Angleška doživetja in London

 

PRVI DAN: SLOVENIJA - LONDON nočitev
Polet v London. Po pristanku avtobusni panoramski ogled znamenitosti: Buckinghamska palača - rezidenca kraljeve družine. Westminstrska opatija, kjer so bili kronani in so pokopani kralji in kraljice, parlament in Big Ben, Downing street, uradna rezidenca britanskega ministrskega predsednika, trg Trafalgar z znamenitim Nelsonovim spomenikom, Piccadilly Circus... Nastanitev v hotelu. Nadaljevanje ogledov londona peš in s podzemno železnico, saj boste tako v najkrajšem času doživeli in videli največ. Po želji ob doplačilu organizirana večerja v kateri od londonskih restavracij.

DRUGI DAN: LONDON zajtrk, nočitev
Nadaljevanje z ogledi Londona v spremstvu vodnika. Morda boste obiskali Tower of London in Tower Bridge, s katerega se ponuja čudovit razgled na London ali se popeljali z ladjo po Temzi do Greenwicha in mogoče obiskali observatorij z označeno časovno ločnico. Lahko se boste podali na Oxford Street, ki velja za najbolj priljubljeno nakupovalno ulico in po svoje doživljali utrip svetovljanskega Londona. Zvečer po želji ob doplačilu obisk kakšnega izmed musicalov.

TRETJI DAN: LONDON (WINDSOR) zajtrk, nočitev
V dopoldanskem času predlagamo obisk muzeja voščenih lutk Madame Tussaud's, kjer se boste lahko slikali z znanimi iz sveta slavnih. Popoldan pa ob doplačilu predlagamo poldnevni izlet v Windsor, sedanjo rezidenco kraljeve družine (v času protokolarnih dogodkov obisk notranjih kraljevih apartmajev ni možen, predviden je obisk vasice in dvorišča). Povratek v

ČETRTI DAN LONDON - AVEBURY - STONEHENGE - BATH - BRISTOL zajtrk, nočitev
Avtobusna vožnja preko slikovite pokrajine angleškega jugozahoda v Avebury nad salysburyjsko nižino, kjer vas bo prevzela skrivnostnost tamkajšnjih kamnov. Stonehenge je kamniti velikan iz neolitika in bronaste dobe. Po ogledu nadaljevanje potovanja v gregorijansko mesto Bath, s svojo okolico eden najlepših krajev Anglije in znano zaradi vročih vrelcev, rimskih kopeli in veličastne opatije iz 15. stol.. Ogled rimskih term im mestnega jedra s trgom aristokracije. Nastanitev v hotelu v okolici Bristola.

PETI DAN: BRISTOL - GLOUCESTER - STRATFORD - OXFORD - LONDON zajtrk
Nadaljevanje potovanja v Gloucester. Mesto se ponaša z bogato zgodovino in normansko - gotsko katedralo kjer je pokopan kralj Edvard II. Angleški. V katedrali so bili snemani tudi trije fIlmi o Harryu Potterju. Po ogledu nadaljevan potovanja v Shakespearovo mesto Stratford upon Avon in po želji ogled Sheakspearove hiše. Popoldne še obisk Oxforda, mesta ob Temzi z najstarejšo angleško univerzo . Avtobusna vožnja na letališče in polet.

CENA: 659 € pri 25 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz, letališke in varnostne pristojbine, avtobusne prevoze po programu, štiri nočitve z zajtrki v hotelih 2/3*, zunanje oglede mest, stroške spremstva in organizacije potovanja.

ODHODI: 27.4., 1.5., 22.5., 22.6., 17.7., 14.8., 18.9., 30.10. 2013

DOPLAČILA PO ŽELJI, ob prijavi:
enoposteljna soba 149 €
doplačilo za angleški zajtrk 6GBP/dan

DOPLAČILA PO ŽELJI, na poti:
vožnja z ladjo po Temzi 16GBP
London Eye 18GBP
Muzej voščenih lutk 29 GBP
3-Dnevna vozovnica za podzemno železnico (2coni) 20GBP
Dnevna vozovnica 5-7GBP
Večerja v pubu 16GBP
Windsor 38 GBP

OPOMBA: Po želji in za doplačilo vam lahko uredimo vstopnico za katerega od svetovno znanih musicalov

 

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

 


Angleška doživetja in London

Deli to vsebino še z ostalimi: