Obiranje mandarin v dolini reke Neretve

                                                                 

 1. dan: Ljubljana - Split - Trogir - Neum
Odhod avtobusa s parkirišča na Dolgem mostu ob 5. uri zjutraj. Vožnja na Hrvaško proti Splitu, dalmatinskemu biseru, kjer bomo imeli prvi postanek in ogled znamenite Dioklecijanove palače ter ostankov obzidja. Prosto za sprehod po splitski rivi ali za krajši »potep« po tem lepem dalmatinskem mestu. Popoldan nadaljevanje v Trogir in ogled mesta-muzeja: staro mestno jedro, ki ga obkroža deloma ohranjeno obzidje s trdnjavami, mestnimi vrati, palačami, katedralo... Pozno popoldan vožnja proti Neumu, edinemu bosanskem mestu z izhodom na morje. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: Neum - Delta reke Neretve - Neum
Po zajtrku se bomo odpravili v dolino delte N eretve ali kot jo, zaradi njenih rodovitnih tal imenujejo Hrvaška Kalifornija. Na eni od številnih plantaž se bomo do sitega najedli sočnih in dišečih mandarin (brezplačno) ter jih nabrali tudi za domov. Kolikor jih bomo nabrali, toliko jih bomo plačali lastniku na licu mesta (obiranje mandarin je možno samo v jesenskih terminih). Po okusni malici se bomo pustili razvajati prijaznim domačinom, ki nam bodo postregli s pravo hercegovsko lozo in smokvami ob spremljavi dalmatinske glasbe. Zapeljali se bomo z njihovimi tradicionalnimi ladjicami »trupicami« po rokavu Neretve. Naredili bomo nekaj krasnih fotografij za lep spomin, seveda pa nas bodo pogostili še z okusnim in obilnim kosilom s pijačo. V popoldanskih urah vrnitev v Neum, prosto za samostojne oglede ali kopanje. Večerja in prenočevanje.

3. dan: Neum - Međugorje - Mostar - Ljubljana
Po zajtrku vožnja do Međugorja. Sledil bo skupni sprehod po slovitem romarskem središču, nato pa bo malo prostega časa za samostojne oglede in obiske posameznih sakralnih spomenikov. Vožnja v Mostar, ki leži na strmi obali reke Neretve, v središče Hercegovine. Sprehodili se bomo po slikovitem mestnem jedru, ki se ponaša s številnimi džamijami, mostovi, kopališči (hamani), cerkvami, čaršijami in drugimi arhitekturnimi objekti, kjer se prepletajo orientalski in mediteranski vplivi. Na žalost pa je bil v zadnji vojni porušen najlepši spomenik turške umetnosti stari kamniti most, ki ga je leta 1566 zgradil Mimar Hajrudin. Danes je most obnovljen, ponovno v ponos mestu in pod zaščito Unesca. Ogled orientalskega dela Mostarja in sprehod po »kojundžiluku« s številnimi kavarnami in obrtniškimi delavnicami, kjer bo mogoče kupiti tipične spominke. Polni vtisov se bomo poslovili od prijaznih domačinov. V popoldanskih urah vrnitev proti domu, kamor je predviden prihod v nočnih urah.

CENA:

pri najmanj: 45 udeležencih: 154 Eur

pri najmanj: 35 udeležencih: 174 Eur

ODHODI: 5., 12., 19., 27.10.

CENA VKLJUČUJE:

prevoz z avtobusom na navedeni relaciji, vse pristojbine in cestnine, dva polpenziona (zajtrk in večerja) v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah (TWC), vse zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje in zdravstveno zavarovanje Coris, vodenje ter organizacijo izleta.

DOPLAČILA IN POPUSTI:


Doplačila: enoposteljna soba 30 EUR, vstopnine pribl. 15 EUR, izlet v dolino Neretve: aperitiv, vožnja z ladjo po Neretvi in foto safari s kosilom 22 EUR (priporočamo).

Popust: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 20 EUR.

 

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

 


Obiranje mandarin v dolini reke Neretve

Deli to vsebino še z ostalimi: