Črna Gora, Albanija, Makedonija, Srbija

                                                                                         

 

 

 

1. DAN: LJUBLJANA - DUBROVNIK - BUDVA
Odhod iz Ljubljane s parkirišča na Dolgem mostu ob 5. uri. Vožnja z avtobusom po dolenjski avtocesti do hrvaške meje, nato pa dalje mimo Karlovca do Jadranske obale, mimo Splita in Neuma v Dubrovnik. Daljši postanek za ogled starega mestnega jedra za obzidjem; sprehod od znamenitih mestnih vrat im. Pile po glavni mestni ulici, po Stradunu, ki jo krasijo imenitne arhitekturne mojstrovine, med drugimi Onofrijeva Veliki in Mali vodnjak, frančiškanski samostan z eno najstarejših lekarn v tem delu Evrope, cerkev sv. Vlaha, Knežev dvor, dominikanski samostan, katedrala z zakladnico in drugi. Po ogledu nadaljevanje potovanja mimo Cavtata v Črno goro, po slikoviti črnogorski obali mimo Hercegnovega v Budvo. Namestitev v hotelu na budvanski rivieri in nočitev.

2. DAN: BUDVA - CETIN JE - LOVČEN - BUDVA

Po zajtrku izlet z avtobusom v Cetinje, nekdanjo prestolnico Črne gore, kjer bo ogled muzejske zbirke, ki priča o izjemno bogati kulturni in zgodovinski preteklosti Črnogorcev. Nato bomo nadaljevali vožnjo po gorski panoramski cesti na Lovčen, kjer na 1160 metrov visokem Jezerskem vrhu stoji veličasten Njegošev mavzolej, delo kiparja Ivana Meštroviča. Po ogledu se bomo odpeljali skozi Njegošev rojstni kraj, vasico Njeguši, do zaliva Boke Kotorske, od tam dalje pa povratek v Budvo. Popoldne prosto za sprehod po čudovitem starem mestecu, ki slovi po najlepših peščenih plažah. Večerja in nočitev v hotelu.

3. DAN: BUDVA - VIRPAZAR - PODGORICA - KRUJA - DRAČ

Zajtrk, nato vožnja po prelepi obalni cesti mimo Sv. Štefana do Virpazarja in Podgorice ter čez mejni prehod v Albanijo, nato pa mimo Skadra v staro prestolnico Kruje. Mestece, ki leži v vznožju visokega gorovja Sar-Saltiku, se ponaša s slikovito trdnjavo narodnega junaka Skenderberga, v kateri domuje sodoben muzej ter s slikovito staro citadelo, ki daje zavetje številnim cerkvam, mošejam, turškim kopelim ter majhnim lokalom. Popoldne prevoz v obmorsko letovišče Drač, kjer bo najprej namestitev v hotelu, nato pa sprehod po mestu in panoramski ogled mestnih znamenitosti. Večerja in nočitev v hotelu.

4. DAN: DRAČ - TIRANA - OHRID

Po zajtrku vožnja v prestolnico Tirano; mesto leži med rekama Erzen in Išmi in je glavno mesto postalo leta 1920, naglo pa je napredovalo in se razširilo šele pod oblastjo Enverja Hoxhe. Široke mestne ulice, ogromni trgi in številna poslopja spominjajo na stare čase; prostran trg na vzhodni strani obdaja mošeja Etem Beya, ki predstavlja najlepši primer pozne islamske arhitekture v Albaniji, na prostranem trgu stoji konjeniški spomenik narodnega junaka Skenderberga, na južni strani pa cesta vodi do ogromne steklene piramidaste zgradbe, nekdanjega mavzoleja Enverja Hoxhe. Po ogledu nekaj prostega časa za samostojne oglede mesta, nato vožnja po hriboviti in raznoliki pokrajini, ki je posejana s številnimi brezobličnimi in dokaj nezanimivimi bunkerji, mimo Elbasana proti Ohridskemu jezeru; čez mejni prehod v Makedonijo, mimo Struge v Ohrid. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. DAN: OHRID - SV. JOVAN BIGORSKI - SKOPJE

Po zajtrku skupni sprehod po sončnem mestu z ogledom njegovih spomenikov in znamenitih cerkva, okrašenih s prelepimi ikonostasi in bizantinskimi freskami ter vzpon na mogočno Samuelovo trdnjavo nad mestom, od koder je čudovit pogled na jezero in okolico. Popoldne vožnja mimo Struge in Debra v Debarsko sotesko, do samostana Jovana Bigorskega. Postanek za ogled in po ogledu prevoz z avtobusom v Skopje, kjer bo namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. DAN: SKOPJE - BEOGRAD

Zajtrk, nato ogled znamenitosti makedonske prestolnice, med drugimi starega kamnitega mostu, trdnjave Kale, cerkev sv. Spasa, Mustafa-Pašine džamije in sprehod po slikoviti stari čaršiji. Nato bo nekaj prostega časa za sprehode in oglede po želji, popoldne pa slovo od gostoljubnih Makedoncev in vožnja na sever, v Srbijo, mimo Leskovca in Niša v Beograd; namestitev v hotelu, večerja in nočitev

7. DAN: BEOGRAD - LJUBLJANA

Po zajtrku ogled srbske prestolnice, s slovitim Kalemegdanom, največjo pravoslavno cerkvijo na Balkanu, sv. Save, stadiona na Marakani, Dedinj s Hišo cvetja ter za konec sprehod po živahni promenadi, po Knez-Mihajlovi ulici. Pozno popoldne odhod iz Beograda in vožnja po avtocesti, skozi Hrvaško, mimo Zagreba v Slovenijo. Prihod v Ljubljano v poznih večernih urah.


CENA:
pri najmanj 45 udeležencih: 478 €
pri najmanj 35 udeležencih: 522 € 

CENA VKLJUČUJE:

Prevoz z avtobusom na navedeni relaciji, 5x polpenzion in 1x nočitev z zajtrkom v hotelih 3*/4*, oglede po programu (brez vstopnin), osnovno
nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje Coris, vodenje ter organizacijo potovanja.

DOPLAČILA IN POPUSTI
:

Doplačila: enoposteljna soba 125 EUR, vstopnine pribl. 35 EUR.
Popust: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 47 EUR.

 


                                                 Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

                                                                                       

 


                                                                                     

Črna Gora, Albanija, Makedonija, Srbija

Deli to vsebino še z ostalimi: