Biseri severne Indije

 

1. dan: LJUBLJANA–EVROPA–NEW DELHI
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana. Odhod letala in let prek enega od evropskih letališč v Delhi. Pristanek v jutranjih urah.

2. dan: NEW DELHI–DŽAJPUR (265 km, pribl. 4 ure ) / zajtrk, večerja
NA POTI V PISANI DŽAJPUR
Zjutraj po pristanku letala se z avtobusom odpeljete do države Radžastan, do pisanega rožnatega mesta Džajpur, kjer so kar tisoč let vladali člani klana Radžput in nedvomno pustili svoj pečat. Danes velja Džajpur za eno najlepših mest v Indiji. Vožnja mimo palače Džaj Mahal sredi jezera do trdnjave Amber. Na slonih (če bo mogoče) boste pojezdili do domovanja dinastije Radžputov; tu so celih 700 let živeli in uživali ob pogledu na okolico. Tudi vas bo gotovo pogled očaral! Obsežno obzidje še danes varuje palače, templje in vrtove. Mešanica kamna, marmorja, ogledal, poldragih kamnov in fresk pa vam pripoveduje zgodbo o blišču radžputskega domovanja. Večerja in prenočevanje.

3. dan: DŽAJPUR / zajtrk, večerja
VELIČASTNI AMBER KRALJUJE NAD DŽAJPURJEM
Po zajtrku nadaljevanje ogledov Džajpurja – »Rožnatega mesta«, ki velja za veliko izjemo med indijskimi mesti - zgrajen je bil v 17. st., skrivnost njegove lepote je v matematiki in barvah. Najbolj znamenita je Palača vetrov oz. Hava Mahal, ki je simbol mesta. Višek razkošne arhitekture pa je palača Džaj Singha, velikega mojstra v gradnji. Danes je velik del palače preurejen v muzej. Ogledali si boste tudi izredno zanimivi Džantar Mantar; enega od petih observatorijev, ki jih je zgradil Džaj Singh. Še bo ostalo nekaj časa za obisk pisanih indijskih bazarjev, ki so prava paša za oči. Večerja in prenočevanje.

4. dan: DŽAJPUR–BARATPUR–FATEHPUR SIKRI–AGRA (230 km, 4.5 ure) / zajtrk, večerja
OD NARAVE DO PALAČ IN MOGULOV
Po zajtrku vožnja proti Agri. Na poti ogled narodnega parka, kjer najdemo veliko vrst zanimivih ptic. Blizu Baratpurja je v jezeru zanimiva vodna palača - DEEG. Pogled nanjo je veličasten. Vožnja do Fatehpur Sikrija – mesta zmage. Zgradil ga je Akbar ob rojstvu sina. Mesto je obdano s 17 m visokim obzidjem, v njem najdemo prelepe palače, mavzolej, mošeje, bazene in vrtove. Po ogledu vožnja proti Agri, mestu v državi Utar Pradeš, največji indijski zvezni državi z več kot 150 milijoni prebivalcev. Večerja in prenočevanje.

5. dan: AGRA / zajtrk, večerja
TADŽ MAHAL – DOKAZ VELIKE LJUBEZNI IN ČUDOVITA INKRUSTRACIJA
Zajtrk in ogled Tadž Mahala, ki je veličasten simbol najčistejše neminljive ljubezni predzadnjega velikega Mogula Šah Džahana do soproge Mumtaz-I-Mahal. Sprehodili se boste po parku do bele marmorne palače – grobnice, uživali ob pogledu na prekrasne intarzije z lapis lazulijem in drugim poldragim kamenjem, ki jih zagledate šele, ko se ji čisto približate. Popoldne bo ogled Rdeče trdnjave – mojstrovine, ki pripoveduje zgodovino mogulskega imperija; ogromne grobe stene je dal postaviti vladar Akbar, elegantne marmorne palače v notranjosti pa Šah Džahan – mogočnost in eleganca prevzameta vsakogar, prevzela bo tudi vas. Večerja in prenočevanje.

6. dan: AGRA–SIKANDRA–NEW DELHI (AMRITSAR) (208 km, pribl. 3 ure) / zajtrk, večerja
SPOZNAVANJE SIKANDRE OD BLIŽE
Zajtrk in vožnja proti New Delhiju. Na poti postanek v Sikandri in ogled kompleksa, kjer je pokopan največji mogulski vladar Akbar. Pozno popoldan prihod v New Delhi večerja in prenočevanje. Za doplačilo možnost izleta v Amritsar.

7. dan: NEW DELHI / zajtrk, večerja
UTRIP INDIJSKE PRESTOLNICE ALI VELIČASTNI SKIHOVSKI ZLATI TEMPELJ
Zajtrk in prosto za sprehode, nakupe po pisanih indijskih bazarjih, ki so paša za oči. Dan za priložnost, da se potopite v vrvež indijskega vsakdana. Večerja in prenočevanje.

8. dan: NEW DELHI / zajtrk, večerja
KO SE VELIČASTNA PRETEKLOST IN MODERNA SEDANJOST ZDRUŽITA
Zajtrk in ogled 12–milijonskega glavnega mesta Indije: New Delhi se deli na staro in novo mesto; stari Delhi je bil prestolnica muslimanske Indije od 12. do 19. stoletja in ima številne mošeje, trdnjave, palače in spomenike iz tega obdobja. Ogledali si boste Džamo Masdžid – največjo mošejo v Indiji, uživali na Čandi Čovku – Srebrni ulici – bazarju, kjer začutite prave indijske vonjave in kjer vas premnogi, bogato okrašeni predmeti (srebrnina in podobno), zavedejo v barantanje. Novi Delhi so kot prestolnico zgradili Angleži v začetku 20. stoletja in je sodobna prestolnica s turističnim središčem – Connaught trgom. Angleži so gradili tudi rezidenco današnjega predsednika države, imenovano Raštrapati Bhavan. Pot vas bo vodila do parlamenta, imenovanega Sansad Bhavan, do templja Birla Mandir in do templja Sikov. Po ogledu še vožnja do zanimivega kompleksa Kutab Minar, kjer najdete 73 m visok minaret iz 12. st., prvo mošejo Indije in nadvse zanimiv železni steber iz 5. stoletja. Če bo čas dopuščal, si boste ogledali še moderni Bahaj tempelj. Večerja in prevoz na letališče.

9. dan: NEW DELHI–EVROPA–LJUBLJANA
Zgodaj zjutraj odhod letala proti enemu od evropskih letališč, nadaljevanje poleta proti Ljubljani. Pristanek na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana v dopoldanskih urah.

Izlet v Armistar

7. dan: AMRITSAR–NEW DELHI (vlak, 4 ure)/ zajtrk, kosilo, večerja
VELIČASTNI ZLATI TEMPELJ – ODKRIVANJE SIKHOVSKE VERE IN KULTURE
Po zajtrku ogled mesta Amritsar in obisk Zlatega templja. Tempelj drugače imenujejo tudi Harmandir Sahib – »Božji tempelj« in predstavlja kulturno središče Sikhovske vere, pete največje religije na svetu, katere začetnik je Guru Nanak. Izgradnja templja je bila v osnovi namenjena ustanovitvi kraja čaščenja, namenjenega moškim in ženskam, pripadnikom vseh družbenih slojev, kamor bi prihajali častiti boga – Sikhi poudarjajo enakost vernikov pred bogom. Tam hranijo tudi najbolj sveto knjigo Sikhizma - Guru Granth Sahib, ki se nahaja v Gurdvari templja – Svetem kraju. Vsak pripadnik Sikhovske vere naj bi tempelj obiskal vsaj enkrat v življenju. Popoldan prevoz na železniško postajo in odhod vlaka proti New Delhiju. Večerja na vlaku. Prihod v New Delhi in prenočevanje.

Datumi odhodov: 25.4., 23.8.2013

CENA : 1565 EUR

CENA VKLJUČUJE:

prevoz z vlakom New Delhi–Amritsar–New Delhi z večerjama na vlaku 1 nočitev z zajtrkom v hotelu v dvoposteljni sobi v Amritsarju kosilo v Amritsarju prevoz z avtobusom železniška postaja-mesto-železniška postaja ogled mesta in ogled Zlatega templja z vstopnino slovensko vodenje

V ceno je vključeno :
navedene letalske prevoze po programu v ekonomskem razredu
letališke, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo v znesku 265 €
prevoze v Indiji po programu
hotelske in gostinske storitve v hotelih 4* po programu (v dvoposteljnih sobah)
oglede po programu – z vstopninami vodenje v slovenščini organizacijo potovanja

Popusti
3 % za mladoporočence
15 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Obvezna doplačila vodniku na poti:

napitnine: 40 €

Doplačila ob prijavi ( po želji):
enoposteljna soba - za sobo v Armistarju (izlet) 40,00 EUR/osebo

silvesterska večerja 85,00 EUR/osebo

Izlet v Armistar 149,00 EUR/osebo

indijski vizum 65,00 EUR/osebo

enoposteljna soba 295,00 EUR/osebo

OPOMBA: V primeru, da bo odhod z enega bližnjih letališč (Trst, Benetke, Celovec, Gradec …), bo do tja organiziran avtobusni prevoz.

 

 

 

 


Biseri severne Indije

 


Ugodna ponudba potovanj po Aziji:

Deli to vsebino še z ostalimi: