Po Bosni in Hercegovini

PRVI DAN: SLOVENIJA - MOSTAR - JABLANICA - SARAJEVO nočitev
Zelo zgoden jutranji odhod in vožnja proti Mostarju. ogled glavnih znamenitosti: most Sultan Sulejmana, Stari most, karađoz - Begova džamija, Mehmed Pašina džamija. Sprehod po »kojundžiluku«, kjer bo čas za pravo turško kavo. Vabile bodo tudi številne trgovine in rokodelske delavnice. Popoldan nadaljevanje poti do Jablanice, kjer se je odvijala znana velika bitka na Neretvi, imenovana tudi »bitka za ranjence«. Postanek. V večernih urah prihod v Sarajevo. Nastanitev v Sarajevu ali na Ilidži.


DRUGI DAN: SARAJEVO zajtrk, nočitev
Dopoldne krožni avtobusni in peš ogled mestnih znamenitosti: Baščaršija, Begova džamija - najpomembnejši sakralni islamski objekt na Balkanu, mestna hiša, Principov most. Prosti čas na slikoviti Baščaršiji s številnimi čevapđinicami, burekđinicami, trgovinicami in rokodelskimi dleavnicami, kjer se Vam bo zazdelo, da se je čas ustavil.... Popoldan ob doplačilu ogled „Tunela upanja", ki je bil edini izhod iz obkoljenega mesta. Obisk Ilidže in nastanitev v hotelu. Nekaj prostega časa in ob doplačilu večerja v eni od značilnih bosanskih restavracij, kjer vam bodo postregli z njihovimi specialitetami. Za tiste, ki vam moči še ne bodo pošle predlagamo nadaljevanje zabave v enem od sarajevskih klubov ali diskotek.


TRETJI DAN: SARAJEVO - TRAVNIK - JAJCE - BANJA LUKA - SLOVENIJA zajtrk
Dopoldan krajši sprehod po mestu Travnik, znanem po rojstni hiši Iva Andrića, edinega dobitnika Nobelove nagarde za književnost s področja bivše Jugoslavije. Nadaljevanje poti v Jajce. Postanek ob veličastnih slapovih in ob doplačilu ogled muzeja, posvečenega zasedanju AVNOJA. Nato nadaljevanje poti do Banja Luke, glavnega mesta Republike Srbske in drugega največjega mesta Bosne in Hercegovine. Ogled mesta in nato vrnitev v Slovenijo, s prihodom v poznih nočnih urah.

CENA: 145 €

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestne in ostale pristojbine, dve nočitvi z zajtrkom v hotelu 3* v Sarajevu ali na Ilidži, zunanje oglede (vstopnine doplačilo), spremstvo in organizacijo potovanja.

ODHODI: 10.8., 24.8., 14.9., 28.9., 27.10., 02.11.


DOPLAČILA PO ŽELJI, ob prijavi: enoposteljna soba 25 €/noč.

DOPLAČILA PO ŽELJI, na poti: tipična bosanska večerja pribl. 18 €, vstopnine po želji pribl. 10 €

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

 


Po Bosni in Hercegovini

Deli to vsebino še z ostalimi: