Klasična Sicilija z letalom


PRVI DAN: SLOVENIJA - BENETKE - PALERMO - AGRIGENTO večerja, nočitev
Odhod iz Slovenije in avtobusna vožnja na beneško letališče. Polet v Palermo, največje sicilijansko mesto, ki so ga gradili in krasili Feničani, Rimljani, Bizantinci, Saraceni, Normani, Španci, Francozi in velja za eno najlepših in zagotovo najbolj živahnih mest. Sprehod po mestnem središču, po trgih Bellini, Pretoria, Canti in Quattro, mimo številnih fontan, cerkva in veličastne normanske palače. Nadaljevanje potovanja skozi osrčje Sicilije, mimo Lercare in Aragone, s tirenske na jonsko obalo otoka. Večerni prihod v Agrigento. Nastanitev v hotelu.

DRUGI DAN: AGRIGENTO - ENNA - CATANIA zajtrk, večerja, nočitev
Sprehod po dolini templjev, kjer so ohranjena največja grška svetišča in templji. Vožnja v Enno, sicilijanski Belvedere, saj leži na čudovitem pobočju, ki mu daje še posebej dominantno vlogo. Po ogledih odhod na vzhodno sicilijansko obalo. ogled Catanie s številnimi baročnimi stavbami. Nastanitev v okolici.

TRETJI DAN: ETNA - TAORMINA - CATANIJSKA RIVIERA zajtrk, večerja, nočitev
Odhod do Etne, najvišjega evropskega vulkana, simbola Sicilije. Vožnja na nadmorsko višino 1900 m in ogled nekaterih kraterjev. Po želji vzpon s terenskimi vozili in gondolo do višine 2900m. Po ogledih nadaljevanje potovanja v Taormino, svetovno znano obmorsko letovišče. Ogled grškega gledališča, starega mestnega jedra in stolnice. Nekaj časa bo namenjenega individualnim sprehodom ter posedanju v enem izmed številnih gostiln ali barov. Vrnitev v hotel.

ČETRTI DAN: SIRACUSA - CATANIA - BENETKE - SLOVENIJA zajtrk
Izlet v Siracuso, staro grško prestolnico Sicilije, mesto tirana Dionizija Velikega in matematika Arhimeda. Ogled glavnih mestnih znamenitosti: grško gledališče, Apolonovo svetišče, rimski amfiteater, starogrški kamnolomi z Dionizijevim ušesom, Arethusin vodnjak, stolnica... Vožnja v Catanio in polet proti Benetkam. Po pristanku avtobusni prevoz v Slovenijo.

CENA: 611 €

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz na letališče v Benetkah in nazaj, letalski prevoz Benetke - Palermo in Catania - Benetke, letališke in varnostne pristojbine, tri polpenzione v hotelih 3*, avtobusne prevoze po Siciliji, zunanje oglede po programu, stroške spremstva in organizacije potovanja.

ZAGOTOVLJENO, 23.8., 20.9., 04.10., 27.10., 31.10.

DOPLAČILA PO ŽELJI, ob prijavi:
- enoposteljna soba 28 €/ noč

DOPLAČILA PO ŽELJI, na poti:arheološko najdišče Dolina Templjev Agrigento 10 €, arheološki park Siracusa 8 €, Villa Romana Piazza Armerina 10 €, Palatinska kapela v normanski palači Palermo 8,5 €, katakombe Palermo 2 €, grški amfiteater Taormina 8 €, Monreale 1,5 €, vzpon na Etno (do 2900 m s terenskimi vozili in lokalnim vodnikom) pribl. 51 €; lokalno vodenje (kjer je obvezno) pribl. 5 € po osebi

OPOMBA: v primeru odhoda z letališča JP ljubljana je prevoz na/z letališča v lastni režiji. V kolikor odhod ne bo z letališča JP ljubljana, je v ceni aranžmaja vključen avtobusni prevoz na letališče.

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

 


Klasična Sicilija z letalom

Deli to vsebino še z ostalimi: