Dežele Baltika in St. Peterburg z letalom

 


1. dan: LJUBLJANA–EVROPA–VILNA

LITOVSKA PRESTOLNICA V SVOJI VELIČINI
V jutranjih urah zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in let prek enega izmed evropskih letališč proti Vilni, kamor boste prispeli v popoldanskih urah. Legenda pripoveduje o sanjah Velikega vojvode Gediminasa, ki so mu velevale postavitev litovske prestolnice na tem kraju, nema priča dogodka pa je še danes Gediminasov grad. Sprehodili se boste skozi staro mestno središče, ki slovi kot eno največjih v Evropi in je bogato z gotsko, renesančno ter baročno arhitekturo. Ogledali si boste katedralo, univerzo, predsedniško palačo, cerkev Sv. Janeza. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

2. dan: VILNA–KAUNAS–RIGA / zajtrk (370 km)

NEVERJETNA LEPOTA DVORCA TRAKAI IN PREKRASNI KAUNAS

Po zajtrku vožnja do Narodnega parka Trakai, ki zaobjema zgodovinsko mesto Trakai ter številna jezera in gozd, ki ga obkrožajo. Obiskali boste veličastni srednjeveški dvorec, ki je delno urejen v muzej. Nadaljevanje vožnje do Kaunasa in ogled mesta, ki premore veličastno mestno hišo, mnogo zanimivih cerkva, ostanke starega gradu in utrdbenega jarka … Zaustavili se boste ob Kipu svobode in se sprehodili po živahni aleji Laisves. Nadaljevanje vožnje do Rige, nastanitev v hotelu in prenočevanje.

3. dan: RIGA / zajtrk

GOSTI VAS PRELEPA RIGA

Zajtrk. Sprehodili se boste skozi staro mestno središče, ki je vpisano v Unescov seznam svetovne dediščine, tlakovane ulice vas bodo vodile do katedrale, cerkve Sv. Petra, srednjeveške stavbe ceha trgovcev ter do predela art nouveau arhitekture. Če bo čas dopuščal, boste obiskali še slikovito tržnico. Popoldan bo nekaj časa namenjenega samostojnim ogledom. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

4. dan: RIGA–TALIN / zajtrk (320 km)

NASVIDENJE LATVIJA, DOBRODOŠLI V ESTONIJI, TALIN VSE OČARA

Po zajtrku vožnja ob Baltskem morju proti Estoniji. Prečkanje meje in nadaljevanje vožnje proti Talinu. V popoldanskih urah prihod v mesto, nastanitev v hotelu in nato ogled: z grajskega griča Toompea se boste spustili po najdaljši ulici, imenovani »dolga noga« in poiskali teraso, s katere se bo pred vašimi očmi, kot na dlani odprl pogled na staro mestno središče, ki je še vedno obdano z nekdanjim mestnim obzidjem in je skozi stoletja uspelo obdržati srednjeveški videz, njegov razvoj in izgled pa je močno zaznamoval vpliv Hanzeanske lige nemških trgovcev. Ogledali si boste mestno hišo, katedralo, srednjeveške stavbe cehov... in se za konec posladkali z dišečimi praženimi mandeljni. Nastanitev
v hotelu in prenočevanje.

5. dan: TALIN–ST. PETERBURG / zajtrk (370 km)

SLOVO OD BALTSKIH DRŽAV IN VSTOP V RUSKO FEDERACIJO
Po zajtrku krajši sprehod po mestu, zatem pa vožnja proti ruski meji na reki Narva ter v nadaljevanju poti proti St. Peterburgu. V večernih urah prihod v mesto, ki nosi več vzdevkov, morda pa ga zaradi njegove lege na izlivu reke Neve v Finski zaliv ter razkošja na vsakem koraku, najlepše opisuje prav »severne Benetke«. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

6. dan: ST. PETERBURG / zajtrk

MESTO PETRA VELIKEGA SE PREDSTAVI
Zajtrk. Veličastno mesto, ki velja za enega najlepših mest na svetu, pravi arhitekturni biser, boste pričeli odkrivati z orientacijskim avtobusnim ogledom, večkrat prečkali reko Nevo in njene pritoke. Mesto je dal leta 1703 postaviti car Peter Veliki in prav po njegovih stopinjah boste nadaljevali z ogledom: obiskali boste trdnjavo Sv. Petra in Pavla, se zapeljali mimo nekdanje Borze, Izakove katedrale, in znameniti Nevski aveniji z razkošnimi palačam vse do Zimskega dvorca, nekdanjega domovanja znamenite družine Romanov. Za doplačilo možnost ogleda znamenitega muzeja Ermitaž, ki se nahaja v dvorcu. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

7. dan: ST. PETERBURG / zajtrk

PRELEPI DVOREC PETRA VELIKEGA
Po zajtrku izlet z avtobusom v Petrov dvorec – slovito letno rezidenco Petra Velikega ob Finskem zalivu. Poletni dvorec sestavlja bogato opremljena Velika palača ter skrbno oblikovani ter negovani vrtovi s kaskadami ter šaljivimi fontanami. Pozno popoldne povratek v St. Peterburg in prosto za samostojne oglede, za doplačilo možnost vožnje z ladjico po reki Nevi. Prenočevanje.

8. dan: ST. PETERBURG–EVROPA–LJUBLJANA / zajtrk

MOGOČNOST KATARINE VELIKE IN VELIČASTNOST NJENE PALAČE
Zajtrk, nato se boste odpravili na izlet v Puškinovo (Carsko vas) in obiskali mogočno palačo Katarine Velike iz 18. st., ki slovi po razkošnih sobanah, med katerimi se nahaja tudi svetovno znana jantarna soba, katero radi poimenujejo tudi »osmo čudo sveta«. Prosto do prevoza na letališče. Polet proti Ljubljani, kamor boste prispeli v večernih urah.


CENA:

cena pri udeležbi najmanj 15 oseb znaša 1.229 €

cena se pri udeležbi najmanj 25 oseb zniža na 1.099 €


ODHOD:
10.8., 26.10.


Ruski vizum:

Za vstop v Rusijo je potreben vizum, ki ga uredimo na agenciji in dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco, ki ga uredite ob prijavi. Za vizum potrebujete vsaj 6 mesecev veljaven in nepoškodovan potni list in 1 fotografijo. Vse potrebne dokumente dostavljamo na Rusko ambasado 14 dni pred potovanjem. Vizirane potne liste vam izroči vodnik na dan potovanja.

CENA VKLJUČUJE :navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu, letališke, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo pribl. 110 €, avtobusni prevoz po programu, 7 nočitev z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*, vstopnine in ogledi po programu, slovensko vodenje, dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco, organizacija potovanja

POPUSTI
10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Doplačila ob prijavi:
enoposteljna soba 175,00 EUR/osebo
ruski vizum 60,00 EUR/osebo
7 x večerja 105,00 EUR/osebo

Na kraju samem: (vodniku na poti)
vožnja z ladjico po reki Nevi pribl. 30 €

ODKRITA BESEDA: Program potovanja se zaradi prilagajanja letalskim prevozom lahko spremeni. Zaradi spremenljivih odpiralnih časov muzejev in drugih znamenitosti si pridržujemo pravico do obrnjenega vendar vsebinsko neokrnjenega programa. V primeru, da katerega od ogledov ne bo mogoče izpeljati zaradi objektivnih razlogov, bo organiziran nadomesten enakovreden ogled. Troposteljne sobe so na vprašanje. Običajno so dvoposteljne sobe, v katere prinesejo dodatno ležišče. Spanje na dodatnem ležišču, ki ni enakovredno ostalima dvema posteljama in je največkrat zložljivo, priporočamo za otroke in mladino do 14 let.

Pomembno

vse cene vsebujejo letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo v znesku, ki je bil poznan ob pripravi programa. Končni znesek le teh se lahko spremeni in bo obračunan najkasneje 2 dni pred odhodom na potovanje.
vsi popusti, ki so izraženi v odstotkih ( npr. popusti za otroke, popusti za dodatno ležišče), bodo obračunani na znesek, ki ne vključuje letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatka za gorivo in morebitnih drugih doplačil.
vprimeru družin z dvema otrokoma, otroka bivata v svoji sobi, za morebitne popuste nas pokličite.

 


Dežele Baltika in St. Peterburg z letalom

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

Deli to vsebino še z ostalimi: