Egipt in križarjenje po Nilu

 


PROGRAM A (kombinacija z vlakom Kairo - Luxor) • PROGRAM B (kombinacija z letalom Kairo - Luxor)

PRVI DAN: LJUBLJANA - KAIRO nočitev
Zbirališče potnikov na letališču JP Ljubljana. Polet posebnega letala v Kairo, prestolnico tisočerih minaretov ali biser orienta. na eni strani kaotični vrvež, na drugi strani umirjen tempo reke življenja nil. Bogastvo in revščina, modernost in tisočletja zgodovine, vse to boste zaobjeli oob odkrivanju mesta, ki ga ali vzljubili ali želite zapustiti. Poskrbeli bomo za tisto prvo. Pred spanjem v hotelu še večerni ogled mesta.

DRUGI DAN: KAIRO - LUXOR zajtrk, večerja na vlaku
odkrivali boste znamenitosti Kaira, ki je tretja največja metropola na svetu. najprej se boste odpravili na ogled piramid v Gizi - edinih od sedmih svetovnih čudes, ki so še ohranjene - Keopsove, Kefrenove in Mikerinove, veličastnih faraonovih grobnic, Sfi nge, varuhinje, ki v obliki človeške glave in levjega telesa varuje pokopališča okoli piramid in Dolinskega svetišča. nadaljevali boste do Kairskega narodnega muzeja, ki prav tako velja za enega največjih muzejev, saj vas ne bo presenetil samo zaradi zgodovinske raznolikosti, temveč tudi z izjemnim številom najdb. Sprehod po muzeju bo informativen. Vsekakor ne boste izpustili zakladov iz groba mladega faraona Tutankamona, za najbolj radovedne pa vsekakor priporočamo ogled dvorane mumij (posebno doplačilo). Del dneva bo namenjenega ogledu tipičnih egipčanskih tisočletnih obrti (delavnice papirusa, parfumerije...) in če vam bo čas dopuščal še skok na Khan El Khalili, največji bazar, kjer boste prvič preizkusili svoje pogajalske sposobnosti. Dan boste zaključili z nočno vožnjo na vlaku (spalnik sprejme dve osebi) na poti v Luxor. PoMEMBno: Pri programu B je dodatna nočitev v Kairu in zgodnji jutranji polet tretjega dne v Luxor.

TRETJI DAN: LUXOR zajtrk na vlaku, kosilo, večerja
Jutranji prihod vlaka (pri programu B letala) v Luxor. Že dopoldne boste pričeli z ogledi. Tako si boste ogledali Karnak tempelj, do koder vodi 2,5 km dolga sveta cesta. Je največje svetišče, ki ga je kdajkoli zgradil človek in tudi najbolj veličasten temelj v Egiptu. Po ogledih se bomo ustavili še v tovarni papirusa, nato pa sledi nastanitev na ladji in kosilo. Zvečer ogled Luxorskega templja, ki osvetljen deluje še bolj skrivnostno in mogočno. Večerja in nočitev na ladji.

ČETRTI DAN: LUXOR - ESNA zajtrk, kosilo, večerja
Ta dan se boste zapeljali na levi breg nila, kjer so si faraoni v času 18. dinastije začeli graditi grobnice v dolinah Tebanskega gričevja. V Dolinah kraljev in kraljic tako najdemo najbolj spektakularne ostanke civilizacij ob nilu. ogledali si boste tempelj kraljice Hačepsut, imenovan tudi Sijaj vseh sijajev, ki leži ob vznožju gričevja. Še postanek pri Memnonovih kolosih, nato v eno izmed številnih alabastrnih tovarn.m izplutje odvisno od ladijskega programa. Križarjenje po nilu, mogočni reki življenja, je najlepši del potovanja, saj predstavlja lenobno uživanje ob počasni plovbi. Prečkali boste zapornico na nilu - Esno (odvisno od zapornic, včasih se lahko čakanje zavleče). nočitev.

PETI DAN: EDFU - KOM OMBO - ASSUAN zajtrk, kosilo, večerja
ogledali si boste Horov tempelj, ki je za Karnaškim drugi največji tempelj. Povratek na ladjo, kosilo in nadaljevanje plovbe do Kom omba. Postanek za ogled templja, posvečenega dvema bogovoma, Sobeku in Horu. Plovba proti Assuanu.

ŠESTI DAN: ASSUAN zajtrk, večerja
V zelo zgodnjih jutranjih urah možnost fakultativnega izleta do svetišča Abu Simbel, za marsikoga najlepši in najpomembnejši del potovanja. Svetišči sta bili zgrajeni v času faraona Ramzesa ii. in bili ob gradnji Asuanskega jezu razstavljeni in ponovno postavljeni 65 m višje, nad sedanjo gladino naserjevega jezera. fascinanten je pogled na pročelje Velikega svetišča, saj so v fasadi štirje 20 m visoki kipi sedečega Ramzesa, ki ga predstavljajo v različnih starostnih obdobjih. Za vse, ki se izleta ne bodo udeležili predlagamo izlet v nubijsko vasico. Popoldan se bomo skupaj podali s feluko, najstarejšim egipčanskim plovilom, mimo slovitega Botaničnega otoka, otoka Elefantine in na vzpetini na zahodnem bregu občudovali mavzolej Age - Khana; ogledali si bomo nedokončani obelisk, prav tako Assuanski visoki jez, od koder je pogled na največje zajezitveno jezero na svetu - naserjevo jezero. nočitev v hotelu.

SEDMI DAN: ASSUAN - LUXOR - HURGADA zajtrk, večerja
Zajtrk in dopoldanska vožnja do Luxorja in naprej v Hurgado, nekoč ribiško vasico, danes pa priljubljeno turistično središče na obali Rdečega morja. nastanitev v hotelu in nočitev.

OSMI DAN: HURGADA - LJUBLJANA zajtrk
Prevoz na letališče. Polet proti Ljubljani.

CENA IN ODHODI:
20.10.,03.11.2012 in 05.01.2013
hotel in ladja 4* 951 €, hotel in ladja 5* 981 €

22.12.2012.
hotel in ladja 4* 1.011 €
hotel 4/5* in ladja 5*de luxe 1.041 €

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana - Kairo in Hurgada - Ljubljana z vključenimi letališkimi in varnostnimi pristojbinami, vizum in urejanje vizuma, prevoz s spalnikom na relaciji Kairo - Luxor v dvoposteljnih spalnikih, križarjenje z ladjo izbrane kategorije 4* ali 5* de luxe po nilu s polnim penzionom, hotelsko gostinske storitve po programu potovanja (hoteli 4*/5*), vsi avtobusni prevozi po programu, vsi ogledi po programu z vstopninami, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo lokalnega vodnika, organizacijo in spremstvo potovanja v slovenskem jeziku

DOPLAČILA ob prijavi:
- enoposteljna soba 140€,
- enoposteljni kupe 60€;
- za program B (dodatna nočitev v Kairu in notranji let Kairo/ Assuan ali Luxor) 130€;

VODNIKU na poti: osnovne napitnine 35€ (tudi otroci); dodatni izleti in ogledi, ki niso vključeni v osnovno ceno aranžmaja (Abu Simbel z avtobusom 100€, Nubijska vasica 35€).

OPOMBA: v spalniku ni možno nastaniti 3 oseb.

POMEMBNO: program lahko poteka tudi v obratnem zaporedju, tako da je pričetek križarjenja v Assuanu in se konča v Luxorju

 

 


Ugodna ponudba potovanj po Afriki:

 


Egipt in križarjenje po Nilu

Deli to vsebino še z ostalimi: