Vikend v Albaniji

 

 

PRVI DAN: SLOVENIJA TIRANA DRAČ večerja, nočitev

Polet letala z letališča JP Ljubljana v zgodnjih popoldanskih urah. Prihod v mesto nasprotij, ki vas bo očaralo prvi hip. Na eni strani moderne zgradbe in trgovski centri, na drugi strani v pisane barve in z različnimi motivi poslikane stare stavbe, ki so jim tako skrili toga in siva pročelja deloma peš, deloma z avtobusom ogled najpomembnejših znamenitosti: Skenderbegov trg, mošeja Ethem Bega, Urni stolp, zgradba Centralnega komiteja, Skenderbegov spomenik, Narodni muzej, bivši mavzolej Enverja Hoxe danes kulturni center. Nastanitev v hotelu v Tirani ali Draču.

DRUGI DAN: DRAČ BERAT DRAČ (TIRANA) zajtrk, večerja, nočitev


Dopoldan ogled mesta Drač, ki je pravzaprav že skoraj predmestje Tirane in največje pristaniško mesto na območju nekdanje grške kolonije Epidamnos, oziroma poznejšega Dyrrachiona ob doplačilu si lahko ogledate ostanke amfi teatra in bizantinskega obzidja, vredna ogleda pa je tudi fatihova mošeja iz stoletja zgodaj popoldan nadaljevanje poti do lepo ohranjenega srednjeveškega mesta Berat, ki mu pravijo tudi »mesto tisočerih oken« Mesto je pravzaprav v celoti muzej in velja za enega najlepših in najslikovitejših mest v Albaniji ogled znamenitosti: trdnjava, muzej onufri (nekdanja katedrala), v kateri je danes urejen muzej, ki je posvečen enemu najslavnejših albanskih slikarjev iz stoletja. Vrnitev v hotel.

TRETJI DAN: KRUJE SLOVENIJA zajtrk


Po zgodnjem zajtrku odhod v kruje in ogled mesta, ki je poznano kot rojstno mesto albaskega heroja. Skenderbega in simbol upora proti Turkom ogledali si boste trdnjavo v kateri se nahaja muzej slovitega Skenderbega Mesto se ponaša tudi s starim bazarjem, ki je prava paša za oči. V opoldanskih urah prevoz na letališče, od koder boste poleteli v Slovenijo.

 

CENA:
505 € min. 35 potnikov
515 € min. 25 potnikov

CENA VKLJUČUJE:
letalski prevoz Ljubljana - Tirana - Ljubljana, z vključenimi letališkimi in varnostnimi pristojbinami, avtobusne prevoze in zunanje oglede po programu, 2 polpenziona v hotelih 3/4* (včasih namesto večerje v hotelu - večerja v kateri od lokalnih restavracij), stroške spremstva in organizacije potovanja.

 

ODHODI:30.8., 7.9., 21.9., 15.10., 29.10.

DOPLAČILA PO ŽELJI, ob prijavi:
enoposteljna soba 21 €/ noč

DOPLAČILA PO ŽELJI, na poti:
vstopnine: Berat: Onufri muzej 3 €, Durres: Amfiteater 3 €, Kruje: muzej 5 €, ostale vstopnine, ki niso vključene v osnovni program znašajo v povprečju od 2 - 12 € po muzeju oziroma ogledu. Cene vstopnin so informativne.

 

 

 


Vikend v Albaniji

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

Deli to vsebino še z ostalimi: