Salzburg in Orlovo gnezdo


PRVI DAN: SLOVENIJA BAD ISCHL SALZBURG
večerja, nočitev

Jutranja vožnja v avstrijo do mesteca Bad Ischl, kjer si je avstrijski cesar Franc Jožef postavil svojo letno rezidenco. Postanek za ogled. Nadaljevanje potovanja do kraja St Wolfgang, ki je bil v srednjem veku pomembno romarsko središče. Po krajšem postanku vožnja v Salzburg in ogled mestnega središča: Mozartov trg z njegovim spomenikom, rezidenca in trg z znanimi baročnimi vodnjaki, stolnica, rotovž, festivalna dvorana,kolegijska cerkev.
Nastanitev v hotelu v okolici.

DRUGI DAN: BERCHTESGADEN ORLOVO GNEZDO (SOLNI RUDNIKI) SLOVENIJA zajtrk

Vožnja na nemško stran, v idilično pokrajino nacionalnega parka Berchtesgaden. Po prihodu postanek ob kraljevskem jezeru (Königssee). Nadaljevanje vožnje do Obersalzberga ob doplačilu se boste z lokalnim avtobusom in dvigalom popeljali na vrh Kehlsteina, kjer na višini m kraljuje Hitlerjevo orlovo gnezdo. Sem sta z Evo Braun hodila na oddih, tu so se zbirale vse takratne politične in vojaške osebnosti. V primeru slabega vremena, ali če bo orlovo gnezdo zaprto, se ob doplačilu ogled orlovega gnezda nadomesti z ogledom enega izmed solnih rudnikov. V tem primeru se boste oblekli v zaščitne obleke, se popeljali z rudarskim vozom globoko pod zemljo in se spustili po lesenih toboganih vse do podzemnega slanega jezera. Pozno popoldan slovo in vožnja proti domu. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.


CENA:
109 € min. 45 potnikov
119 € min. 35 potnikov

CENA VKLJUČUJE
: avtobusni prevoz, cestne in ostale pristojbine, en polpenzion v hotelu 3*, zunanje oglede po programu, spremstvo in organizacijo potovanja.

ODHODI: 25.8., 15.9., 29.9., 13.10.

DOPLAČILA PO ŽELJI, ob prijavi: enoposteljna soba.

DOPLAČILA PO ŽELJI, na poti: orlovo gnezdo ali Rudnik soli, morebitno ostale vstopnine.

POMEMBNO: orlovo gnezdo je predvidoma odprto od začetka maja do začetka oktobra, vendar samo v primeru lepega vremena. Nasprotno se ogledi tega dne prilagodijo, kot je navedeno v programu.

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

 


Salzburg in Orlovo gnezdo

Deli to vsebino še z ostalimi: