Vietnam in Kambodža

 

1. dan: LJUBLJANA–EVROPA–AZIJA
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta PučnikaLjubljana in polet prek enega od evropskih letališč v Azijo. Obroki na letalu.

2. dan: AZIJA–HANOI / večerja
Po pristanku na enem od azijskih letališč v jutranjih urah po krajevnem času nadaljevanje leta v Hanoi, prestolnico Vietnama. Mesto leži na severu države v rodovitnem porečju Rdeče reke, kjer pridelujejo največ riža v deželi. Po pridobitvi vizuma prevoz do hotela. Po kratki osvežitvi popoldanska vožnja s tricikli do starega dela mesta. Ogled znamenite predstave z lutkami na vodi, večerja in prenočevanje.

3. dan: HANOI–HALONG–HANOI (280 km) / zajtrk, kosilo, večerja
Vožnja do morja in tretjega največjega vietnamskega mesta Hai Phonga (pribl. 110 km) in nato še okrog 30 km do zaliva Halong, kjer se več kot 3000 otočkov dviga iz turkiznega morja. Pet-urno križarjenje z ladjo po zalivu s kraškimi otočki, s svojevrstno kopensko in morsko floro in favno, z jamami, pečinami, plažami. To je najbolj veličasten predel Vietnama, imenovan »osmo čudo sveta«. Ogled najlepše votline v zalivu in kosilo na ladji (sveža morska hrana). Vrnitev v Hanoi, večerja in prenočevanje.

4.dan: HANOI-DANANG-HOI AN (30 km) / zajtrk, kosilo
Dopoldan ogled glavnega mesta Vietnama – od leta 1010 kraljevine Thang Long – Zmaj v vzponu, je bil Hanoi vedno prestolnica in srce naroda: obisk hiše Ho Chi Minha, pagode, templja Literature, etnološkega muzeja in kosilo. Prevoz na letališče in polet v Danang in nato po cesti v Hoi An. Prevoz do hotela in prenočevanje.

5.dan: HOI AN / zajtrk
Ogledali si boste starinski simpatični stari del mesta, poln lantern, galerij, starinarnic in pa sprehod po slikoviti tržnici, kjer boste zagotovo našli kaj nenavadnega. Zares simpatično malo mestece ob morju, ki vas bo zagotovo navdušilo. Popoldne je prosto za počitek ali skok na plažo.

6.dan: HOI AN-DANANG-HUE (80 km) / zajtrk, kosilo
Slikovita vožnja v cesarsko mesto Hue, ki ga imenujejo tudi mesto festivalov. Postanek v Danangu, kjer si boste ogledali muzej Cham in če bo čas dovoljeval, se boste povzpeli tudi na marmornate gričke. Prevoz do hotela in prenočevanje.

7. dan: HUE / zajtrk, kosilo, večerja
Dopoldne boste obiskali citadelo – mogočno obzidano cesarsko palačo nekdanje prestolnice Vietnama, ki je sedaj pod zaščito UNESCA. S čolni se boste popeljali po reki Huong (dišeča reka) na ogled pagode Thien Mu, ki se ponosno dviguje nad reko. S čolnom se boste vrnili v mesto na kosilo. Sledil bo ogled grobnice cesarja Khai Dinh, obisk pagode Tu Hieu in velike živahne tržnice Dong Ba. Zvečer vas čaka cesarska večerja.

8. dan: HUE–SAIGON / zajtrk, večerja
Po zajtrku prevoz na letališče in polet na jug v Saigon. Po pristanku v največjem mestu Vietnama, ki ga uradno imenujejo Ho Chi Minh in leži ob delti Mekonga, se boste odpeljali do hotela in nastanili. Ogled kitajske četrti, tržnice Binh Tay, tempelja Thien Hau in pagode Giac Lam in vojaškega muzeja. Večerja in prenočevanje.

9. dan: SAIGON–MY THO–SAIGON (140 km) / zajtrk, kosilo, večerja
Celodnevni izlet v široko delto reke Mekong, ki po 4500 km od izvira v Himalaji zaključi svoj tok v Južnem kitajskem morju. Vožnja s čolni do otočkov, ogled tradicionalne vasi, bujnih sadovnjakov, pokušina eksotičnega sezonskega sadja. Na enem od otočkov kosilo, nato pa vrnitev v Saigon, večerja in prenočevanje.

10. dan: SAIGON–CU CHI TUNELI–SIEM REAP (ANGKOR WAT) (80 km) / zajtrk, kosilo, večerja
Dopoldne še izlet do podzemnega labirinta tunelov Cu Chi, skrivališča Vietkongovcev, nato pa vožnja na letališče in polet v Siem Reap, mesto v Kambodži, ki je poznano predvsem po nahajališčih kmerskih templjev iz 11. stoletja, imenovanih Angkor. Prevoz do hotela, večerja in prenočevanje.

11. dan: SIEM REAP / zajtrk, večerja
Ogled glavnega tempeljskega kompleksa Angkor Wat, ki je posvečen hindujskemu bogu Višnu. Restavrirali so ga 30 let in je svetovno znan zaradi svoje lepote, po prefinjenem reliefu, ki razkriva poglavja iz Ramajane. 1992 je celo mesto Angkor UNESCO razglasil za Svetovno zgodovinsko dediščino. Ogled z drevesnimi koreninami poraščen tempelj Ta Prohm. V času sončnega zahoda se boste povzpeli peš (ali s sloni za doplačilo) na vrh hriba do ruševin templja Phnom Bakheng. Čudovit je razgled na spokojno planoto, iz katere kipi Angkor Wat.

12. dan: SIEM REAP / zajtrk, večerja
Ogled treh različnih templjev, vsak vreden ogleda: Banteay Samre, zgrajen sredi 12. st. pod vodstvom kralja Suryavarmana II. in posvečen Višnu; Banteay Srei, tempelj ki je bil zgrajen v zadnjih letih 10. st., hindujski tempelj, ki je posvečen Šivi, glavna znamenitost pa so trije centralni stolpi, ki so okrašeni z moškimi in ženskimi božanstvi in čudovitim reliefnim delom. Tretji tempelj je Angkor Thom, obzidano kraljevo mesto (10 km²), zgrajeno pod vodstvom kralja Jayvarmana VII., ki je vladal od 1181 do 1201. Mesto obdaja 100 m širok jarek, v centru mesta pa se nahajajo čudoviti spomeniki kot npr. Bayon (stolpi okrašeni z več kot 200 smejočimi obrazi), Baphuon, Terasa slonov. Večerja s predstavo.

13. dan: SIEM REAP–AZIJA–EVROPA / zajtrk, kosilo
Dopoldanski obisk tržnice, nakup hrane in kratek kuharski tečaj. Vožnja na letališče in polet na eno od azijskih letališč, sledi nočni let v Evropo.

14. dan: EVROPA–LJUBLJANA
Pristanek v Evropi v jutranjih urah po krajevnem času in nadaljevanje poleta v Ljubljano.

 

Datumi odhodov: 21.10., 15.2., 20.4.  

CENA: 3.128 EUR

ob udeležbi 15 oseb se cena zniža na 2889 €


 V ceno je vključeno
letalski prevoz na omenjeni relaciji v ekonomskem razredu letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo (500 €) lokalne prevoze ladjico prenočevanja v hotelih 3–4* v dvoposteljnih sobah z ameriškimi zajtrki dodatne obroke po programu (4 polni penzioni, 7 polpenzionov, 1 nočitev z zajtrkom) oglede z vstopninami angleško govoreče lokalne vodnike državne takse organizacijo potovanja in slovensko vodenje Cena ne vključuje vietnamskega in kamboškega vizuma dodatnih obrokov napitnin prenosa prtljage storitev po osebnih naročilih

Obvezna doplačila na kraju samem:
vietnamski vizum 25 USD
kamboški vizum 20 USD

Doplačila ob prijavi ( po želji): enoposteljna soba 260,00 EUR/osebo

OPOMBA: program se zaradi prilagajanja letalskim prevozom lahko spremeni. Ob prijavi potrebujemo kopijo vašega potnega lista

 

 


Vietnam in Kambodža

 


Ugodna ponudba potovanj po Aziji:

Deli to vsebino še z ostalimi: