Sarajevo, Mostar, Dubrovnik

PRVI DAN: SLOVENIJA - TRAVNIK - SARAJEVO večerja, nočitev
Odhod v zelo zgodnjih jutranjih urah in vožnja do Travnika. Postanek za ogled edinstvenega mesteca z znamenitim mostom. Nadaljevanje poti v Sarajevo. Po prihodu ogled mesta, kjer se prepletata arhitekturi vzhoda in zahoda: Baščaršija, Begova džamija - najznačilnejši sakralni islamski objekt na Balkanu iz leta 1521, mestna hiša, Principov most. Na razdalji približno 300 metrov ogled treh različnih sakralnih stavb: katoliška cerkev, sinagoga in džamija. Nekaj prostega časa za sprehode po Baščaršiji, kjer vas bodo, tako kot nekoč, vabile številne gostilnice in trgovinice. Nastanitev v hotelu v Sarajevu ali na Ilidži. Večerja in nočitev.


DRUGI DAN: ILIDŽA - MOSTAR - NEUM/METKOVIČ zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku krajši ogled Ilidže, nato pa vožnja v Jablanico in Mostar. Postanek
v Jablanici, znani po veliki bitki na Neretvi iz II. svetovne vojne imenovani »bitka za ranjence«. Nadaljevanje vožnje do Mostarja, s slikovito lego na obali reke Neretve. ogled glavnih znamenitosti: most Sultan Sulejmana, Stari most - 1993 porušen in ponovno obnovljen, karađoz - Begova džamija, Mehmed Pašina džamija. Sprehod po »kojundžiluku«, kjer bo čas za pravo turško kavo. Vabile bodo tudi številne trgovine in rokodelske delavnice. Pozno popoldan nadaljevanje potovanja po dolini Neretve, do Neuma ali Metkoviča. Nastanitev, večerja in nočitev.


TRETJI DAN: NEUM - STON - DUBROVNIK - NEUM zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku celodnevni izlet. Postanek v slikovitem mestecu Ston, na polotoku Pelješcu. Mestece obkroža mogočno obzidje s še vedno ohranjenimi stolpi in trdnjavami, zasnovano podobno kot Dubrovnik. Sprehod po slikovitih ulicah in čas za osvežitev. Nadaljevanje vožnje v Dubrovnik, ki velja za biser Jadrana. Skupaj z lokalnim vodnikom sprehod po Stradunu in ogled katedrale, lekarne v starem frančiškanskem samostanu (vstopnine za doplačilo). Nekaj prostega časa boste lahko izkoristili za posedanje v kateri odlično urejenih kavarn ali za opazovanje živahnega vrveža na znamenitem Stradunu. Proti večeru vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.


ČETRTI DAN: NEUM - SPLIT - SLOVENIJA zajtrk
Po zajtrku vožnja proti živahni dalmatinski prestolnici. Ogled mesta, ki sodi med najlepše dalmatinske bisere: ostanki obzidja, Dioklecianova palače, cerkev sv. Duje, tržnica... Nadaljevanje poti po novi hrvaški avtocesti proti Sloveniji. Predviden prihod v poznih večernih urah.

CENA: 219 €


CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestne in ostale pristojbine, tri polpenzione v hotelih 3*, zunanje oglede (vstopnine doplačilo), strošek lokalnega vodnika v Dubrovniku, strošek spremstva in organizacije potovanja.

ODHODI: 09.8., 23.8., 06.9., 20.9., 25.10., 01.11.


DOPLAČILA PO ŽELJI, ob prijavi: enoposteljna soba 25 €/noč.

DOPLAČILA PO ŽELJI, na poti: vstopnine po želji pribl. 35 €.

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

 


Sarajevo, Mostar, Dubrovnik

Deli to vsebino še z ostalimi: