Atene in Peloponez

 


1. dan: Ljubljana - Ancona
Odhod avtobusa iz Ljubljane s parkirišča na Dolgem mostu v jutranjih urah. Vožnja prek Sežane, mimo Benetk do Ancone. Vkrcanje na ladjo, nastanitev v štiriposteljnih kabinah in odhod iz Ancone v popoldanskih urah.

 

2. dan: Patras - Mikene - Epidauros - Korint - Atene
Po nočni in dnevni vožnji po Jadranskem in Jonskem morju pristanek v pristanišču Patras v opoldanskih urah. Z avtobusom se bomo odpeljali po Peloponezu, v pokrajino Argolido, kjer bomo obiskali starodavne Miken z znamenito Atrejevo zakladnico, ostanki palače in antičnega mesta s kiklopskimi zidovi ter slovitimi »Levjimi vrati«. Ustavili se bomo v Epidaurosu, si ogledali muzej in najlepše antično gledališče z izjemno akustiko ter zdraviliščem boga Asclepiusa iz 4. st. pr. n. št.. Prek Korintskega prekopa, ki je širok samo 24 m, se bomo s Peloponeza pripeljali na celino, do antičnega Korinta, kjer si bomo ogledali arheološki park. Skozi slikoviti Pirej bomo dospeli v Atene. Namestitev v hotelu in nočitev.

 

3. dan: Atene
Zajtrk, nato ogled mestnih znamenitosti: trga Sintagma, parlamenta oz. kraljeve palače s kraljeve stražo evzonov, stadion, Hadrianov slavolok, Agore,
Tezejev tempelj, akademije, univerze ter trga Omonia. Na sloviti Akropoli si bomo ogledali Propilej, templja Nike in Erechteiona, po želji pa tudi muzej, ki hrani bogato zbirko kiparskega okrasja z akropolskih templjev. Prosto za sprehode po mestu ter za obisk zabaviščnega dela Aten, znamenite Plake. Nočitev v hotelu.

 

4. dan: Atene - Delfi - Kalambaka
Zajtrk. V Delfih si bomo ogledali najslavnejše starogrško preročišče (Sveta cesta, Kastilijin studenec, zakladnice, Apolonov tempelj, gledališče, stadion in telovadišče) in muzej, kjer so zbrane najlepše arheološke najdbe, med drugim tudi sloviti voznik konjske vprege Iliohos iz 5. st. pr. n. št. V Termopilah si bomo ogledali spomenik, nato pot nadaljevali do Kalambake. Namestitev v hotelu in večerja, nato skupni sprehod po prijetnem turističnem mestecu.

 

5. dan: Kalambaka - Meteora - Igumenica
Po zajtrku si bomo v dolini Meteore ogledali enega od samostanov na visokih skalnih vrhovih, ki so nastali 11. in 16. stol. in se ponašajo z čudovitimi ikonami in freskami. V Igumenici se bomo vkrcali na ladjo in se namestili v štiriposteljne kabine. Proti Jadranu bomo odpluli v večernih urah. Nočitev na ladji.

 

6. dan: Ancona - Ljubljana
Po nočni plovbi pristanek v Anconi in prevoz v Ljubljano.

 

CENA VKLJUČUJE:
prevoz z avtobusom na navedeni relaciji, prevoz z ladjo na relaciji Ancona - Patras - Igumenica - Ancona, štiriposteljne kabine, vse luške pristojbine, 1 x polpenzion in 2x nočitev z zajtrkom v hotelih turistične kategorije, oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje Coris ter vodenje in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA IN POPUSTI:
Doplačila: eenoposteljna soba 75 EUR, za dvoposteljno kabino 68 EUR, vstopnine pribl. 45 EUR, večerja v Plaki pribl. 29.
Popust: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 50 EUR.ODHODI: 

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

 


Atene in Peloponez

Deli to vsebino še z ostalimi: