Klasična Grčija

 


 

1. dan: Ljubljana - Atene
Zbor udeležencev na ljubljanskem letališču 90 minut pred poletom. Po pristanku prevoz z avtobusom v Atene in ogled mestnih znamenitosti, med drugimi trga Sintagma, parlamenta oziroma kraljeve palače s kraljevo stražo, s posebej atraktivnimi evzoni, stadiona, Hadrianovega slavoloka, starodavne Agore s Tezejevim templjem, akademije, univerze in trga Omonia. Prosto za oglede po želji, za obisk zabaviščnega dela Aten, znamenite Plake. Nočitev v hotelu.

 

2. dan: Atene - Korint - Epidauros - Mikene
Po zajtrku ogled slovite Akropole, kjer si bomo ogledali Propileje, tempelj Nike, Erechteion, po želji pa tudi muzej, ki hrani bogato zbirko kiparskega okrasja z akropolskih templjev. Po ogledu izlet z avtobusom na Peloponez, v pokrajino Argolido. Ustavili se bomo na Korintskem prekopu, ki je širok samo 24 metrov in povezuje Peloponez s celino. V antičnem Korintu si bomo ogledali arheološki park in nato dalje v Epidauros, kjer bo daljši postanek za ogled najlepšega antičnega gledališča z izjemno akustiko ter zdravilišča boga Asclepiusa (in muzeja) iz 4. stoletja pr. n. št. Po krajšem počitku vožnja do starodavnih Miken: ogled znamenite Atrejeve zakladnice, ostankov palače in antičnega mesta s kiklopskimi zidovi ter slovitimi Levjimi vrati. Pozno popoldne vrnitev v Atene. Nočitev v hotelu.

 

3. dan: Atene - Delfi - Kalambaka
Po zajtrku slovo od Aten. V znamenitem starogrškem preročišču, v Delfih, si bomo ogledali Sveto cesto, Kastilijin studenec, zakladnico, Apolonov tempelj, gledališče, stadione in telovadišče ter delfski muzej, v katerem so zbrane najlepše arheološke najdbe, med drugim tudi sloviti voznik konjske vprege Iliohos iz 5. stoletja pr. n. št. Odpeljali se bomo do Termopil, si ogledali tamkajšnji spomenik in pot nadaljevali v dolino Meteora, kjer na visokih skalnih vrhovih stojijo samostani, ki so nastajali od 11. do 16. stoletja. Namestitev v hotelu v Kalambaki, večerja in nočitev.

 

4. dan: Kalambaka - Meteora - Igumenica
Po zajtrku ogled samostanov, ki so bogato okrašeni s freskami in ikonami. Popoldne prevoz v Igumenico, vkrcanje na ladjo in odhod iz Igumenice v večernih urah. Plovba po Jonskem morju in skozi Otrantska vrata v Jadransko morje. Nočitev na ladji v štiriposteljnih kabinah.

 

5. dan: Ancona - Ljubljana
Po nočni plovbi pristanek v Anconi in prevoz v Ljubljano.

 

CENA VKLJUČUJE:
prevoz z ladjo na navedeni relaciji, nočitev v štiriposteljnih kabinah (na ladji), polet na relaciji Ljubljana-Atene ali Atene-Ljubljana, letališke
pristojbine, luške pristojbine, prevoze in izlete z avtobusom po programu, 2x nočitev z zajtrkom in 1x polpenzion v hotelih 3* (dvoposteljne sobe), oglede po programu brez vstopnin, osnovno nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje Coris, vodenje in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA IN POPUSTI:
Doplačila: enoposteljna soba 79 EUR, dvoposteljna kabina 35 EUR na osebo, večerja v pribl. Plaki 32 EUR, vstopnine pribl. 45 EUR.
Popust: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 55 EUR.

 

 

 

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 519 Eur
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 539 Eur

DATUM NAKNADNO.

 

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

 


Klasična Grčija

Deli to vsebino še z ostalimi: