Dubaj in Abu Dhabi

 

PRVI DAN: LJUBLJANA DUBAJ nočni let
Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana, prijava na let in po opravljenih carinskih formalnostih polet preko enega izmed evropskih letališč proti Dubaju nočni let. Pristanek na letališču v Dubaju. Po opravljenih carinskih in vstopnih formalnostih prevoz do hotela nočitev.

DRUGI DAN: DUBAJ nočitev Zajtrk
Dubaj, ki je glavno mesto istoimenskega Emirata in leži vzdolž arabskega zaliva v dolžini približno kilometrov ob vožnji skozi mesto se vam bodo na poti razkrili čudoviti pogledi na Dubai Trade Center ter Emirates Towers poslovnih stavb, gradbišča številnih novih projektov in razna nakupovalna središča in končno se vam bo odkril pogled na največji in najlepši hotel na svetu Burj Al Arab naredili boste postanek v bližini, na najlepši točki za slikanje. Polni pričakovanj se boste podali naprej po Jumeriah cesti in se ustavili pred Jumeriah mošejo ter nadaljevali pot naprej do zaliva ali »creek« a, kjer dominira kulisa mestnega dela Deire. Vožnja mimo Bastakyje in obisk zelo dobro urejenega Dubajskega muzeja. Po ogledu sprehod do pristanišča, kjer se boste vkrcali in popeljali z vodnim taxijem »abro« čez zaliv na drugi strani zaliva si boste ogledali tržnico začimb in zlata. Povratek v hotel. Po želji in proti doplačilu (ob prijavi) lahko večerjate v znamenitem hotelu Burj Al Arab v restavraciji z libanonsko kuhinjo, ki velja v arabskem svetu za eno najboljših nočitev.

TRETJI DAN: DUBAJ ABU DHABI DUBAJ zajtrk
Iz središča Dubaja se bomo peljali do glavnega mesta Arabskih Emiratov, Abu Dhabija Prestolnica Združenih Arabskih Emiratov leži na otoku in danes predstavlja splet moderne arhitekture z ostanki islamske umetnosti. Skoraj neverjetno si je predstavljati, da je na tem mestu pred samo leti tu bila trdnjava obdana s skromnimi vasicami, obdanimi s palmami dateljnov ogledali si boste nekaj mestnih znamenitosti ter občudovali moderne stavbe, v katerih poslujejo številne svetovne banke, naftne družbe in različne multinacionalke. Zapeljali se boste po panoramski cesti »Corniche« in če boste imeli srečo obiskali tudi znameniti hotel Emirates Palace na poti nazaj, še postanek za ogled mošeje Sheikh Zayed, ene največjih na svetu (ogled notranjosti ni vedno možen). Vrnitev v Dubaj in nočitev.

ČETRTI DAN: DUBAJ prosto ali po želji izlet Jeep safari zajtrk
Zajtrk v hotelu, prost dan lahko izkoristite za sprostitev, zabavo ali nakupe nakupovanje se odvija v nakupovalnih centrih s trgovinami različnih blagovnih znamk ali na tržnici, kjer so nakupi še cenejši in se za dosego željene cene lahko s trgovci pogajate, predvsem za nakup zlata in diamantov. Priporočamo da se popoldan udeležite popoldansko večernega safarija z večerjo. S terenskimi vozili se boste zapeljali po zlato rdečih peščenih sipinah gor in dol, kar povzroča pravo adrenalinsko zabavo. V beduinskem kampu vam bodo pripravljali večerjo, medtem pa boste lahko poskusili deskati po sipinah, jahali kamele, kadili »šišo« ob dobri hrani in pijači (v ceni safarija) boste uživali v nepozabnem arabskem sončnem zahodu, ob ritmih beduinske glasbe pa vas bo s plesom očarala trebušna plesalka (razen v času ramadana), poslikali vas bodo s kano in sprostili se boste v dobri družbi. Večerni povratek v hotel in nočitev.

PETI DAN: DUBAJ prosto, po želji večerja na ladji Dhow zajtrk
Zajtrk v hotelu in sprostitev sob do poldneva prtljago boste pustili v hotelu. Prost dan Lahko se odpeljete na javno plažo ali na urejeno plažo Jumeriah Beach ter se osvežite v kristalnem morju. Zvečer priporočamo (doplačilo) vožnjo z ladjo Dhow po zalivu, na kateri vam bodo postregli z večerjo in krajšim animacijskim programom občudovali boste moderne stavbe in nočni utrip mesta z morske strani in ob večerji strnili vtise tega čudovitega potovanja. Pozno zvečer prevzem prtljage v hotelu in slovo od Dubaja ter prevoz do letališča.

ŠESTI DAN: DUBAJ LJUBLJANA
Po opravljenih carinskih formalnostih polet proti Evropi, s pristankom v jutranjih urah na enem izmed evropskih letališč in nadaljevanje poleta proti Ljubljani, kamor boste prispeli v popoldanskih urah.  

ODHODI:26.10., 23.11., 14.12.2012

CENA:  
min. 20 oseb – 1.095 €            
min. 10 oseb-  1.240 €      

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz, letališke in varnostne pristojbine, avtobusne prevoze po programu, štiri nočitve z zajtrkom v hotelu 4* v Dubaju - center, vse oglede po programu (Abu Dhabi in Dubaj) z lokalnim vodnikom, vstopnino v muzej ter vožnjo z Abro po Kriku v Dubaju, spremstvo lokalnega vodnika, organizacijo in spremstvo potovanja v slovenskem jeziku.     

DOPLAČILA ob prijavi: - enoposteljna soba 199 € - vizum in urejanje vizuma 85 €  
VODNIKU na poti:  osnovne napitnine pribl. 35 € (tudi otroci).  

DOPLAČILA PO ŽELJI - informativne cene:  vzpon na stolp Burj Khalifa: 35 € - plačilo obprijavi; dodatni izleti (Jeep safari z večerjo 85 €, Indijski ocean s kosilom 99 € in Dhow Cruise večerja  60 € plačilo vodniku na poti) ter samopostrežna večerja v restavraciji Al Iwan  v Burj Al Arab 149 € (obvezna rezervacija in plačilo večerje ob prijavi, možnost zavrnitve v primeru zasedenosti - obiskovalcem ni dovoljen vstop v vse prostore hotela).

 

 


Ugodna ponudba potovanj po Aziji:

 


Dubaj in Abu Dhabi

Deli to vsebino še z ostalimi: