Za vonjem bolgarskih vrtnic

PRVI DAN: SLOVENIJA BOLGARIJA nočna vožnja
odhod proti Bolgariji v večernih urah:

DRUGI DAN: NIŠ RILA SOFIJA večerja, nočitev .V jutranjih urah prihod v Niš. Postanek za krajši ogled in osvežitev. Nadaljevanje potovanja skozi Pirot do Dimitrovgrada ter naprej na bolgarsko stran. Po prihodu se boste odpravili v pogorje Rila, kjer si boste ogledali najlepši srednjeveški samostan s čudovitimi stenskimi poslikavami. Popoldan prihod v Sofijo in informativni avtobusni ogled. Nastanitev v mestu ali okolici.

 

TRETJI DAN: SOFIJA PLOVDIV zajtrk, večerja, nočitev. Dopoldan ogled glavnega mesta Bolgarije: katedrala aleksandra Nevskega z muzejem ikon, cerkev Sv. Sofije, po kateri ima mesto tudi ime, rotunda Sv. Jurija, Velika mošeja z državnim arheološkim muzejem, Bojanska cerkev s freskami pod zaščito Unesca, spomenik Vasilija levskega, univerza. Po ogledih nadaljevanje vožnje v Plovdiv, gospodarsko središče Trakije. Mesto stoji na območju starega rimskega mesta Trimontium. Sprehod po izjemno slikovitem starem mestnem središču, kjer se boste srečali z rimsko arhitekturo in si ogledali ostanke rimskega amfi teatra, cerkev Sv. konstantina in mošejo. Nastanitev v mestu ali okolici.

ČETRTI DAN: KAZANLAK ETAR VELIKO TARNOVO zajtrk, večerja, nočitev
Vožnja mimo Stare zagore v znamenito Dolino vrtnic, do njenega največjega centra kazanlak, kjer boste obiskali Muzej vrtnic in svetovno znane Tračanske grobnice s čudovitimi freskami. Po ogledu nadaljevanje poti do Etarja, muzejske vasi, kjer je predstavljena arhitektura in način življenja tega področja v času in stoletja občudovali boste slikovite hiške, kjer vam bodo predstavili stare obrti. Nadaljevanje vožnje v Veliko Tarnovo, ki velja za enega najlepših bolgarskih mest krajši orientacijski ogled. Nastanitev v mestu ali okolici.

PETI DAN: VELIKO TARNOVO ARBANASSI zajtrk, nočna vožnja
Ogled starega mestnega jedra z mogočnim obzidjem Tsarevetes, z ostanki samostana in cerkva, s patriarhovim kompleksom in cesarsko palačo. Po ogledih še skok do bližnje vasice Arbanassi, nekdanje prestolnice carjev, ki vas bo očarala s svojo slikovito arhitekturo. Po ogledih nočno potovanje proti Sloveniji. Prihod v Slovenijo šestega dne v jutranjih urah.

CENA:
339 € min. 45 potnikov
369 € min. 35 potnikov

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestne in ostale pristojbine, tri polpenzione v hotelih 3*, zunanje oglede, vstopnina v samostan Rila, spremstvo in organizacijo potovanja.

ODHODI: 27.8., 25.9., 26.10.

DOPLAČILA PO ŽELJI, enoposteljna soba 21 €/noč.

DOPLAČILA PO ŽELJi, na poti: katedrala Aleksandra Nevskega, Muzej vrtnic, Etar, vstopnine, ki niso vključene v ceno aranžmaja znašajo 2 - 30 € za muzej ali znamenitost. Cene vstopnin so informativne.Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

 


Za vonjem bolgarskih vrtnic

Deli to vsebino še z ostalimi: