Dišeča Provansa

 

1. DAN: LJUBLJANA - ITALIJA
Odhod avtobusa s parkirišča na Dolgem mostu ob 21. uri. Vožnja mimo Benetk in Verone na italijansko riviero in dalje proti Azurni obali.

 

2. DAN: CANNES - AIX-EN-PROVANCE
Ob Azurni obali se bomo mimo Nice, Cannesa in St. Tropeza ter skozi Hyeres odpeljali v nekdanjo provansalsko prestolnico Aix-en-Provance, kulturno središče Provanse. Sprehodili se bomo po starem delu mesta, si ogledali katedralo Saint-Sauveur in druge znamenitosti. Namestitev v hotelu in nočitev.

 

3. DAN: AIX-EN-PROVANCE - GORDES - SENANQUE - FONTANE DE VAUCLUSE - AVIGNON - ARLES
Po zajtrku se bomo po slikoviti provansalski pokrajini s širnimi polji sivke in dolgimi drevoredi platan odpeljali proti mestecu Gordes, do slovitega samostana Senanque, kjer bo postanek za ogled. Peljali se bomo mimo značilnih kamnitih pastirskih hiš vasice Boriem in se po kratkem postanku ob kraškemu izviru Fontane de Vaucluse odpravili proti srednjeveškemu mestu Avignon, ki bilo med leti 1309-77 papeška prestolnica. Po želji se bomo med potjo ustavili v eni od številnih vinskih kleti za degustacijo provansalskih vin. Po prihodu Avignon ogled znamenitega avignonskega mostu in mogočne nekdanje papeške palače Palais des Papes. Zvečer vožnja v Arles, namestitev v hotelu in nočitev.

 

4. DAN: ARLES - CAMARGUE - SAINTES-MARIES-DE-LAMER- NIMES
Po zajtrku ogled starega dela Arlesa z rimsko areno in znameito romansko katedralo sv. Trophima. Obiskali bomo nekdanjo bolnišnico Espace van Gogh, ki so jo uredili tako, kot jo upodobil slavni slikar na svojih platnih. Popoldne bomo v delti reke Rhone obiskali narodni park Kamarga (Camargue), kjer med pestro floro in favno bivajo pol divji poniji, črni biki, mnogi vodni ptiči, tudi rožnati flamingi. V znanem romskem mestu Saintes-Maries-de-la-Mer, si bomo ogledali legendarno cerkev in se nato odpeljali v Nimes, kjer si bomo ogledali spomenike galorimske civilizacije enega največjih rimskih mest. Nočitev v Arlesu.

 

5. DAN: ARLES - EZE - KNEŽEVINA MONAKO - LJUBLJANA
Zajtrk. Dopoldne se bomo odpeljali proti Azurni obali v Eze, kjer si bomo po želji ogledali parfumerijo. V kneževini Monaco bo daljši postanek za ogled Monaka in popularnega Monte Carla, po želji pa tudi obisk znamenitega Oceanografskega muzeja in če bo čas dopuščal tudi Botaničnega vrta. Popoldne vožnja proti Benetkam in v Slovenijo. Prihod v Ljubljano v poznih nočnih urah.

 

CENA VKLJUČUJE:
prevoz z avtobusom na navedeni relaciji, 3 x nočitev z zajtrkom v hotelih 2/3*, vse oglede po programu, zdravstveno zavarovanje Coris, osnovno nezgodno zavarovanje ter vodenje in organizacijo izleta.

DOPLAČILA IN POPUSTI
Doplačila: enoposteljna soba 111 EUR, vstopnine pribl. 30 EUR.
Popust: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 25 EUR.

 

 

 

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 276 Eur
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 315 Eur

ODHODI: 28.8., 19.9., 10.10. 

 

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

 


Dišeča Provansa

Deli to vsebino še z ostalimi: