Biseri Toskane


1. DAN: LJUBLJANA - FIRENCE - CHIANCIANO TERME
Odhod iz Ljubljane s parkirišča na Dolgem mostu ob 6. uri zjutraj. Vožnja v Italijo, mimo Benetk, Padove in Bologne v eno najlepših italijanskih pokrajin, v Toskano. Po prihodu v Firence sprehod po slikovitem mestnem središču z ogledom nekaterih dragocenih renesančnih spomenikov, med drugim cerkve San Lorenzo, Piazze del Duomo, krstilnice s čudovitimi pozlačenimi Vrati paradiža, stolnice Santa Maria del Fiore, Giottovega zvonika, slovitega mostu Ponte Vecchio. Vožnja v Chianciano Terme, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. DAN: ST. ANTIMO - MONTAL CINO - PIENZA - MONTEPULCIANO
Po zajtrku se bomo podali na celodnevni izlet po »biserih« južne Toskane. Navdušili nas bodo številni vinogradi, zgodovinska mesteca in samostani na vrhu gričev. Obiskali bomo najstarejši samostan v Toskani - Sv. Antimo, ki ga je v 9. stol. ustanovil frankovski vladar Pipin Mali. Po ogledu nas bo pot vodila v Montalcino, kjer domuje najboljše toskansko vino, brunello. Sprehodili se bomo po mestnem središču in okušali znamenito vino Brunello di Montalcino. Vožnja v Pienzo, ki velja za »idealno« renesančno mesto zaradi značilne renesančne gradnje, ki jo je mogoče opazovati okrog osrednjega trga. Ime je dobilo po ustanovitelju papežu Piju II., s hriba, na katerem leži mrsto pa se ponuja veličasten razgled po slikoviti dolini Val d‘Orcia. Popoldan bomo obiskali znamenito srednjeveško mestece Montepulciano, pokušali vino Nobile di Montepulciano in se sprehodili po uličicah
tega bisera Toskane. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. DAN: CHIANCIANO TERME - SIENA - SAN GIMIGNANO - LJUBLJANA
Zajtrk in vožnja v Sieno, mesto z nedotaknjeno srednjeveško podobo, v katerem si bomo ogledali gotske umetniške spomenike; stolnico, krstilnico, polkrožni trg Piazza del Campo in prizorišče znamenite prireditve »palio«. Siena je domovina dveh velikih svetnikov: sv. Katarine Sienske in sv. Bernardina Sienskega. Ogledali si bomo tudi Palazzo Publico, ki je najlepša stavba gotske arhitekture v Toskani. Vožnja do San Gimignana, sprehod in ogled tega slikovitega, svojevrstnega srednjeveškega mesteca za obzidjem, v katerem so v 11. stol. živeli vitezi templjarji. Zaradi svoje nenavadne arhitekture in številnih srednjeveških stolpov je mesto dobilo vzdevek »Manhattan«. Sprehod po ulicah, obkroženih z galerijami, delikatesami toskanskih specialitet in obrtnimi delavnicami. Po ogledu vrnitev v Slovenijo mimo Bologne in Benetk. Prihod v Ljubljano v poznih večernih urah.

CENA VKLJUČUJE:
prevoz z avtobusom, cestne in ostale pristojbine, 2x polpenzion v hotelu 3*, dve degustaciji vin, vse oglede (brez vstopnin) po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje Coris, vodenje in organizacije potovanja.

DOPLAČILA IN POPUSTI:
Doplačila: enoposteljna soba 46 EUR, vstopnine: pribl. 30 EUR.
Popust: otrok na tretjem ležišču 25 EUR.
.

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 207€
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 219€

 

ODHODI: 22.3., 12.4., 27.4., 30.4., 3.5., 24.5., 28.6., 23.8., 27.9., 11.10., 25.10.2013

 

 

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

 


Biseri Toskane

Deli to vsebino še z ostalimi: