Cinque Terre


PRVI DAN: SLOVENIJA - BOLOGNA - LUCCA večerja, nočitev
Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja do Bologne. Ogled najpomembnejših znamenitosti prestolnice dežele Emilija Romanja: Piazza Maggiore in Piazza del Nettuno, kjer stojijo Neptunov vodnjak, srednjeveška palača Palazzo Comunale in cerkev San Petronio - ena največjih gotskih cerkva v Italiji. Sledil bo ogled mestnega jedra v Lucci: cerkev Sv. Mihaela, stolnica Sv. Martina, ostanki rimskega amfiteatra,... Nastanitev v okolici.

DRUGI DAN: CINQUE TERRE zajtrk, večerja, nočitev
Vožnja do La Spezie, od koder boste odpluli na izlet v znamenite Cinque Terre. Ime so dobile po petih slikovitih ribiških vasicah, ki ležijo vzdolž neokrnjene obale. Področje obkrožajo gore porasle z vinogradi, zato se tod ponašajo z vinom znanim po vsem svetu. Vasice pa so prav zaradi težke dostopnosti ohranile svojo nedotaknjenost, slikovitost in neobičajno arhitekturo. V dveh vaseh je predviden daljši postanek. Ob doplačilu boste poizkusili izvrstna vina in jedi. Popoldanski povratek z vlakom. Vrnitev v hotel.

TRETJI DAN: PARMA - MANTOVA - SLOVENIJA zajtrk
Vožnja do Parme, mesta, ki mu pravijo spomenik dobremu življenju. Mesto slovi po odlični operni hiši, hrani, elegantnih kavarnah in trgovinah. Naslednji postanek bo v Mantovi, s čudovitim srednjeveškim jedrom, ki ga obdajajo jezera. Pozen nočni prihod v Slovenijo.

CENA: 27.4., 30.4., 1.5.2013  219 €
3.5., 31.5., 14.6., 22.6., 28.6., 29.8., 27.9., 25.10. 2013  od 199 €


CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestne in ostale pristojbine, zunanje
oglede po programu, izlet v Cinque Terre - odhod z ladjo in vrnitev z vlakom, dva polpenziona v hotelu 3*, stroške spremstva in organizacije potovanja.DOPLAČILA PO ŽELJI, ob prijavi:
- enoposteljna soba 24 €/ noč

DOPLAČILA PO ŽELJI, na poti: vstopnine, sprehod po poti Via dell' amore.

 

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

 


Cinque Terre

Deli to vsebino še z ostalimi: