Klasična tura po Tajski

 

PRVI DAN: LJUBLJANA - EVROPA - BANGKOK nočni let
Zbor potnikov na letališču JP v Ljubljani ali prevoz do enega od bližnjih letališč ter polet do enega izmed evropskih letališč in naprej v Bangkok.

DRUGI DAN: BANGKOK večerja, nočitev
Po pristanku srečanje z lokalnim predstavnikom in začetek našega potovanja z orientacijskim ogledom mesta s postankom v Wat Po, največjem templju na Tajskem, kjer se nahaja ležeči buda. Sledi ogled Marmornega templja, katerega stavba je zgrajena iz marmorja iz Carrare (iT). Sledi vožnja do hotela. Zvečer po želji (ob doplačilu) vožnja do najvišjega hotela v Bangkoku, kjer boste uživali ob prekrasnem razgledu mesta.

TRETJI DAN: BANGKOK - PLAVAJOČA TRŽNICA - MOST NA REKI KWAI zajtrk, kosilo, nočitev
Zgodnji zajtrk nato pa vožnja do plavajoče tržnice in Kanchaburija. Gre za eno najbolj atraktivnih turističnih točk, do katere se boste peljali mimo riževih polj in kokosovih plantaž, vse do province Ratchaburi, kjer se nahaja plavajoča tržnica. Vkrcanje na čoln s katerim boste zapluli v osrčje plavajoče tržnice in lahko opazovali življenje ljudi, ki bivajo ob kanalih. Polni prijetnih doživetij se boste zapeljali na kosilo v eno izmed lokalnih restavracij. Sledi vožnja v Kanchanaburi, kjer se boste peljali mimo vojnega pokopališča, prav tako si boste ogledali most na reki Kwai. Dan boste zaključili z ogledom Tigrovega templja. Vrnitev v hotel.

ČETRTI DAN: BANGKOK - AYUTHAYA - LOPBURI - PHITSANULOK zajtrk, kosilo, nočitev
Nadaljevanje potovanja do Bang Pa in pristanišču, kjer se boste vkrcali na ladijco. Sledi panoramska vožnja do Ayutthaye in obisk Wat Yai Chaya Mongkol in starodavnih ruševin Wat Chai Wattanarama. Nato se boste zapeljali naprej v Lopburi in si mesto ogledali s tipičnimi prevoznimi sredstvi - rikšami. Kosilo v eni izmed lokalnih restavracij in vožnja do Phitsanuloka. Nastanitev v hotelu.

PETI DAN: PHITSANULOK - SUKHOTAI - LAMPANG zajtrk, kosilo, nočitev
Ogled Wat Maha That s kipom Bude, Phra Buda Jinaraj. Nato vožnja v Sukhothai in ogled starodavnih ruševin v Sukhothai Historical Park in Wat Sri Chum s kipom Bude. Po kosilu v eni izmed restavracij v Sri Satchanalai naprej do Lampanga. S kočijami se boste popeljali na ogled starega dela mesta in iz tikovega lesa 100 let staro veličastno zgradbo Baan Sao Nak ter tempelj Wat Chedi Sao. Menihi tu pripravljajo zdravila iz zelišč, ki naj bi pomagali zdraviti različne bolezni.

ŠESTI DAN: LAMPANG - PHAYAO - CHANG RAI zajtrk, kosilo, nočitev
Krajši ogled tržnice, nato vožnja v Phayao, ki se ponaša z največjim naravnim jezerom na Tajskem. Po kosilu v lokalni restavraciji ogled enega izmed gorskih plemen v Ban Lorchi, nato vožnja skozi Mae Sai, najseverneje ležečega tajskega mesta, do skrivnostnega Zlatega trikotnika. Po vožnji z ladjico po reki Mekong nadaljevanje poti v Chang Rai. Nastanitev v hotelu.

SEDMI DAN: CHANG RAI - CHANG MAI: po želji Kantoke večerja zajtrk, kosilo, nočitev
Po zgodnjem zajtrku odhod proti Chang Maiu in ogled nekaterih rokodelskih delavnic (izdelava svile, lesa, lokalnih tekstilnih izdelkov). Po kosilu v lokalni restavraciji ogled Wat Doi Sethep, ki se nahaja v gorah na višini 1.056 m. Do templja se boste povzpeli po 290 stopnicah in občudovali slikovito pokrajino pod nami. Zvečer po želji in proti doplačilu Kantoke večerja s tradicionalnim plesom s severa Tajske. Nastanitev v hotelu.

OSMI DAN: CHIANG MAI: po želji jahanje slonov in rafting - POLET V BANGKOK - PATTAYA zajtrk, nočitev
Ogled spretnih slonov pri delu v Chang Dao. Po želji in proti doplačilu jahanje ali rafting na bambusovih splavih. Vsekakor pa si boste ogledali nasad orhidej - enega od tajskih simbolov nato prevoz na letališče in polet proti Bangkoku. Po pristanku, avtobusni prevoz do Pattaye, enega najbolj znanih letovišč, ki leži na vzhodni obali Tajskega zaliva. Le 150 km od Bangkoka se nahaja, kraj znan po lepih peščenih plažah, prijaznih ljudeh, ugodnih nakupih, številnih restavracijah in bogatem nočnem življenju. Nastanitev v hotelu, večerja individualno v eni od številnih restavracij. Pattaya

DEVETI DAN: PATTAYA zajtrk, nočitev
Dan namenjen kopanju, poležavanju na plaži in počitku. Po želji lahko obiščete enega izmed bližnjih otokov, zvečer pa obiščete cabate predstavo ali uživate ob večerji v eni izmed lokalnih restavracij. Nočitev v hotelu.

DESETI DAN: PATTAYA - BANGKOK polet proti EVROPI zajtrk, nočni let, obrok na letalu
Del dneva še prosto do poznega prevoza na letališče. Slovo od prijaznih domačinov, po opravljenih carinskih formalnostih polet proti enemu od letališč v Evropi.

ENAJSTI DAN: EVROPA - SLOVENIJA
Pristanek na enem izmed evropskih letališč in polet naprej do Ljubljane, kamor boste prispeli v dopoldanskih urah.

CENA in ODHODI:

26.10. , 23.12
min.20 potnikov: 1.899 €                                  
min. 15 potnikov: 2.099 €                                  
min. 10 potnikov: 2.199 €

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana - Bangkok - Ljubljana ter Chiang Mai - Bangkok z vmesnim postankom na enem izmed evropskih letališč, letališke in varnostne pristojbine, vse prevoze z avtobusi po programu, vse oglede vključno z vstopninami, nastanitev v hotelih 3*/4* na bazi nočitev z zajtrki, ter kosil v lokalnih restavracijah ali večerje kot navedeno v programu, dve nočitvi z zajtrkom v hotelu 3*/4* na Pattayi z vsemi prevozi, stroške slovenskega spremljevalca in lokalnega vodnika, osnovno nezgodno zavarovanje, organizacijo potovanja.

Po želji in proti ustreznem doplačilu lahko svoje počitnice namesto na Pattayi preživite tudi drugje:

HUI HIN, 3 dni/2 noči, hotel 3*/4* v dvoposteljnih sobah z zajtrkom, prevoz Bangkok - Hui Hin - Bangkok,

PHUKET, 3 dni/2 noči, hotel 3*/4* v dvoposteljnih sobah z zajtrkom, letalo Chiang Mai - Phuket - Bangkok, prevoz letališče - hotel - letališče na Phuketu;

KOH SAMUI, 3 dni/2 noči, hotel 3*/4* v dvoposteljnih sobah z zajtrkom, letalo Bangkok - Koh Samui - Bangkok, prevoz letališče - hotel - letališče na Samuiju;

KOH SAMET, 3 dni/2 noči, hotel 3*/4* v dvoposteljnih sobah z zajtrkom, prevoz Bangkok - Rayong - Koh Samet - Rayong - Bangkok.

DOPLAČILO OB PRIJAVI:
odhod 23.12. 220 €

DOPLAČILA PO ŽELJI, OB PRIJAVI:
enoposteljna soba: 239€;
 počitnice na otoku Samet v hotelu3* sup, Hua Hin v hotelu 4*,  Koh Samui hotel 3*, Puket hotel. 3*

INFORMATIVNA PLAČILA NA POTI: 
napitnine (tudi otroci): pribl. 40€;
Kantoke večerja 22 €,
jahanje slonov in rafting z bambusovim splavom 40 €.

 

 

 


Klasična tura po Tajski

 


Ugodna ponudba potovanj po Aziji:

Deli to vsebino še z ostalimi: