Kitajska pravljica

 


PRVI DAN: SLOVENIJA - PEKING nočni let

Zbor potnikov na letališču JP v Ljubljani in polet preko enega izmed evropskih letališč proti Pekingu (obroki med poletom).


DRUGI DAN: PEKING zajtrk, večerja, nočitev

V dopoldanskih urah boste prestali v prestolnici Kitajske. Najprej prevoz do hotela, nastanitev ter nekaj časa prosto za osvežitev, saj boste tako lažje premagali časovno razliko. Popoldne si boste ogledali največji trg na svetu - Tian Anmen - Trga nebeškega miru, ki je s 40 ha največji javni trg na svetu. Tu se je odigralo veliko ključnih dogodkov novejše kitajske zgodovine, v središču pozornosti svetovne javnosti pa se je znova znašel ob krvavem pokolu študentov leta 1989. Nastal je po zamisli Mao Zedonga in je srce Pekinga. Ob njem se nahajajo mnoga znamenita poslopja in spomeniki: Muzej revolucije, mavzolej Mao Zedonga, Kitajski parlament, Tian anmen vrata, Qiananmen vrata, spomenik neznanemu junaku. Za popolnejše doživetje te tako drugačne kulture in načina življenja boste poskrbeli z večerjo v nacionalni restavraciji.


TRETJI DAN: PEKING - KITAJSKI ZID PRI BADALINGU zajtrk, kosilo, nočitev

Podali se boste na celodnevni izlet z avtobusom in sicer v približno 80 km oddaljeni Badaling, kjer se na dobrih 6000 kilometrih razteza od severozahodne province Gansu do zaliva Bohai na vzhodni obali Veliki Kitajski zid. Zid so skozi stoletja za obrambo pred tujimi vpadi zgradile številne kitajske dinastije. Po prevzemu oblasti s strani komunistične partije, so bili nekateri deli obnovljeni, med drugim tudi najbolj popularen del, Badaling, ki ga letno obišče več sto tisoč turistov. Na poti nas čaka še kosilo, nato pa še ogled Mingovih grobnic. Vrnitev v Peking.

ČETRTI DAN: PEKING - „PREPOVEDANO MESTO“ zajtrk, večerja, nočitev na vlaku
Ogled Nebeškega templja, ki slovi po lepoti arhitekture iz časov dinastije ming. ogledali si boste okrogli oltar, kamen trojnega odmeva, zid odmeva, molitveno dvorano in druge znamenitosti. nadaljujemo z ogledom cesarske palače - prepovedanega mesta, ki seveda ni mesto v pravem pomenu besede, temveč kompleks palač in stavb. od tod je več kot 500 let vladalo 24 cesarjev dinastij Ming in Qing. Leta 1924 so ga spremenili v muzej, tako da so njegove zbirke in umetniški predmeti dostopni tudi za javnost. Zunaj prepovedanega mesta, ki ga je obdajal 12 m visok zid, je bilo kvadratasto zasnovano nekdanje Cesarsko mesto, v katerem so čudovita jezera, parki in stavbe, okrog njega pa se je razprostiralo Notranje mesto. Na južni strani je mejilo na pravokotno Zunanje mesto. Po ogledih še večerja, nato pa prevoz do železniške postaje in nočna vožnja z vlakom na relaciji Peking - Xian (nastanitev v 4 posteljnih spalnih kabinah).


PETI DAN: XIAN zajtrk, pozno kosilo, nočitev

Prihod v Xian, prevoz do hotela in zajtrk. Sledi ogled Xiana, ene od šestih zgodovinskih prestolnic Kitajske iz časov dinastije Ming. Ogledali si boste eno redkih stavb, ki je nastala že v času dinastije Tang, pagodo divje gosi. Prvič so jo zgradili leta 652 zato, da bi vanjo shranili 650 budističnih spisov, ki so jih prinesli iz Indije. Današnja sedem nadstropna pagoda je bila zgrajena v času Qiangov. Še sprehod po mestnem obzidju, nato pa pozno kosilo.


ŠESTI DAN: XIAN - GLINENA ARMADA zajtrk, večerja, nočitev na vlaku

Odpeljali se boste do približno 30 km oddaljene glinene armade, kitajskega cesarja Qui Shi Huang - dija. Leta 1974 so kmetje kopali studenec in na globini okoli 7m našli eno najbolj fascinantnih arheoloških najdišč na svetu. 6000 glinenih figur je bilo narejenih z namenom čuvati svojega cesarja po njegovi smrti. Vrnitev v mesto in kosilo. Sledi prevoz do železniške postaje in potovanje z vlakom z nastanitvijo v štiri posteljnih kabinah in vožnja v Shanghai.


SEDMI DAN: SHANGHAI zajtrk, večerja, nočitev

Zjutraj prihod v Shanghai (v prevodu “nad morjem”), ki je eno najhitreje razvijajočih se mest v Aziji. Leži na severnem bregu reke Huang Pu Jiang, v bližini ustja Chang Jianga in je najpomembnejše pristanišče in industrijsko središče Kitajske. Vožnja z avtobusom do hotela in zajtrk, nato pa skozi moderne četrti mesta, vse do starega mestnega jedra, kjer se nahaja čudovito ohranjen vrt Yu, ki je bil urejen leta 1559, v času dinastije Ming. Prav tako postanek v najznamenitejši kitajski čajnici Hu Xin Ting, do katere vodi most z devetimi zavoji. Po kitajskem verovanju se zli duhovi gibljejo samo naravnost in ne morejo dospeti do čajnice. Vožnja do finančno - poslovnega centra, imenovanega Bund, ki se razteza ob bregu reke. Možnost vožnje z ladjo po reki Huangpo, z lepim pogledom na pristaniški del mesta in najnovejšo prestižno četrt Pudong.


OSMI DAN : SHANGHAI - SUZHOU zajtrk, večerja, nočitev

Sledi izlet v mesto Suzhou, ki mu pravijo tudi “Kitajske Benetke”. Prihod v Suzhou mesto trgovcev, obrtnikov ter umetnikov, ki je posebej poznano po številnih klasičnih kitajskih vrtovih, pagodah, templjih, mostovih, ... Posebno pozornost boste namenili ogledu procesa izdelave dragocene (izredno lahke) kitajske svile, seveda boste imeli le - to možnost tudi kupiti. Vrnitev v Shanghai.


DEVETI DAN: SHANGHAI - ALI PO ŽELJI HANGZHOU zajtrk, nočitev

Prost dan za nakupe ali dodatne oglede po želji. Predlagamo izlet v Hangzhou, mesto, ki ga je že v 13. stoletju Marco. Polo opisal kot eno najlepših mest na svetu. Idilično podobo mu daje predvsem Zahodno jezero, ki ga obkrožajo številni griči in vrtovi, obala pa je polna templjev in paviljonov. Ogledali si boste budistični tempelj Lingyin iz dinastije Qing, nedaleč stran še “Prileteli hrib”, ki je povezan z nenavadno legendo in budistične votline, ki ležijo ob vznožju hriba. Popoldne se boste z ladjico popeljali po Zahodnem jezeru in si med drugim ogledali tudi otok Gore Samote. Po pristanku se boste povzpeli na Pagodo šestih harmonij, ki so jo zgradili zato, da bi mesto simbolično ščitila pred grozečimi poplavami reke Qiantang. Pozno popoldne se boste z avtobusom vrnili v Shanghai.


DESETI DAN: EVROPA - LJUBLJANA zajtrk

Po zajtrku prevoz na letališče in let proti Evropi. Po pristanku na enem izmed letališč nadaljevanje leta v Ljubljano, kamor boste prispeli v večernih urah.

Peking - Xian - Shanghai - Suzhou - po želji Hangzhou


CENA:

min. 25 oseb: 1725€          
min. 15 oseb: 1925€


CENA VKLJUČUJE:
letalski prevoz na liniji Ljubljana - Peking - Shanghai - Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, prevoze z vlakom in nastanitvijo v štiri - posteljnih spalnikih Peking - Xian - Shanghai, vse avtobusne prevoze po programu, dva zajtrka ob jutranjih prihodih v hotele, šest nočitev z zajtrkom v hotelih 4*, kosila ali večerje po programu (7 x) , vse oglede vključno z vstopninami, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov, vodenje in organizacijo potovanja.

ODHOD: 26.10.       

DOPLAČILA OB PRIJAVI: Kitajski vizum 60€ (skupinski).

 

DOPLAČILA PO ŽELJI OB PRIJAVI:  enoposteljna soba: 159  €.

INFORMATIVNA PLAČILA NA LICU MESTA: napitnine (tudi otroci): 45 €.

 

 

 


Kitajska pravljica

 


Ugodna ponudba potovanj po Aziji:

Deli to vsebino še z ostalimi: