Salzburg Passau Linz

 

1. dan: Ljubljana - Hellbrun - Salzburg - Passau

Odhod iz Ljubljane s parkirišča na Dolgem mostu ob 6. uri zjutraj. Vožnja do Jesenic in skozi Karavanški predor, mimo Beljaka po Turski avtocesti do Salzburga. Pred Salzburgom po želji postanek za ogled zgodnjebaročnega dvorca Hellbrun in sprehod po okrasnem vrtu s čudežnim vodometom. Nadaljevanje potovanja do Salzburga in tam ogled kulturnozgodovinskih znamenitosti mesta: Rotovž, Mozartova rojstna hiša, Festivalna dvorana, kolegijska cerkev, benediktinska opatija, Kapiteljski trg s stolnico ter park Mirabell. Po kratkem počitku po dogovoru še vzpon z žičnico na trdnjavo Hochensalzburg in tam ogled muzejske zbirke. Po ogledu nadaljevanje potovanja v nemški Passau, ki leži ob sotočju Donave, Inna ter Ilza in velja za eno najslikovitejših nemških mest. Po prihodu v mesto ogled katedrale, rezidenčne palače in mestne hiše, nato namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Passau - Linz - Kremsmünster

Po zajtrku prevoz do pristanišča, kjer se bo začela romantična vožnja s panoramsko ladjo po Donavi proti Linzu. Po prihodu v Linz si bomo najprej ogledali mestno središče z zanimivimi gotskimi in renesančnimi stavbami, nato pa se bomo odpeljali z avtobusom do Kremsmünstra in si tam ogledali znameniti benediktinski samostan. Po ogledu povratek z avtobusom v Slovenijo. Prihod v Ljubljano v večernih urah.

 

CENA VKLJUČUJE:
prevoz z avtobusom na navedeni relaciji, polpenzion v hotelu 3*, prevoz z ladjo na relaciji od Passaua do Linza, oglede po programu (brez vstopnin), osnovno nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje Coris, vodenje in organizacijo izleta.

DOPLAČILA IN POPUSTI:

Doplačilo: noposteljna soba 25 EUR, vstopnine pribl. 20 EUR.
Popust: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 14 EUR.

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 149€

Cena pri najmanj 35 udeležencih: 169€

 

ODHODI: 18.8., 15.9., 6.10.  


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

 


Salzburg Passau Linz

Deli to vsebino še z ostalimi: