Škotska in Irska

 

 

PRVI DAN: LJUBLJANA - LONDON - GLASGOW večerja, nočitev
Polet v london. avtobusna vožnja v Shakespearovo mesto Stratford in po krajšem postanku nadaljevanje potovanja proti Glasgowu. Nastanitev.

DRUGI DAN: GLASGOW - LOCH LOMOND - INVERARAY - OBAN (FORT WILLIAM) zajrk,
večerja, nočitev
Ogledali si boste Glasgow, enega najlepših mest viktorijanskega obdobja. Še posebej zanimiva je katedrala iz 12. stoletja, ena izmed najlepših južnoškotskih cerkva. Pot boste nadaljevali do največjega britanskega jezera loch lomond. Jezero so v svojih delih opevali največji pesniki in pisatelji. Nadaljevanje potovanja do Inveraraya, slikovitega mesteca s črno - belimi hišami iz 18. stoletja. ogled tamkajšnega gradu, ki so mu stoletja vladali vladarji klana Campbell. Vožnja v oban ali fort Wiliam. Nastanitev.

TRETJI DAN: FORT WILLIAM - LOCH NESS - INVERNESS (AVIEMORE) zajtrk, nočitev
Vožnja do jezera loch Ness, svetovno znanega po pošasti Nessie. Po postanku vožnja do ruševin dvorca Urquhart, ogled in naprej do prestolnice Škotskega višavja mesta Inverness. V bližini mesta leži Culloden Moor, prizorišče bitke, v kateri so angleži porazili princa Charlesa. Bitka se šteje za konec tradicionalne klanovske ureditve. Nastanitev v okolici. Inverness

ČETRTI DAN: INVERNESS (AVIEMORE) - PITLOCHRY - EDINBURGH zajtrk, nočitev
Vožnja proti Pitlochryu, kjer si boste na poti ob reki Spey ogledali eno od destilarnviskija. Dobre volje boste pot nadaljevali mimo Pertha v škotsko prestolnicob Edinburgh. ob prihodu panoramski ogled znamenitosti in nastanitev.

PETI DAN: EDINBURGH zajtrk, nočitev
Podrobnejši ogled Edinburgha: Royal Mile, trdnjava, Holyrood, kraljeva palača, katedrala St. Giles, parlament, George Square, stara univerza . . . Nekaj časa boste imeli za sprehod po Princes Street, eni najlepših ulic v Evropi, ki je hkrati tudi glavna ulica v Edinburghu.

ŠESTI DAN: EDINBURGH - STRANRAER - BELFAST zajtrk, nočitev
Odhod iz Edinburgha. Vožnja do pristanišča Stranraer, kjer se boste vkrcalina trajekt in v dobrih treh urah prispeli na Irsko. Nadaljevanje potovanjav Belfast, glavno mesto Severne Irske. Panoramski ogled znamenitosti tervožnja proti Dublinu, nastanitev v hotelu.

SEDMI DAN: DUBLIN zajtrk, nočitev
Ogled Dublina. Spoznali boste nabrežje reke liff ey, o'Conell in Grafton Street,Temple Bar, National Gallery, spomenik James Joyca, cerkev Jezusovegasrca, ogled Trinity Collegea z največjim irskim rokopisnim zakladom Book ofkells. Pravijo, da je Dublin trenutno najprivlačnejše evropsko mesto.

OSMI DAN: KILKENNY - CARLOW zajtrk, nočitev
Vožnja v kilkenny. ogled gradu in postanek za nakup spominkov. Nadaljevanjepoti v Carlow, kjer si boste ogledali enega največjih dolmenov. Neboste zamudili priložnosti degustacije piva. Vrnitev v Dublin.

DEVETI DAN: DUBLIN - DUN LAOGHAIRE - HOLYHEAD - LONDON - LJUBLJANA zajtrk,
nočna vožnja
Še zadnji utrinki Dublina. Možnost obiska muzejske zbirke in degustacijanajbolj znanega irskega piva Guines, prav tako možnost ogleda znane destilarneJameson, degustacije in nakupa viskija. zvečer odhod v pristaniščeod koder se boste s trajektom odpeljali v Hollyhead in nadaljevali nočnovožnjo na letališče v londonu.

DESETI DAN: LONDON - LJUBLJANA
Polet v Slovenijo v jutranjih urah.

CENA: min. 40 potnikov 1.215 €
min. 30 potnikov 1.275 €

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine, osem nočitev z zajtrki v hotelih 2/3*, večerja prva dva večera, avtobusne prevoze, cestne in ostale pristojbine, zunanje oglede po programu, stroške spremstva in organizacije potovanja.

 

ODHODI: 08.08., 24.08., 14.9.2012

POMEMBNO: zaporedje programa se lahko spremeni. Polet je lahko iz katerega od bližnjih letališč.

DOPLAČILA PO ŽELJI, ob prijavi:
enoposteljna soba 39€/noč
5x večerja 97€ (min. 20 oseb)

DOPLAČILA PO ŽELJI, na poti:
folklorni večer v Edinburgu od 50€
ogled in degustacija piva s spremstvom vodnika 18€
ogled in degustacija Jameson destilerije 15€
poldnevni izlet na področje Wicklow 40€ (min. 25 os.)

 

PRIPOROČAMO, da s seboj vzamete adapter za angleške vtičnice; načeloma jih lahko kupite tudi na letališču.

POMEMBNO: triposteljne sobe na vprašanje - ponavadi so dvoposteljne z dodatnim ležiščem. Programi se lahko izvedejo v obratnem vrstnem redu. Polet je lahko iz katerega od bližnjih letališč.

POMEMBNO: v primeru spremembe letalskega voznega reda bodo programi prilagojeni. Velja za vse programe. 

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

 


Škotska in Irska

Deli to vsebino še z ostalimi: