Ciper otok ljubezni in bogov

 

 

PRVI DAN: SLOVENIJA - ISTANBUL - KYRENIA nočitev
Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana preko Istanbula do Ercana. Nastanitev v hotelu v Kyrenii.

DRUGI DAN: KYRENIA - NICOSIA zajtrk, večerja, nočitev
Ves dan namenjen ogledu glavnega mesta Nicosie, razdeljenega na turški in grški del, ogled starega mestnega jedra: Mošeja Selimiye, nenavadna gotska katedrala, ki je danes mošeja, obiskali bomo Bizantinski muzej z bogato zbirko ikon iz srednjeveškega obdobja. Postanek tudi pri stolnici sv. Janeza, ki ima bogato okrašeno notranjost. Sprehod po ulicah, polnih trgovinic s spominki. Prosto za samostojne oglede in nakupe. Povratek v hotel.

TRETJI DAN: KYRENIA - FAMAGUSTA - SALAMINA - KYRENIA zajtrk, večerja, nočitev
Celodnevni izlet v mesto s številnimi mošejami, cerkvami in gradom, ki je s svojo znamenito preteklostjo navdihnil dramo Othello. Popoldan še postanek v Salamini, ki predstavlja najpomembnejše arheološko najdišče na otoku z gledališčem, termami in forumom. Nadaljevanje vožnje do sanjskih plaž Cipra - Protaras in Pernera. Krajši postanek in povratek v hotel.  

ČETRTI DAN: KYRENIA - LIMASSOL - KOURION - PAPHOS - KYRENIA zajtrk, večerja, nočitev Vožnja proti drugemu največjemu ciprskemu mestu Limassol, kamor so se po krizi na Bližnjem vzhodu preselile številne banke in podjetja. Ogled gradu, ki je poznan kot mesto kjer se je poročil Rihard Levjesrčni, kasneje pa so v njem prebivali templarji. Še nekaj prostega časa za sprehod po obalni promenadi, nato pa nadaljevanje vožnje proti Kollosiju, ki leži sredi največjih nasadov citrusov in vinogradov na otoku. Postanek pri sloviti Afroditini skali, ki označuje kraj, kjer je iz morske pene vstala Afrodita. Nadaljevanje do Paphosa, ki se ponaša s številnimi spomeniki iz antike, ogled arheološkega parka, ki je na seznamu Unescove naravne in kulturne dediščine. Ogled kraljevih grobov, odeona, bazilike... Povratek do hotela.

PETI DAN: KYRENIA - POGORJE TRODOS - KYRENIA zajtrk, večerja, nočitev
Celodnevni izlet v pogorje Trodos, vožnja skozi obširne cedrove in borove gozdove, nasadov sadnega drevja in vinogradov, obisk samostana Kykkos, kjer je tudi grob prvega ciprskega predsednika. Vmes postanek v eni izmed slikovitih vasic za degustacijo ciprskih vin. Postanek pri bizantinski cerkvi v Lagoudera, ki je na seznamu naravne in kulturne dediščine. Povratek v hotel.

ŠESTI DAN: KYRENIA zajtrk, večerja, nočitev
Dan namenjen uživanju na plaži, lahko pa se samostojno podate na izlet v mesto Kyrenia in odkrivate staro pristanišče, grad iz časa križarjev, anglikansko cerkev sv. Andreja ali pa vstopite v ladijski muzej in si pogledate najstarejšo iz globin potegnjeno trgovsko antično ladjo.

SEDMI DAN: KYRENIA zajtrk, večerja, nočitev
Dan namenjen sprehodom, samostojnim ogledom in uživanju.

OSMI DAN: KYRENIA - ISTANBUL - SLOVENIJA zajtrk
V jutranjih urah odhod iz hotela na letališče in povratek preko Istanbula v Ljubljano.

CENA: 27.4., 24.8., 20.9., 26.10.2013  899€
22.5., 22.6.2013 869 €

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz - ljubljana - Istanbul - Ercan - Istanbul - ljubljana, avtobusni prevoz letališče - hotel -letališče, sedem polpenzionov v hotelu 4, vse avtobusne prevoze po programu, letališke in varnostne pristojbine, oglede z vstopninami po programu, stroške lokalnega vodnika in stroške spremstva in organizacije potovanja.

ODHODI: 07.9., 05.10.

DOPLAČILA PO ŽELJI, ob prijavi: enoposteljna soba 135€

DOPLAČILA PO ŽELJI, na poti: vstopnine v posamezne muzeje in arheološke parke.

 

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

 


Ciper otok ljubezni in bogov

Deli to vsebino še z ostalimi: