Šrilanka

 

PRVI DAN: SLOVENIJA - ITALIJA
obrok na letalu, nočni let Zbor potnikov in prevoz do letališča Marco Polo v Benetkah od koder boste poleteli do Dubaja in nato nadaljevali let proti Colombu.

DRUGI DAN: COLOMBO - DAMBULLA večerja, nočitev
Pristanek na letališču Bandaranaike v Colombu v jutranjih urah po lokalnem času in prevoz do mesteca Dambula. Nastanitev v hotelu. Popoldan sprehodu po mestu in obisku izjemno zanimivega Skalnega templja s številnimi kipi Bude in starinskimi stenskimi poslikavami, ki so stare več kot 2000 let.

TRETJI DAN: DAMBULLA - ANURADAPURA - DAMBULLA zajtrk, večerja, nočitev
Vožnja do Anuradapure, ki je ena izmed najsvetejših starodavnih mest na Šrilanki. Starodavno mesto se ponaša s številnimi pagodami zgrajenimi v polkrožni obliki iz opeke, sušene na soncu. Med njimi izstopata Ruvenwelli, zgrajena pred 2200 leti ter Thuparama, kjer je shranjena Budova ključnica. izpustili ne boste niti 2250 let starega in najsvetejšega drevesa na Šrilanki, pod katerim naj bi Buda prvič doživel razsvetljenje.

ČETRTI DAN: DAMBULA - POLONNARUWA - SIGIRIYA - DAMBULLA zajtrk, večerja, nočitev
Sledi vožnja do Polonnaruwe, ki je bila druga prestolnica Srilanke v času od 11. do 13. stoletja. Ogled te čudovite srednjeveške prestolnice s številnimi parki, palačami in templjem, kjer je svoj mir našel tudi Buda. Kasneje se boste napotili v bližnjo Sigiriyo in se povzpeli mimo freske Deklice v oblakih (edine posvetne freske na Srilanki) na monolitsko skalo (200 m), na kateri so poleg čudovitega razgleda na zeleno tropsko pokrajino tudi ostanki palače princa Kasiapa iz 12. stol.

PETI DAN: MATALE - KANDY zajtrk, večerja, nočitev
Vožnja do vasi Matale, kjer si boste ogledali vrtove začimb (kava, kakav, poper, vanilija, cimet, kokos) ter tovarno za izdelovanje batikov, ki so poslikani s tipičnimi vzorci. Popoldan prihod v zadnjo prestolnico sinhalskih kraljev Kandy in obisk templja, kjer hranijo relikvijo - zob Bude. Po želji zvečer ogled šrilanških folklornih plesov.

ŠESTI DAN: PINNAWELA - PERADENIYA - NUWARA ELIYA zajtrk, večerja, nočitev
Vožnja do kraja Pinnawella, kjer boste obiskali sirotišnico za slone. Lahko jih boste opazovali med kopanjem v reki ali v vrtu, med hranjenjem in pitjem. Sledi obisk čudovitih kraljevih botaničnih vrtov v kraju Peradeniya, ki je pravi raj za ljubitelje različnega tropskega rastlinstva in sijočih orhidej. Nato Vožnja po slikoviti hriboviti pokrajini, kjer boste občudovali nasade čaja ter si v eni od tovarn ogledali proizvodnjo čaja. Seveda boste lahko odlične čaje tudi kupili. Popoldan obisk mesta Nuwara Eliya, kjer je še danes čutiti nostalgijo po britanskih kolonijalnih časih, ki so ga Angleži uporabljali za svoje letovišče s čudovitimi igrišči za golf.

SEDMI DAN: NUWARA ELIYA - COLOMBO zajtrk, večerja, obrok na letalu
Po serpentinah se boste podali proti zahodu, kjer se klima in pokrajina zopet spremenita. Za vedno vam bo ostala v spominu pravljična hribovita dežela s številnimi slapovi, riževimi polji in kanjoni. Prevoz do glavnega mesta Colomba, ki je znan po številnih nakupovalnih ulicah. Po prihodu čas za samostojno raziskovanje in nakupovanje. Trgovine kot so Noritake Set, Odel Shop, Barefoot, Beverly Street ponujajo raznolikost izdelkov, zato se boste lahko prepustili nakupovalnim užitkom. Namestitev v hotelu, večerja in nekaj časa prosto za osvežitev. V poznih nočnih urah prevoz na letališče in polet proti Evropi.

OSMI DAN: EVROPA - SLOVENIJA nočni let, obrok na letalu
Nadaljevanje leta v Evropo preko enega izmed večjih letališč s pristankom v Benetkah. Organiziran transfer v Slovenijo.

CENA in ODHOD:
26.10.
min. 20 oseb: 1749 €
min. 15 oseb: 1849 €

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Benetke - Colombo - Benetke v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, transfer do letališča v Benetkah in nazaj, avtobusne prevoze po programu na Srilanki, oglede in vstopnine po programu, slovenskega spremljevalca in lokalnega vodnika na Šrilanki, polpenzione v hotelih 4* (lokalne kategorije) v dvoposteljnih standardnih sobah na Šrilanki, stroške organizacije potovanja. V kolikor ne bo organiziran polet iz Slovenije, bomo ob doplačilu ponudili avtobusni prevoz do odhodnega letališča.

DOPLAČILA PO ŽELJI, OB PRIJAVI: enoposteljna soba: 239 €.

INFORMATIVNA DOPLAČILA: VIZUM ZA ŠRILANKO 25 USD

INFORMATIVNA PLAČILA NA POTI: napitnine (tudi otroci): 55 USD.

 

 

 

 


Šrilanka

 


Ugodna ponudba potovanj po Aziji:

Deli to vsebino še z ostalimi: