Normandija in Bretanija

 

 

1. dan: Ljubljana - Stuttgart - Metz
Odhod avtobusa ob 6. uri zjutraj s parkirišča na Dolgem mostu v Ljubljani. Vožnja skozi v Avstrijo in Nemčijo, mimo Münchna, Ulma, Stuttgarta, mimo Karlsruheja v Francijo do Metza, kjer se bomo nastanili v hotelu in prenočili.

2. dan: Metz - Reims - Amiens - Rouen
Po zajtrku vožnja po Loreni in Šampanji do Reimsa, kjer bo kratek postanek za ogled gotske katedrale, v kateri so bili kronani francoski kralji. Zunanjost stavbe krasi več kot 2300 kipcev, med katerimi je najbolj znan “Smehljajoči se angel”. Reims je center trgovine s šampanjcem, zato boste po želji obiskali trgovino, kjer ga prodajajo. Iz Reimsa bomo vožnjo nadaljevali proti severu. V pokrajini Pikardija se bomo ob avtocesti ustavili za kosilo. Daljši postanek bo v glavnem mestu te pokrajine, v Amiensu, kjer stoji največja gotska katedrala v Franciji. Po kratkem sprehodu skozi središče starega dela mesta bomo nadaljevali pot proti Normadiji. V Rouenu nastanitev v hotelu in večerja. Nočni ogled mesta, ki je povezano s slavnimi imeni Ivane Orleanske, Clauda Moneta in Gustava Flauberta. Nočitev v hotelu.

3. dan: Rouen - Caen - Obala izkrcavanja - Bayeux
Po zajtrku vožnja po Normandiji proti pristanišču Le Havre; peljali se bomo po mostu Normandije čez Seno do pristanišča Honfleur. Po krajšem postanku za ogled bomo nadaljevali pot mimo glavnega mesta Normandije Caena, od koder ni daleč do obale izkrcavanja, kjer bomo naredili postanek nad krajem Arromanche, za ogled krajšega filma o dogodkih 6. junija 1944. Popeljali se bomo po obali Calvados, po cesti imenovani Overlord, skozi kraje, v katerih so ob 50-letnici izkrcavanja postavili obeležja. Po ogledih se bomo odpeljali v Bayeux. Obiskali bomo muzej Viljema Osvajalca, ki hrani slavno tapiserijo kraljice Matilde. V hotelu namestitev, večerja in nočitev.

4. dan: Mont Saint Michel - Le Mans
Po zajtrku vožnja do Mont Saint Michela in daljši postanek za ogled samostana s cerkvijo in za samostojni ogled mesteca za obzidjem, ki so ga sezidali na skalnem otoku v zalivu. Razlika med plimo in oseko znaša tukaj do 12 m, kar je rekord v Franciji. Zato je Mont St. Michel enkrat otok, enkrat kopno. Ob oseki se morje umakne do 15 km daleč iz zaliva. Bližina Atlantika pa vpliva na vreme, zato je treba tudi poleti računati s temperaturami pod 15oC. Zgodaj popoldne se bomo odpeljali na Smaragdno obalo v Bretanji, kjer gojijo ostrige. Potem se bomo poslovili od obale Rokavskega preliva in se odpeljali mimo Rennesa do Le Mansa, kjer bo nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan: Le Mans - Chartres - Orleans - Dijon
Po zajtrku odhod iz hotela in vožnja do Chartresa. Postanek za ogled ene največjih in najimenitnejših gotskih katedral z najstarejšimi ohranjenimi
poslikanimi okni (iz 13. stol.). Potovanje bomo nadaljevali proti Orleansu, kjer bo kratek postanek, nato vožnja mimo Montargisa na sončno avtocesto, mimo Auxera v Dijon. Ogled burgundske prestolnice, sprehod po slikovitem starem mestnem jedru s palačo burgundskih vojvod, v kateri sta danes mestna hiša in muzej. Namestitevv hotelu, večerja in nočitev.

6. dan: Dijon - Mont Blanc - Ljubljana
Po zajtrku slovo od Dijona in vožnja skozi predor Mont Blanc v Italijo. V Slovenijo se bomo z več krajšimi postanki vrnili mimo Milana, Verone in Trsta. Prihod v Ljubljano v večernih urah.


CENA VKLJUČUJE:
Prevoz z avtobusom, cestnine in tunelnine, 4x polpenzion in 1x nočitev z zajtrkom, hotel 2* lux, dvoposteljne sobe, oglede (brez vstopnin), osnovno nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje Coris, organizacijo in vodenje potovanja.

DOPLAČILA IN POPUSTI:
Doplačila: enoposteljna soba 178 EUR, vstopnine pribl. 30 EUR.
Popust: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 50 EUR.


Cena pri najmanj 45 udeležencih: 539 Eur
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 598 Eur

ODHODI: 21.8.

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

 


Normandija in Bretanija

Deli to vsebino še z ostalimi: