Dežele Baltika z avtobusom

 

PRVI DAN: SLOVENIJA - KRAKOW nočna vožnja

V večernih urah odhod avtobusa iz Slovenije in nočna vožnja proti Poljski.

DRUGI DAN: KRAKOW - VARŠAVA nočitev

V dopoldanskih urah prihod v Krakow in krajši postanek. Sledi nadaljevanje vožnje proti Varšavi in ogled poljske prestolnice. Nastanitev v hotelu.


TRETJI DAN: KAUNAS - VILNIUS zajtrk, nočitev

Po zajtrku sledi vožnja proti Litve. V popoldanskih urah prihod v Kaunas, kjer si boste ogledali glavne znamenitosti in se sprehodili po glavni promenadi, laisves. Nadaljevanje poti do Vilniusa in nastanitev hotelu.

ČETRTI DAN: VILNIUS IN TRAKAI zajtrk, nočitev

Zjutraj ogled litovske prestolnice: grad Gediminas, katedrala z zvonikom, ruševine spodnjega gradu, univerza, parlament... Popoldne vožnja do bližnjega zgodovinskega mesteca Trakai, kjer si boste ob doplačilu ogledali srednjeveški dvorec Trakai, ki stoji kar sredi jezera. Povratek v Vilnius.

PETI DAN: RIGA zajtrk, nočitev

Zjutraj vožnja do Rige, kjer se boste podali na ogled starega mestnega jedra latvijske prestolnice, kjer izstopajo cerkev Sv. Petra s 70 m visokim zvonikom, na katerega se da tudi povzpeti, stolnica, ki velja za največjo na Baltiku, in mačja hiša, sprehodili pa se boste tudi mimo spomenika svobodi in operne hiše. Nastanitev v hotelu.

ŠESTI DAN: TALIN zajtrk, nočitev

Zjutraj odhod proti Estoniji in popoldanski prihod v Talin. Sledi nastanitev v hotelu in peš ogled mestnega centra, katerega posebnost je izvrstno ohranjen stari del s starimi obzidji, cerkvami in srednjeveškimi hišami, ki spada na Unescov seznam svetovne dediščine. Nočitev.

SEDMI DAN: ST. PETERBURG zajtrk, nočitev

Zjutraj še nekaj prostega časa za sprehode po estonski prestolnici, sledi vožnja proti St. Peterburgu, kamor boste prispeli v večernih urah. Nastanitev v hotelu.

OSMI DAN: ST. PETERBURG zajtrk, nočitev

Zjutraj se boste podali na ogled tega elegantnega mesta ob reki Neva, ki velja za eno najlepših evropskih mest. Podali se boste na znameniti Dvorni trg, nekdanje središče ruskega imperija in si ogledali tudi monumentalni zimski dvorec, nekoč sedež ruskih carjev. Videli boste tudi sedež admiralitete,ploščad dekabristov z znamenitim spomenikom Petra Velikega, Poletno palačo s parkom, največjo pravoslavno katedralo v mestu, katedralo Sv. Izaka, kazansko stolnico, stolnico Smolny in Vasiljev otok, kjer sta danes univerza in umetnostna akademija. Ustavili se boste tudi pred znamenito križarko Auroro. Ob doplačilu predlagamo obisk enega izmed najpomembnejših svetovnih muzejev, Ermitaž, ki hrani neprecenljive zbirke umetnin iz vsega sveta. Doživeli boste tudi utrip najbolj znane ulice Nevski prospekt, na kateri so številne restavracije, trgovine in trgi.

DEVETI DAN: ST. PETERBURG zajtrk, nočitev

Dan bo namenjen obisku muzejev ali samostojnemu raziskovanju mesta. Ob doplačilu predlagamo celodnevni izlet v Peterhof in Carsoje selo. V Peterhofu se nahaja ena najsijajnejših in najbolje ohranjenih podeželskih palač carske družine Romanovih, obdana z enim največjih in najslikovitejših parkov, zaradi česar mu pravijo tudi ruski Versailles. Nadaljevanje v Carskoje selo, kjer stoji znana katarinina palača s sijajnimi stopnišči, dvoranami in saloni, ter z znamenito jantarjevo sobo, kjer so stene obložene z jantarjem.

DESETI DAN: HELSINKI - GDYNIA zajtrk, nočna plovba

Zjutraj vožnja proti Finski in nato ob razgibani baltski obali mimo mest Porvoo in Hamina do Helsinkov. Popoldne se boste vkrcali na ladjo proti poljskemu pristanišču Gdynia, sledi nočna plovba.

ENAJSTI DAN: GDYNIA - SLOVENIJA zajtrk, nočna vožnja

Čez dan plovba po baltskem morju. Popoldne izkrcanje v Gdynii, nato pa vožnja po Poljski, Češki in Avstriji proti Sloveniji.

DVANAJSTI DAN: SLOVENIJA

Prihod v Slovenijo v opoldanskih urah.

CENA:
min. 35 potnikov 979 €

min. 25 potnikov 1079 €

CENA VKLJUČUJE: avtobusne prevoze po programu, cestne in ostale pristojbine, osem nočitev z zajtrki v hotelih 3/4*, eno nočitev z zajtrkom z nastanitvijo v 4-posteljnih notranjih kabinah na ladji Helsinki-Gdynia, zunanje oglede, spremstvo in organizacijo potovanja.

ODHODI: 17.7., 14.8., 11.9., 23.10.2012

DOPLAČILA PO ŽELJI, ob prijavi:

enoposteljna soba 315 €,
ruski vizum 60 €,
večerje 170 €,
drugi tipi kabin (od 19 do 100€)

DOPLAČILA PO ŽELJI, na poti: izlet v Peterhof in Carskoje selo 80 €, vstopnine v muzeje in druge znamenitosti.

RUSKI VIZUM: Slovenski državljani za vstop v Rusijo potrebujejo vizum. Za pridobitev vizuma je ob prijavi na potovanje potrebno priložiti: izplonjen obrazec (obrazec mora biti izpolnjen z velikimi tiskanimi črkami, s črnim kemičnim svinčnikom), fotografi jo novejšega datuma in nepoškodovan potni list, ki velja vsaj 6 mesecev po predvidenem prihodu v Rusijo in ima eno prazno stran. Za pridobitev vizuma potrebujemo najmanj 15 dni.

 

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

 


Dežele Baltika z avtobusom

Deli to vsebino še z ostalimi: