Dubaj

 

Datumi odhodov: 25.9., 30.10., 27.11., 29.12., 19.2.

VIZUM: je potreben

 

1. dan: LJUBLJANA–BENETKE–DUBAJ / Obroki na letalu.

Zbirališče potnikov in glede na razpoložljivost leta odhod iz letališča Jožeta Pučnika v Ljubljani ali bližnjega letališča v okolici Slovenije (z organiziranim transferjem iz Ljubljane).

2. dan: DUBAJ / zajtrk

Kjer nemogoče postane mogoče
Po pristanku letala predvidoma zgodaj zjutraj in ureditvi vstopnih formalnosti, avtobusni prevoz v hotel. Nastanitev in počitek. Zajtrk. Ogled mesta, ki se je v nekaj desetletjih razvil iz pristaniškega mesteca v poslovno in komercialno središče arabskega polotoka. Po aveniji Šejka Zayeda se boste peljali mimo številnih poslopij, zgrajenih po zadnjih zapovedih arhitekturnega ustvarjanja, videli kako v resnici zgleda svetovno znani hotel Burj Al Arab s panoramske točke, občudovali zunanjost največje mošeje Jumeirah, videli novo in staro Šejkovo palačo ter palačo Zabeel. Za lažji vpogled v nastanek in razvoj Dubaja boste obiskali tudi dubajski muzej in se prepustili čarom časovne vrzeli. Dubaj ima tudi predel s poslopji iz davnih časov – Al Bastakya, katera se nahaja ob Creeku – naravni zajedi v kopno ob kateri je mesto tudi nastalo. Po ožini se boste popeljali z vodnimi taksiji – abrami in se nato podali po slikovitem souku začimb in souku zlata. Po ogledu Dubaja povratek v hotel. Prenočevanje.

3. dan: DUBAJ / zajtrk, (večerja)

Dan visoko nad oblaki
Zajtrk in dan prost za individualne oglede oz. možnost obiska prestižnega centra Mall of Emirates, kjer se nahaja tudi popularen pokriti snežni park. V zgodnjih popoldanskih urah pa skok v višave v centru Burj Khalifa. Tu vas bo navdušil dih-jemajoči stolp, ki se dviguje kar 828m nad mesto in je trenutno najvišji na svetu. proti doplačilu ob prijavi možnost vzpona na stolp. V bližini se nahaja tudi ogromen nakupovalni center, tako da bo mogoče čas izkoristiti tudi za izvrstne nakupe. Popoldne za doplačilo možnost Coctail-a v luksuznem hotelu Burj Al Arab 7*. Prenočevanje

4.dan: DUBAJ / zajtrk (večerja)

Od plaže do puščavske noči
Zajtrk. Ves dan prosto za počitek oziroma možen obisk mestne plaže Jumereiah beach. Popoldne pa vam priporočamo pravo doživetje puščave na izletu z džipi. Po adrenalinski vožnji čez peščene sipine si boste oddahnili v kampu – postavljenem po vzoru pravih beudinskih taborov. Počitek v arabskem slogu, kjer vas ob okusni večerji spremljala beduinska glasba in zapeljevala trebušna plesalka (razen v času Ramadana). Pozno zvečer se boste odpeljali v hotel.

5. dan: DUBAJ–ABU DHABI–DUBAJ (310 km) / zajtrk

Oaze, stolpnice in formula 1
Zajtrk. Celodnevni izlet v upravno in poslovno središče Združenih arabskih emiratov – Abu Dhabi. V tem izjemno modernem mestu je sedež vlade Združenih arabskih emiratov, mnogih naftnih družb, največjih svetovnih bank in multinacionalk. Mesto, ki je zraslo iz puščave zaradi odkritja bogatih nahajališč nafte, je danes ozaljšano s številnimi zelenimi površinami, parki in fontanami, v samem emiratu pa je bilo v zadnjih letih posajenih več kot 150 milijonov dreves. Obisk največje mošeje Združenih arabskih emiratov. Na vožnji po obalni cesti boste doživeli mesto v vsem svojem razkošju. Popeljali se boste na umetno nasuti predel Breakwater, od koder se odpira lepa panorama na obalno ulico Corniche in luksuzni hotel Emirates Palace. Postanek ob Marina Mall ter na otoku Yas, kjer stoji najnovejše dirkališče F1. Popoldan povratek nazaj v Dubaj. Prenočevanje.

6. dan: DUBAJ–EVROPA–LJUBLJANA

Za vsekega nekaj
Zajtrk. Glede na uro leta čas za dodatne oglede tega izjemnega mesta, ki ponuja tudi neverjetne možnosti različne zabave, nakupov ali počitek ob morju. Transfer do letališča in povratek v Slovenijo.

CENA:1095 EUR

V ceno je vključeno letalski prevoz po programu letališke pristojbine in varnostne pristojbine 175 € vse transferje in avtobusne prevoze po programu potovanja nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu 4* ogledi in vstopnine po programu potovanja vodenje potovanja v slovenskem jeziku in organizacijo potovanja

CENA NE VKLJUČUJE
:

postavk, ki so navedene v doplačilih storitve po posebnih naročilih napitnine metro prevoze

Obvezna doplačila ob prijavi:


obvezno doplačilo za odhod 29.12.2012 95,00 EUR/osebo

vizum za Dubaj 85,00 EUR/osebo

 

Doplačila ob prijavi po želji:

enoposteljna soba 290,00 EUR/osebo

izlet jeep safari z večerjo 85,00 EUR/osebo

koktajl v Burj-Al-Arabu 85,00 EUR/osebo

vstopnina na stolp Burj Khalifa 35,00 EUR/osebo

Opomba:

na določene datume je program podaljšan za dodatni dan v Dubaju. Ta dan je po zajtrku namenjen uživanju na plaži, dodatnim obiskom katere izmed mestnih tržnic ali samostojnim ogledom in nakupom

 

 

 


Dubaj

 


Ugodna ponudba potovanj po Aziji:

Deli to vsebino še z ostalimi: