Večni Rim in Vatikan z avtobusom


PRVI DAN: SLOVENIJA RIM nočna vožnja
Odhod v večernih urah in nočna vožnja proti Rimu.

DRUGI DAN: RIM večerja, nočitev
Ogled kulturno zgodovinskih znamenitosti ”Večnega mesta”: katakombe in podzemni svet, bazilika Sv Pavla izven obzidja z medaljoni papežev, cerkev Sv Petra v verigah in moderni predel mesta, imenovan EUR. Popoldne nadaljevanje ogledov s poudarkom na spoznavanju znamenitosti antičnega Rima Najprej si bomo ogledali veličasten Kolosej, kjer so v antiki potekale različne prireditve, sledi sprehod do Konstantinovega slavoloka, ki je eden od zadnjih, ki so jih postavili v Rimu. Ob ogledu ostankov cesarskih forumov se bomo skušali vrniti v burne čase razprav in pestrega dogajanja na tem mestu Pozno popoldan vožnja v okolico Rima in nastanitev v hotelu.

TRETJI DAN: RIM VATIKAN zajtrk, večerja, nočitev
Vožnja v Vatikan in ogled trga Sv Petra Sledi obisk Bazilike Sv Petra največje bazilike na svetu, ki so jo skozi stoletje trajajočo gradnjo okrasili z najlepšimi izdelki pomembnih avtorjev: od Michelangela in Berninija, do Canove in Pollaiuola Po želji in za doplačilo priporočamo vzpon na kupolo, odkoder je lep pogled na zaprti del Vatikana in okolico, ter obisk Vatikanskih muzejev, kjer si poleg izjemne zbirke iz različnih umetnostno zgodovinskih obdobij ogledate tudi edinstveno Siktinsko kapelo. Popoldne prosto za samostojne oglede Rima ali nakupe Vrnitev v hotel.

ČETRTI DAN: RIM SLOVENIJA zajtrk
Sprehod po rimskih trgih in ogled znamenitosti: slikoviti trg Navona z vodnjakom Štirih rek, Panteon vrhunsko mojstrovino rimskih statikov in arhitektov, Španske stopnice in vodnjak Trevi, kamor za ponoven povratek v Rim vržete kovanec za srečo. Popoldne vožnja v Slovenijo, kamor je prihod predviden v poznih nočnih urah.

CENA:
Odhodi:   23.8., 13., 27.9., 11.10.,1.11.2012 - 219 €
Odhodi:  26.10.2012 - 228 €

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestne in ostale pristojbine, dva polpenziona v hotelu 3*, zunanje oglede po programu, stroške spremstva in organizacije potovanja.


DOPLAČILA PO ŽELJI, ob prijavi:
- enoposteljna soba 28 €/noč

DOPLAČILA PO ŽELJI, na poti:Kolosej 12,5 €, ostali muzeji in galerije od 4 do 10 €, vožnja z metrojem,- rezervacija vstopa in vstopnica za Vatikanske muzeje (15 €)

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

 


Večni Rim in Vatikan z avtobusom

Deli to vsebino še z ostalimi: