Luksemburg in Belgija

PRVI DAN: SLOVENIJA - FRANCIJA nočna vožnja
Odhod v večernih urah. Nočna vožnja skozi Avstrijo in Nemčijo.

DRUGI DAN: LUKSEMBURG - WATERLOO - BRUSELJ nočitev
Nadaljevanje vožnje proti Luxemburgu. Postanek na jugu male države, kjer ob sotočju rek Petrusa in Alzeta stoji istoimensko glavno mesto. Mesto je nastalo okoli trdnjave, ki je poleg katedrale glavna znamenitost. Po ogledu vožnja do Waterlooja, kjer so dokončno porazili Napoleona. Vzpon na Levji grič in nadaljevanje poti v Bruselj. Nastanitev v hotelu v okolici mesta.

TRETJI DAN: BRUSELJ - (BRUGGE - GENT) zajtrk, nočitev
Ves dan je namenjen samostojnemu raziskovanju in ogledom Bruslja, lahko pa se ob doplačilu odločite za celodnevni izlet v mesti Gent in Brugge. Gent velja za eno najlepših belgijskih mest, ki se ponaša z eleganco katedrale, operne hiše in nekdanjih cehovskih zgradb. Razvejeno omrežje srednjeveških ulic velja za največje območje za pešce v Evropi, na tej poti si bomo pogledali katedralo sv. Bavona z gentskim oltarjem, delo Jana van Eycka, ki velja za eno največjih kulturnih dragocenosti severne Evrope, Belfort, 91 m visok zvonik s pozlačenim zmajem in mestno hišo. Nadaljevanje poti v Brugge. Brugge so zaradi številnih kanalov in cvetoče trgovine poimenovali tudi severne Benetke in je veljalo za eno najbolj cvetočih evropskih mest, ki je Evropo zalagalo s čipkami. V mestu si bomo ogledali srednjeveško tržno središče mesta - mestni trg, prvo borzo na svetu, se sprehodili ob kanalih in obiskali čipkarsko delavnico. Ob doplačilu po želji še ogled Muzeja diamantov, kjer se bomo seznanili z njihovo obdelavo.

ČETRTI DAN: BRUSELJ zajtrk
Po zajtrku ogled mestnih znamenitosti: kraljevska palača, katedrala, Atomium, mestna hiša in slikovite cehovske hiše na Velikem trgu. V bližini se nahaja simbol Bruslja, drobni bronasti kipec Manneken Pis - »fantek, ki lula«. Pravosodna palača je znana kot največja zgradba iz 19. stoletja v Evropi. Ob doplačilu predlagamo ogled muzeja čokolade, kjer bomo spoznali način izdelovanja pralinejev in imenitne čokolade. V popoldanskih urah odhod proti Sloveniji.

PETI DAN: BRUSELJ - SLOVENIJA nočna vožnja
Prihod v Slovenijo v dopoldanskih urah.

CENA:

min 45 potnikov: 239€
min 35 potnikov: 269€

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestne in ostale pristojbine, dve nočitvi z zajtrkom v hotelu 3*, zunanje oglede po programu, spremstvo in organizacijo potovanja.

ODHODI: 22.8., 19.9., 29.10.2012


DOPLAČILA PO ŽELJI, ob prijavi:enoposteljna soba 86€

DOPLAČILA PO ŽELJI, na poti:
celodnevni izlet v Gent in Brugge 59€ (min. 20 oseb)
vstopnina v čokoladnico 5€
vstopnina v čipkarsko delavnico 3€
vstopnina v Waterloo 6,5€

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

 


Luksemburg in Belgija

Deli to vsebino še z ostalimi: