Avstralija in Nova Zelandija

 

1. DAN: Zbor potnikov na letališču Brnik v popoldanskih urah. Polet ob 19.25 uri proti Frankfurtu in nato ob 23.20 nadaljevalni polet iz Frankfurta proti Avstraliji.

2. DAN: Nadaljevanje poletov s postankom v Singapurju. Obroki na letalu. Polet proti Cairnsu.

3. DAN: Jutranji pristanek okoli 8.30 v Avstraliji v Cairnsu. Krajša osvežitev. Sledi sproščujoč izlet z gondolo Skyrail skozi deževni pragozd do mesta KURANDA in vrnitev z avtobusom v Cairns. Popoldanska nastanitev v hotelu, počitek ... Nočitev.

4. DAN: Zajtrk. Sledi izlet z ladjo na VELIKI KORALNI GREBEN. Opazovanje koral, možnost potapljanja. Kosilo vključeno. Popoldanska vrnitev v hotel, počitek in nočitev. Še nekaj prostega in nočitev v hotelu (po želji ogled aboriginskega programa).

5. DAN: Zgodnji zajtrk, transfer na letališče in jutranji polet iz Cairnsa proti AYERS ROCKU. Po pristanku takojšen ogled gora OLGAS, znanih po nenavadnih oblikah. Popoldanska nastanitev v hotelu in krajši počitek. Sledi opazovanje sončnega zahoda pred aboriginsko sveto goro ULURU. Večerja in nočitev.

6. DAN: Zgodnje vstajanje in sončni vzhod pod goro ULURU. Gotovo eden izmed vrhuncev potovanja! Še ogled maorskega kulturnega centra. Odhod iz Yulare in vožnja po Severnem teritoriju. Popoldanski prihod v ALICE SPRINGS − prestolnico Rdečega centra Avstralije in krajši popoldanski ogled mesta: obisk telegrafske postaje in ogled centra “letečih zdravnikov”. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. DAN: Sledi transfer na letališče v Alice Springsu in polet v Melbourne. Popoldanski pristanek in prvi ogled znamenitosti MELBOURNA – drugega največjega avstralskega mesta: parlament, katedrala sv. Patricka, Cookova koliba, botanični vrt ... Večerja pri slovenskem društvu in druženje s tamkajšnjimi Slovenci. Nastanitev v hotelu in nočitev.

8. DAN: Zajtrk. Celodnevni avtobusni izlet po VELIKI OCEANSKI CESTI. Ogled naravnih znamenitosti: Twelve Apostols, London Bridge, Loch Ard ... Kosilo na poti. Večerni povratek v Melbourne. Nočitev v hotelu.

9. DAN: Zajtrk. Dopoldan še prosto za zadnje oglede, transfer na letališče in polet proti CANBERRI, avstralski prestolnici. Sledi takojšen ogled sodišča, starega in novega parlamenta, naselja diplomatskih predstavništev, vojnega obeležja, vzpon na Anzac Hill ... Nastanitev v hotelu, večerja pri slovenskem društvu in nočitev.

10. DAN: Zajtrk. Avtobusna vožnja proti SYDNEYU. Panoramski ogled znamenitosti v bližini mesta: plaža Bondi, Homebush bay – prizorišče olimpijskih iger. Popoldanski prihod v mestno jedro in prvo spoznavanje mesta: The Rocks, Harbour Bridge, botanični vrt … Nastanitev v hotelu. Proti večeru po želji obisk mestnega jedra v spremstvu vodnika.


11. DAN:
Zajtrk. Celodnevni ogled Sydneya: zgodovinski predel Rocks, Marijina katedrala, znamenita opera – notranji ogled, vzpon na stolp AMP in obisk akvarija v Darling Harbourju. Popoldan še možnost vožnje z ladjico po zalivu. Nočitev v hotelu.

12. DAN: Zajtrk in transfer na letališče. Polet v Christchurch. Pristanek na NOVI ZELANDIJI na Južnem otoku okoli 17. ure in transfer v mesto CHRISTCHURCH. Krajši krožni ogled največjega mesta na Južnem otoku: katedrala, botanični vrt. Kasnejša nastanitev v hotelu in nočitev.

13. DAN: Zajtrk. Nadaljujemo preko osrednjega dela otoka pod vznožje najvišje novozelandske gore MT. COOK. Nekje na poti bo čakalo kosilo. Še vožnja do QUEENSTOWNA, turistične prestolnice južnega otoka. Nastanitev v hotelu in nočitev.

14. DAN: Zajtrk. Ogled mesta, nato vkrcanje na ladjo – parnik in plovba po jezeru Wakatipu. Vključeno kosilo in ogled farme. Vrnitev v pristanišče in vožnja do mesta TE ANAU. Nočitev v hotelu.

15. DAN: Zajtrk. Vožnja do enega najlepših fjordov, MILFORD SOUNDA, kjer se vkrcamo na ladjo. Med plovbo čudoviti naravni prizori fjorda, ki ga obkrožajo novozelandske Alpe. Kosilo vključeno. Vrnitev v Te Anau. Nočitev v hotelu.


16. DAN: Po zajtrku vožnja do letališča Queenstown in polet na Severni otok do prestolnice WELLINGTON. Panorama novozelandskega glavnega mesta: parlament, katedrala, stara lesena palača, mimo muzeja Te Papa ... Nastanitev v hotelu in nočitev.

17. DAN: Zajtrk. Odhod iz Wellingtona z avtobusom po Severnem otoku. Vožnja preko NP Tongariro in mimo vulkana Ruapehu. Postanek pri jezeru TAUPO, ogled geotermalne elektrarne WAIRAKEI. Postanek na geotermalnem območju z vrelim blatom in izhajajočo paro v DOLINI MESEČEVIH KRATERJEV. Proti večeru prihod v Rotoruo, nastanitev, večerja in nočitev v hotelu.

18. DAN: Po zajtrku sledi ogled ROTORUE: gejziri, maorski kulturni center ter obisk kmetije Agrodome ali Rainbow, kjer bomo spoznali pasme novozelandskih ovac. Nekaj prostega v popoldanskem času. Zvečer možnost večerje s programom v Maorski vasi. Nočitev v hotelu.

19. DAN: Zajtrk. Vožnja do votline WAITOMO s svetlečimi črvi. Sledi potovanje proti največjemu mestu Nove Zelandije. Prihod v AUCKLAND, mesto dveh morij, krožni ogled mesta, nastanitev in večerja v hotelu.

20. DAN: Po zajtrku še obisk slovitega akvarija Kelly Tarlton. Transfer do letališča in polet iz Aucklanda proti Melbournu. Po krajši pavzi polet preko Singapurja proti Frankfurtu.

21. DAN: Jutranji pristanek v Frankfurtu in polet proti Ljubljani, kamor prispemo v opoldanskem času.


CENA:

5.390 EUR pri 20 potnikih
5.590 EUR pri 15 potnikih


CENA VKLJUČUJE:
vse polete v ekonomskem razredu po programu (Ljubljana−Frankfurt−Singapur−Cairns; Cairns−Ayers Rock, Alice Springs−Melbourne, Melbourne−Canberra, Sydney−Christchurch, Queenstown−Wellington, Auckland–Melbourne –Singapur–Frankfurt−Ljubljana), vse letališke takse (v višini cca. 690 EUR), 17 x nočitev v hotelih turistične kategorije v sobah 1/2 TWC z zajtrki, 5 x kosilo in 6 x večerja (po programu), vse prevoze s klimatiziranimi avtobusi na celotni trasi, urejanja avstralskega vizuma (35 EUR), slovenskega vodnika in celotno organizacijo.


Vključene vstopnine:
višinska gondola v Kurando, izlet z ladjico na koralni greben, nacionalni park Uluru, telegrafska postaja in center “letečih zdravnikov” v Alice Springsu, opera, stolp AMP in akvarij v Sydneyu, vožnja s parnikom po jezeru Wakatipu, vožnja z ladjo po fjordu Milford Sound, maorski center ter prikaz striženja ovac v Rotorui, jama Waitomo, akvarij v Aucklandu ... (vseh vključenih izletov in vstopnin je cca. 400 EUR/osebo).


MOŽNA DOPLAČILA:
za sobo 1/1 = 520 EUR, za maorsko večerja v Rotorui (cena na licu mesta), za transfer iz Maribora do letališča Brnik in nazaj = 30 EUR.


NASTANITEV
je predvidena v hotelih/motelih kategorije ***, je preverjena ter dokaj kakovostna in čista (ne pa luksuzna).


PROGRAM se lahko še nekoliko spremeni oz. prerazporedi (nekateri poleti v času razpisa potovanja še niso bili potrjeni).

Potniki morajo ob prijavi oddati kopijo svojega potnega lista.

 

 

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

 


Avstralija in Nova Zelandija

Deli to vsebino še z ostalimi: