Makedonija in Meteora

                                                     

 

 

 

1. DAN: LJUBLJANA - ANCONA
Odhod iz Ljubljane s parkirišča na Dolgem mostu ob 5. uri zjutraj. Vožnja z avtobusom prek Sežane v Ancono. Po prihodu vkrcanje na ladjo in namestitev v 4-posteljnih kabinah. Plovba po italijanski obali Jadrana, mimo Krfa proti Igumenici.

2. DAN: IGUMENICA - KALAMBAKA - METEORA
Po izkrcanju v Igumenici potovanje z avtobusom do Kalambake, v prelepo dolino Meteora, kjer se sredi zelene ravnine dvigujejo stolpom podobni osameli stebri, visoki tudi do 300 metrov, med njimi pa so zasekane globoke soteske. Na nekaterih od šestdesetih skalnih vrhov so postavljeni čudoviti, s freskami in ikonami bogato okrašeni samostani, ki so nastajali od 11. do 16. stoletja. Prevoz v Kalambako, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. DAN: KALAMBAKA - BITOLA - OHRID
Po zajtrku slovo od doline Meteore in vožnja proti Makedoniji, v Bitolo. Postanek za ogled izkopanin antične Herakleje in sprehod po starem mestnem središču. Nato vožnja do Ohridskega jezera, v Ohrid. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. DAN: OHRID - SV. NAUM - OHRID
Po zajtrku ogled sončnega mesta, njegovih spomenikov in znamenitih cerkva, okrašenih s prelepimi ikonostasi in bizantinskimi freskami, cerkve Sv. Sofije in Sv. Klimenta ter Klimentove univerze ter vzpon na mogočno Samuelovo trdnjavo nad mestom, od koder je čudovit pogled na jezero in okolico. Popoldne izlet na Sv. Naum, kjer si bomo ogledali starodavni samostan na meji z Albanijo, ki sta ga s svojim bivanjem in delom pomembno zaznamovala Kliment in Naum. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

5. DAN: OHRID - STRUGA - SKOPJE
Po zajtrku slovo od Ohrida. Vožnja v Strugo in ogled starega letoviškega mesteca ob izlivu Črnega Drima. Vožnja mimo Debra v sotesko reke Radike, kjer pod strmim gorskim masivom stoji mogočni samostan sv. Jovana Bigorskega. Ogled samostana, nato dalje mimo Tetova do Skopja. Panoramski ogled mesta, med drugimi starega kamnitega mostu čez Vardar, trdnjave Kale, džamije Mustafa paše ter starih turških term. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. DAN: SKOPJE - LJUBLJANA
Po zajtrku kratek sprehod po slikoviti stari čaršiji, ki je duša in srce mesta ter ogled cerkvice sv. Spasa. Dopoldne slovo od Skopja ter vožnja v Srbijo, mimo Niša in Beograda in preko Hrvaške v Slovenijo, kamor bo prihod v nočnih urah.


CENA:
pri najmanj 45 udeležencih: 435 Eur
pri najmanj 35 udeležencih: 478 Eur


CENA VKLJUČUJE:

prevoz z avtobusom na navedeni relaciji, vse cestnine in pristojbine, plovba od Ancone do Igumenice (4-posteljne kabine), 4x polpenzion v
hotelih 3*, oglede navedene v programu, osnovno nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje Coris ter vodenje in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA IN POPUSTI:
Doplačila: enoposteljna soba 85 EUR, dvoposteljna kabina 55 EUR/osebo, vstopnine pribl. 25 EUR.
Popust: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 48 EUR.

ODHODI: 26.10.

 

 

 


                                                 Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

                                                                                       

 


                                                                                     

Makedonija in Meteora

Deli to vsebino še z ostalimi: