Azurna obala

 

 

1. dan: LJUBLJANA - ITALIJA
Zbrali se bomo na parkirišču Dolgi most ob 23. uri zvečer. Nočna vožnja do Italije, nato mimo Benetk, Verone, Genove in San Rema na francosko Azurno obalo.

 

2. dan: CANNES - VALLAURIS - ST. PAUL DE VENCE - NICA
V jutranjih urah bomo prispeli na Azurno obalo. Obiskali bomo Cannes, ki slovi po filmskem festivalu, številnih mondenih hotelih in idiličnem starem delu mesta. Sprehodili se bomo do kongresne palače in ob obali mimo številnih znanih hotelov. Po oddihu vožnja v slikovito vasico Vallauris, poseljeno s številnimi trgovinicami z lokalno keramiko in dišavami Provanse, v kateri je nekaj časa živel tudi Pablo Picasso. Po želji in za doplačilo krajši ogled muzeja in Picassove mojstrovine »Vojna in mir«. Pot bomo nadaljevali v gričevnato zaledje, do prelepe, umetnikom od nekdaj privlačne vasice St. Paul de Vence. Sledila bo vožnja do kraljice Azurne obale, Nice. Nastanitev v hotelu in sprehod. Za doplačilo večerja v eni od restavracij. Nočitev.

 

3. dan: NICA - EZE - MONAKO - MONTE CARLO - NICA
Po zajtrku se bomo sprehodili po slikoviti tržnici Nice. Po panoramski cesti, ki se dviga visoko nad morjem, se bomo popeljali do vasice Eze, kjer si bomo v eni od tovarn parfumov ogledali potek proizvodnje in imeli tudi možnost ugodnih nakupov. Sledila bo vožnja v Monako, kjer se bomo sprehodili po čudovitem eksotičnem vrtu s prekrasnim razgledom na celotno kneževino. V bujnem vrtu, ki ga je leta 1895 uredil princ Luis II., raste na površini 11.500m2 na tisoče rastlin, ki zaradi posebne mikroklime in sonca odlično uspevajo. Pot bo vodila do katedrale z grobovi članov knežje družine
in do knežje palače. Lahko boste obiskali tudi Oceanografski muzej z zanimivim akvarijem. Sledi še obisk mondenega Monte Carla, ki slovi predvsem po igralnicah. Zvečer se bomo vrnili v Nico. Za doplačilo večerja v eni od restavracij. Nočitev.

 

4. dan: NICA - ITALIJA - LJUBLJANA
Po zajtrku sprehod po obalni Angleški promenadi, obdani s palmami in znamenitimi hoteli, tudi mimo najstarejšega hotela Negresco. Po želji bomo obiskali katero od odličnih kavarn, se posladkali s provansalsko specialiteto »confiserie«, ali pa čas namenili obisku Mattisovega ali Chagallovega muzeja. Zgodaj popoldne vožnja v Slovenijo, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.

 

CENA VKLJUČUJE:
prevoz z avtobusom, cestne pristojbine in parkirnine, 2 nočitvi z zajtrkom v hotelu 2*/3*lux v Nici ali okolici, obisk parfumerije, vse zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA IN POPUSTI:
Doplačila: enoposteljna soba 74 EUR, vstopnine pribl. 30 EUR, dve večerji brez pijače 46 EUR.
Popust: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 22 EUR.

 

 

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 205 Eur
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 239 Eur

ODHODI: 21.3.,11.4.,26.4.,30.4.,23.5.,24.6.,22.8.,19.9.,10.10.,25.10.2013

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

 


Azurna obala

Deli to vsebino še z ostalimi: