Irska - zeleni otok

 

PRVI DAN: SLOVENIJA - DUBLIN nočitev

Polet letala iz enega od bližnjih evropskih letališč proti Irski. Po prihodu na dublinsko letališče vožnja proti Newryju, pozna nastanitev v hotelu.

DRUGI DAN: BELFAST - GIANT CAUSEWAY - BUSHMILL - SLIGO zajtrk, večerja, nočitev

Vožnja do prestolnice Severne Irske - Belfasta, kjer so številne znamenitosti le nekaj minut oddaljene druga od druge. Informativni ogled in nadaljevanje proti največjemu naravnemu čudesu - Velikanovemu nasipu (Giant s Causeway). Sestavlja ga ogromno šestero kotnih stebrov, ki se spuščajo v morje kot ozka polica. Brez irske značilnosti seveda ne gre! V Bushmillsu boste lahko kupili prvi irski viski. Prijetno nadaljevanje poti proti Sligu.

TRETJI DAN: SLIGO - GALWAY - KILFENORA - LIMERICK zajtrk, večerja, nočitev

Po najbolj neokrnjenem in slikovitem predelu Irske boste prispeli do živahnega mesta Galway. Sprehod do osrednjega trga po lesenih mostovih in slikovitih ulicah. Gričevnato pokrajino Burren zaznamuje siv apnenec in neposeljenost, tu najdemo čudovito travniško cvetje, sijajno glasbo in na stotine starih spomenikov. Sapo vam bodo vzeli Moherski klifi, ki se dvigajo nad strmimi prepadi. Sledi ogled enega najbolj avtentičnih irskih gradov Bunraty Castle. V sklopu tega si boste ogledali tudi park, katerega zaznamuje predstavitveno področje irskega podeželja 19. stoletja. Nadaljevanje vožnje v limerick.

ČETRTI DAN: LIMERICK - ADAREE - TRALEE - DINGLE - CORK zajtrk, večerja, nočitev

Zapustili boste območje najdaljše irske reke Shanon in prispeli do najlepše irske vasice Adare, z očarljivo lego in s slamo kritimi zidanicami. V okolici vasice Tralee se boste seznanili s "krompirjevo lakoto" in se napotili proti najlepšemu irskemu polotoku in mestecu Dingle, ki je hkrati tudi najzahodneje ležeči kraj v Evropi. Znamenitost vasice je fungie, delfin, ki je zelo popularen. Iz grofije Kerry odhod v grofijo Cork. Prebivalci pokrajine in tudi samega mesta Cork so znani po sproščenem odnosu do življenja in odrezavem humorju.

PETI DAN: CORK - KILKENNY zajtrk, večerja, nočitev

ogled gradu Blarney, kjer boste poljubili znameniti kamen na grajskem obzidju. Sledi raziskovanje mesta Cork, leta 2005 evropska kulturna prestolnica. Pravijo, da je to idealno mesto za pohajkovanje. Veliko časa ne bo, malo pa že!Sledi vožnja v kilkenny, srednjeveški biser z mogočnim gradom in utrjeno stolnico.

ŠESTI DAN: KILKENNY - CARLOW - GLENDALOUGH - DUBLIN zajtrk, nočitev

Vožnja do Carlowa in naprej v Glendalough v pogorje Wicklow, kjer so po vsej pokrajini raztresene vasice in mesteca, tako značilna za podeželsko Irsko. Življenje poteka tukaj lahkotno... Slikovita hribovita pokrajina je bila prizorišče mnogih filmov o Irski. Popoldan prihod v Dublin, nastanitev v hotelu in raziskovanje najbolj živahnega mestnega predela - Temple Bara, z številnimi bari, pubi, restavracijami...

SEDMI DAN: DUBLIN zajtrk, nočitev

ogledali si boste Trinity College (kolidž sv. Trojice), kjer hranijo dragoceno in, nekateri pravijo, najlepšo knjigo na svetu - Book of kells (knjiga iz kellsa). Rokopis v samostanski latinščini je prava zakladnica domišljije, humorja in opazovanja narave. Nadaljevanje sprehoda mimo najlepšega parka St. Stephens Green do katedrale sv. Patrika. Možnost obiska muzejske zbirke in degustacija najbolj znanega irskega piva Guiness. Večer boste po želji zaključili s folklornim večerom in večerjo.

OSMI DAN: DUBLIN - SLOVENIJA zajtrk

Sprehod po nabrežju reke Liffey do National Gallery. Nadaljevanje z ogledi: spomenik Jamesa Joyca, cerkev Jezusovega srca... Željni nakupov boste lahko nakupovali na prestižnih o'Conell in Grafton Street. Seveda ne gre brez ogleda znane destilarne Jameson, degustacije in nakupa viskija. Popoldan prosto za posamezne oglede in prijetna druženja pred odhodom v Slovenijo. V prvih večernih urah prevoz na letališče, od koder boste poleteli proti Ljubljani.

CENA:
1.069€ min. 40 potnikov
1.099€ min. 30 potnikov

CENA VKLJUČUJE:
letalski prevoz Ljubljana-Dublin-Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, tri nočitve z zajtrki in štiri polpenzione v hotelih 3*, avtobusne prevoze po Irski, cestne in ostale pristojbine, zunanje oglede, stroške spremstva in organizacije potovanja.


ODHODI: 18.8., 8.9., 27.10.2012

DOPLAČILA PO ŽELJI, ob prijavi: enoposteljna soba 39€/noč

DOPLAČILA PO ŽELJI, na poti:
-Trinity CollegeBook of kells, grad
-ogled in degustacija piva ter viskija s spremstvom vodnika 18€

 

PRIPOROČAMO, da s seboj prinesete vsaj 10 Gbp, saj so v Severni Irski uradno plačilno sredstvo še vedno funti.

POMEMBNO: triposteljne sobe na vprašanje - ponavadi so dvoposteljne z dodatnim ležiščem. Programi se lahko izvedejo v obratnem vrstnem redu. Organizator si pridržuje pravico do spremembe poleta,in sicer iz katerega od bližnjih letališč.

 

 

 


Irska - zeleni otok

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

Deli to vsebino še z ostalimi: