Maroko

 

 


1. dan LJUBLJANA - CASABLANCA
V zelo zgodnjih urah avtobusni prevoz iz Ljubljane v Benetke. Od tam bomo preko enega izmed evropskih letališč poleteli proti Casablanci. Po pristanku in opravljenih vstopnih formalnostih bo sledil avtobusni prevoz v hotel. Namestitev. Prosto. Nočitev.

 

2. dan CASABLANCA - RABAT - MEKNES - FES
Zajtrku bo sledil prevoz do Rabata s kratkim postankom za ogled mestnih znamenitosti: kasba Oudayas, Hassanov minaret in odlični mavzolej Mohammeda V., še obisk okopov in zidov na Machuarjevem trgu in kraljevi palači... Nadaljevanje vožnje do Meknesa in ogled Maroškega Versaillesa, ki ga je zgradil Moulay Ismail - sodobnik Ludovika XIV. Mesto Meknes s starodavno medino, ki jo krasijo čudovita vrata Bab El Mansour, obdaja 40 km dolg obrambni zid s stolpi. Iz Meknesa se bomo odpeljali naprej do Fesa. Na poti še kratek postanek za obisk Vollubilisa - antičnega rimskega utrjenega mesta. Po prihodu v Fes namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

3. dan FES
Po zajtrku bomo cel dan namenili odkrivanju lepot tega najstarejšega kraljevega mesta, ki je predvsem pomembno versko, kulturno in umetniško središče Maroka. Dinastije kraljev Merinid in Alaoiut so tu postavili mnogo spomenikov v špansko - mavrskem slogu, ki so še sedaj dobro ohranjeni. Tu je čudovito srednjeveško središče Medina, s prepletajočimi se živahnimi uličicami, kjer trgovci vneto vabijo k nakupom, mošeja Karaouine, fontana Nejjarine, ki bodo deležni naše pozornosti. V mestu je bojda najstarejša univerza na svetu, obiskali pa bomo še znani rokodelski center. Večerja in nočitev.

 

4. dan FES - MIDELT - ERFOUD
Zajtrk. Odpeljali se bomo na jug, mimo Midelta, vse do Erfouda. Pot nas bo vodila skozi berberske vasi Imouzzer Kandar in Azrou, mimo smučarskega središča Ifrane... Po prihodu v Erfoud namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

 

5. dan ERFOUD - TODRA - TINEGHIR - OUARZAZATE
Po želji (in doplačilu) se boste lahko zelo zgodaj zjutraj (pred zajtrkom) odpeljali s terenskimi vozili v puščavo Merzouga in pričakali pravljični sončni vzhod na sipinah. Po zajtrku si bomo ogledali Erfoud, poslednjo naselbino pred večno, neizmerno puščavo Merzuoga. Potovanje bomo nadaljevali proti zahodu, kjer nam bo začarala pogled čudovita podoba soteske Todra. Pot bomo nadaljevali po dolini Dades skozi Tineghir. Postanek za ogled čudovitih vrtov vrtnic El Kelaa M'gouna. Prihod v Ouarzazate. Namestitev. Večerja, nočitev.

 

6. dan OUARZAZATE - MARAKESH
Po zajtrku si bomo ogledali Quarzazate, vključno s trdnjavo (kazbo) Taourirt, enega od gradov znanega Paše Glaouija, guvernerja južnega predela v začetku XX. stoletja. Pot nadaljujemo proti čudovitem mestu Marakesh, ki je nastalo v 11. stoletju in nudi popotniku na ogled čudovite stvaritve mavrske arhitekture. Po prihodu namestitev v hotelu. Posebna večerja s kulturnim programom. Nočitev.

 

7. dan MARAKESH - CASABLANCA
Po zajtrku celodnevni ogled mesta. V palači Bahia bomo, poleg imenitnega stavbeništva, občudovali dehteče vrtove si ogledali mošejo Koutoubia iz 12. stoletja, ki jo krasi 67 m visoki minaret ter obiskali grobnice Saadian. Posebno pestro vzdušje vlada na trgu Jemaa El Fna, kjer je središče dogajanja in pravi odraz arabskega življenja. Sem prihajajo branjevke in trgovci z različnimi izdelki, pripovedovalci zgodb, javni pisarji, lekarnarji in zdravilci, prodajalci vode in mnogi drugi, vsi pa prispevajo k predstavi, ki ji ni para. Popoldne se bomo odpeljali proti Casablanci, po prihodu namestitev v hotelu. Večerja v restavraciji. Nočitev.

 

8. dan CASABLANCA - LJUBLJANA
Zajtrk. Prevoz na mednarodno letališče in polet proti Benetkam. Avtobusni prevoz v Ljubljano, kamor bomo prispeli v poznih nočnih urah.

 


ODHODA:
29.9.2012
27.10.2012

CENA:
od 989,00 € (pri min 20 prijavljenih potnikih)

 

OPOMBA:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.

 

Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 30 € po osebi.

 

CEPLJENJE:
Cepljenje ni potrebno.

 

VIZUM:
Slovenskim državljanom za bivanje do 90 dni vizum ni potreben.

 

CENA VKLJUČUJE:
Avtobusni prevoz Ljubljana-Benetke-Ljubljana, letalski prevoz Benetke-Casablanca-Benetke, vsi transferji in avtobusni prevozi po programu, hotelsko-gostinske storitve po programu potovanja v hotelih 3*/4*, vsi ogledi z vstopninami po programu potovanja, nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje z asistenco, spremstvo angleško govorečega vodnika, organizacijo in vodenje potovanja v slovenskem jeziku, letališke pristojbine v znesku 155 € (končni obračun 10 dni pred potovanjem).

 

OBVEZNA DOPLAČILA:
Za odhod: 27.10. 70 €

 

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba: 145 €

 

 


Ugodna ponudba potovanj po Afriki:

 


Maroko

Deli to vsebino še z ostalimi: