Namibija

 

1. dan LJUBLJANA-NAMIBIJA

Zbor potnikov na mednarodnem letališču Jožeta Pučnika Ljubljana. Prijava in polet z vmesnim presedanjem na enem izmed Evropskih letališč. Nadaljevanje poleta proti Afriki. Obroki na letalu.

2. dan WINDHOEK

Po postanku nadaljevanje poleta v prestolnico Namibije - Windhoek, kamor bomo prispeli okrog poldneva. Po opravljenih mejnih formalnostih prevoz v hotel in namestitev. V popoldanskem času ogled mesta in okoliške zveze Township of Windhoek, v katerega arhitekturni zasnovi so vidni ostanki kolonializma. Prvenstveni čar mestnega življenja je posebna kultura in razvoj, ki odražata pristnost in stik z davno preteklostjo. Povratek v hotel. Večerja v restavraciji za popestritev bogatih vtisov prvega dne. Nočitev.

3. dan WINDHOEK – SOSSUSVLEI

Po zajtrku odhod na našo puščavsko avanturo. Zapeljali se bomo proti jugu v neizmerno puščavo Namib. Ogledali si bomo ogromne sipine v regiji Sossuvlei, ki s karakteristično rdečkasto barvo slovijo kot najlepše na svetu. Najvišje med njimi dosegajo od svoje baze do vrha kar vrtoglavih 325 m, najelegantnejše med njimi pa imajo zvezdasto obliko in so prava paša za oči in raj za fotografske navdušence. Ob prihodu v Sossusvlei namestitev v lodžu kjer bo tudi kosilo. Po kratkem predahu pa na nepozabni safari po čudovitih sipinah. Večerja. Nočitev.

4. dan SOSSUSVLEI - WALVISBAY

Zajtrk. Napotili se bomo na opazovanje sipin, ki se prebujajo v jutranjem soncu. Odpeljali se bomo do slikovitega kanjona Sesriem. Kosilo. Nadaljevali bomo našo pot, ki nas bo vodila skozi predele puščave Namib, kanjon Kuiseb, doživetje puščave pa nam bo kot prava odrešitev nadgradil veličasten pogled na Atlantik, kjer se bomo v laguni Walvisbay tudi namestili. Območje je poznano kot eno izmed najbolj vlažnih v Namibiji in zato tudi temu primerno barvito. Večerja in nočitev.

5. dan WALVISBAY - SWAKOPMUND

Zajtrku bo sledilo vkrcanje na ladjico in uživanje v vožnji po laguni in opazovanju bogatega živalskega sveta, ko bomo z malo sreče opazovali živahno plavanje delfinov, hranjenje tjulnjev, prelete tisočerih morskih ptic - pelikanov, kormoranov, flamenkov. Užitke v opazovanju bogastva narave pa bomo podkrepili tudi s prigrizkom na ladjici, kjer si bomo privoščili tradicionalne ostrige ob penečem vinu. Po križarjenju nadaljevanje poti do Swakopmunda, ki slovi kot najbolj belo in najbolj nemško mesto v Afriki. Namestitev v hotelu. Proti večeru prosto za samostojna odkrivanja obalnega mesta, sprehode ob plaži… Nočitev.

6. dan SWAKOPMUND - DAMARALAND (TWYFELFONTEIN)

Zajtrk. Pot nas bo vodila nazaj v notranjost skozi razgibano pokrajino, kateri kraljuje Brandberg (najvišji vrh Namibije). Kosilo na poti. V popoldanskih urah bomo obiskali pokrajino Twyfelfontein, katera je poznana po skalnih poslikavah in gravurah živali, ki so stare najmanj 6000 let! Območje je poznano tudi kot prvi primer UNESCO-ve kulturne dediščine v Namibiji. Večerja. Nočitev.

7. dan DAMARALAND - ETOSHA

Zajtrk. Današnji dan bomo preživeli v Hemingwayevem stilu. Po zajtrku se bomo odpeljali v narodni park Etosha. Obiskali bomo pompozni osamelec iz peščenjaka - Vingerklip, ki se pne kar 35 m visoko. Kosilo. Ob prihodu v Etosho namestitev v lodžu in popoldanski / večerni foto safari v parku. Etosha (v prevodu »Veliko belo področje«) je narodni park že od leta 1907 in se razteza na 22.700 km2 površine. Samo sesalcev živi tukaj 114 različnih vrst in, če bomo imeli srečo, bomo lahko videli tudi kakšnega od posebej zaželenih: slon, črni in beli nosorog, impala, zebra. Polni fantastičnih vtisov se bomo vrnili v lodž. Večerja. Nočitev.

8. dan ETOSHA

Zajtrk. Nadaljevanje safarija že v jutranjih urah. Ponovno bomo poskusili svojo srečo pri iskanju srečanj z veličastnimi prebivalci Etosha nacionalnega parka. Kosilo. Kljub celodnevnem odkrivanju lepot pa bo dan še prehitro minil. Ko bo padla tema pa še zaključek z večerjo v lodžu. Nočitev.

9. dan ETOSHA - WINDHOEK - EVROPA
Po zajtrku prevoz do Windhoeka na letališče, prijava in polet s postankom proti Evropi. Obroki na letalu.

10. dan LJUBLJANA
Po postanku na enem od Evropskih letališč nadaljevanje poleta v Ljubljano.

ODHODA:
17.8.2012
26.10.2012

CENA:

3.900,00 €

OPOMBA:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.

Potovanje bo organizirano v primeru 10 prijavljenih oseb.

Napitnine niso vključene v ceni, doplačilo na poti za lokalne vodnike in voznike 40 € po osebi.

CEPLJENJE:
Cepljenj ne zahtevajo, priporočajo zaščito pred malarijo v posameznih področjih.

VIZUM:
Je potreben.

CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana-Windhoek-Ljubljana, vse avtobusne prevoze in prevoze s terenskimi vozili po programu potovanja, namestitve v turističnih lodžih visoke kategorije (3*/4*) in hotelih 3*/4*, hotelsko-gostinske storitve, vsa kosila in večerje, kot je to navedeno v programu potovanja, oglede z vsemi vstopninami in taksami v parkih, spremstvo lokalnih vodnikov, nezgodno zavarovanje potnikov, zdravstveno zavarovanje z asistenco, vodenje v slovenskem jeziku in organizacijo potovanja. V ceni vključene letališke pristojbine v višini 288 € (končni obračun 10 dni pred potovanjem).

DOPLAČILA PO ŽELJI:
Enoposteljna soba: 270 €
Vizum in urejanja: 85 €

 

 


Ugodna ponudba potovanj po Afriki:

 


Namibija

Deli to vsebino še z ostalimi: