Črna Gora in Dubrovnik

                                                                                         

 

 

PRVI DAN: SLOVENIJA - ČRNA GORA nočna vožnja
Odhod iz Slovenije v poznih večernih urah in nočna vožnja proti Črni gori.

DRUGI DAN: BOKA KOTORSKA - ČRNOGORSKA OBALA večerja, nočitev
Jutranji prihod v zaliv Boke kotorske, ki velja za najbolj južno ležeči fjord v Evropi. avtobusna vožnja ob tivatskem, risanskem in kotorskem zalivu, mimo starih pomorskih mest. Pravi biser med njimi je Perast. Sprehod skozi mestece. Nadaljevanje vožnje v slikoviti kotor in sprehod po ulicah starega mesta, ki je obdano s 4,5 km dolgim obzidjem. Po ogledu nadaljevanje potovanja v Budvo in sprehod po starem mestu. Nastanitev v hotelu na črnogorski obali.

TRETJI DAN: ČRNOGORSKA OBALA - CETINJE - LOVČEN - NJEGOŠI - BUDVA zajtrk, večerja, nočitev
Celodnevni izlet na lovčen in obisk stare prestolnice Cetinje. Po želji in za doplačilo ogled dvora kralja Nikole, muzeja zadnjega kralja iz slavne rodbine Petrović - Njegoš. Sledi še zunanji ogled samostana. Po ogledih vzpon do drugega najvišjega vrha planine, kjer na višini 1660 metrov stoji znameniti Njegošev mavzolej in grobnica, delo umetnika Ivana Meštroviča. Do njega vodi 461 stopnic. Izlet boste zaključili z degustacijo domačega sira in pršuta v Njeguših (doplačilo). Povratek v hotel.


ČETRTI DAN: OBALA BUDVE - PODGORICA - SKADARSKO JEZERO zajtrk, večerja, nočitev
Po želji izlet na južni del črnogorskega primorja v nacionalni park Skadarsko jezero. Popeljali se boste do Virpazarja, ki mu nekateri pravijo tudi „črnogorske Benetke". Na obali največjega jezera na Balkanu. si boste ogledali maketo jezera in fi lm, kjer je predstavljeno življenje v in ob jezeru. Sledi vožnja z barko. po jezeru. Prijazni domačini bodo pripovedovali o načinu življenja nekoč in danes. Vrnitev v hotel.

PETI DAN: DUBROVNIK - SLOVENIJA zajtrk
V jutranjih urah vožnja do Dubrovnika, ki velja za biser Jadrana. Skupaj z lokalnim vodnikom sprehod po Stradunu in ob doplačilu ogled katedrale in lekarne v starem frančiškanskem samostanu. Po ogledu vožnja proti Sloveniji. Prihod v nočnih urah. 

CENA:

249€ min 45 potnikov
269€ min 35 potnikov

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestne in ostale pristojbine, zunanje oglede, celodnevni izlet z vstopnino v Njegušev mavzolej na lovčenu in degustacijo, tri polpenzione v hotelu 3*, lokalne vodstvo, spremstvo in organizacijo potovanja.

ODHODI: 24.08., 14.09., 05.10.

DOPLAČILA PO ŽELJI, ob prijavi: enoposteljna soba 25€/noč, izlet Skadarsko jezero s kosilom 38 € (min 20 potnikov-plačilo ob prijavi).

DOPLAČILA, PO ŽELJI, na poti: izlet z ladjico v Črni gori 25 €, degustacija vina in pršuta v Njegoših 9 €, samostan v Cetinju 6 €; vstopnine, ki niso vključene v ceno aranžmaja znašajo med 2 € in 16 € po muzeju ali znamenitosti.

 


                                                 Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

                                                                                       

 


                                                                                     

Črna Gora in Dubrovnik

Deli to vsebino še z ostalimi: