Praga in Češki gradovi

 

PRVI DAN: SLOVENIJA - ČEŠKA večerja, nočitev
Odhod iz Slovenije v zgodnjih urah in vožnja proti češki prestolnici. Po prihodu podrobnejši ogled čudovitega mesta z veličastno zgodovino in bogato kulturno in umetnostno tradicijo oglede boste pričeli z lorettom in Hradčani, ki niso le grad, ampak že skoraj stolnično mesto vrh hriba. Sprehodili se boste skozi dvorišča Praškega gradu do čudovite stolnice Sv. Vida. Sledi ogled “Male strane”, prav gotovo bo zanimiv sprehod po več kot metrov dolgem karlovem most, na katerem boste lahko občudovali glasbenike, najrazličnejše trgovce, slikarje in druge umetnike. Pozno popoldne nastanitev v hotelu.

DRUGI DAN: KARLŠTEJN - PRAGA zajtrk, nočitev
Dopoldan vožnja do karlštejna. Po prihodu boste občudovali mogočno grajsko zgradbo, ki jo je dal zgraditi karel IV. sredi stoletja, služila pa mu je kot zatočišče in tudi skrivališče kronskih draguljev. Romantična grajska silhueta bo prav gotovo napravila močan vtis. Sprehod do gradu in po ogledu vrnitev v Prago ogled Novega mesta in Starega mesta, sprehod po Vaclavskem trgu ob mogočni arhitekturi, Narodnem muzeju, Gledališču in operi boste občudovali tudi številne trgovine Predlagamo, da večer po želji in ob doplačilu preživite v pivnici.

TRETJI DAN: HLUBOKA - ČEŠKE BUDEJOVICE zajtrk, večerja, nočitev
Vožnja do graščine Hluboka zgradili so jo že v stol, po zadnji prenovi v prejšnjem stoletju pa spominja na Windsor; zaradi številnih stolpičev, bogate notranje opreme in veličastne lege tudi na Neuschwanstein ludvika II. Bavarskega. Sledi vožnja do čeških Budejovic, glavnega mesta Južne češke Mesto se ponaša z mogočnim trgom, ki je nedvomno eden najlepših mestnih prostorov Evrope. Po ogledu najpomembnejših znamenitosti nastanitev v mestu ali okolici.

ČETRTI DAN: ČEŠKY - KRUMLOV- ROŽMBERK zajtrk
Dopoldan vožnja do srednjeveškega bisera med češkimi mesti mesta češky krumlov. Mesto ima izredno lepo ohranjeno staro mestno jedro, cerkve Nato se boste peš povzpeli do gradu in si ogledali eno izmed zbirk, nato pa še se sprehodili po lepo urejenem grajskem vrtu. V popoldanskem času vožnja ob reki Vltavi do vasice Rožmberk. Po želji se boste peš povzpeli do gradu in si ga ob doplačilu tudi ogledali. Po ogledu vožnja mimo linza proti Sloveniji. Prihod v nočnih urah.

CENA:
269 € za min, 45 potnikov
289 € za min. 35 potnikov


CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestne in ostale pristojbine, dva polpenziona in eno nočitev z zajtrkom v hotelih najmanj 3*, ogledi gradov z vstopninami (karlštejn, Hluboka in česky krumlov ), zunanje oglede po programu,spremstvo in organizacijo potovanja.

ODHODI: 29.08., 13.09., 27.09., 28.10.


DOPLAČILA PO ŽELJI, ob prijavi: enoposteljna soba 21€/noč.


DOPLAČILA PO ŽELJI, na poti: večerja v pivnici (prevoz, spremstvo in kozarec piva-najmanj 20 potnikov) v Pragi-približno 23 € rezervacija ob prijavi, vstopnine: loretta 6€, Hradčani 12 €(mali paket), morebitne ostale vstopnine, ki niso vključene v osnovno ceno aranžmaja od 5-16 € za muzej, grad, galerijo ali znamenitost.

 

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

 


Praga in Češki gradovi

Deli to vsebino še z ostalimi: