Makedonija za gurmane

1. dan: LJUBLJANA–SKOPJE–OHRID / večerja, pokušina makedonskih vin
SPREHOD PO SKOPJU IN OGLED ZANIMIVOSTI, VEČERJA IN POKUŠINA VIN
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana uro in pol pred poletom letala v Skopje. Odhod letala ob 13.25 s pristankom na letališču v Skopju ob 15.00. Po ureditvi mejnih formalnosti prevoz v mesto Skopje in ogled mestnih zanimivosti: trdnjava Kale, cerkev Sv. Spasa, Mustafa Pašina džamija, reka Vardar in stari del mesta. Pozno popoldne nadaljevanje potovanja z avtobusom mimo Tetova, Gostivara in Kičeva do Ohrida. Nastanitev v hotelu ob Ohridskem jezeru, večerja, po večerji pokušina makedonskih vin, zabava, prenočevanje.

2. dan: OHRID / zajtrk, večerja
ČUDOVITO MESTO, VELIKO ZANIMIVOSTI, SPREHOD OB JEZERU, KOSILO S POKUŠINO VIN, PANORAMSKA VOŽNJA Z LADJO DO SV. NAUMA, ZABAVA V HOTELU
Po zajtrku ogled kulturnozgodovinskih znamenitosti Ohrida: cerkev Sv. Sofije, Sv. Jovan Kaneo, Sv. Kliment, Klimentova univerza, Samuelova trdnjava, sprehod po mestu, nakup spominkov – ohridskih biserov idr. Nato dobro kosilo v hotelu in degustacija makedonskih vin. Popoldne izlet z ladjo po Ohridskem jezeru do samostana Sv. Naum. Ogled cerkve in izvirov reke Drim, vrnitev v hotel. Zvečer prevoz v Vevčane, tipična makedonska večerja s pokušino njihovih vin, zabava. Povratek v hotel, prenočevanje.

3. dan: PRESPANSKO JEZERO – BITOLA / zajtrk, večerja
IZLET ČEZ GALIČICO DO PRESPANSKEGA JEZERA IN V BITOLO-KOSILO IN POKUŠINA VIN
Po zajtrku vožnja z avtobusom po panoramski cesti prek planine Galičice na Prespansko jezero s postanki na razglednih točkah s čudovitim razgledom na Ohridsko in Prespansko jezero. Vožnja mimo Resna v Bitolo. Ogled antične Heraklee, sprehod po mestu in ogled. Nastanitev v hotelu. Nato tipično makedonsko kosilo in pokušina makedonskih sokov in vin. Popoldne prosto, za oddih ali sprehode po mestu. Zvečer večerja v hotelu, zabava v hotelu ali v mestu.

4. dan: BITOLA – TIKVEŠ/KAVADARCI – SKOPJE – LJUBLJANA / zajtrk, kosilo, ogled kleti in pokušina vin
JUŽNA MAKEDONIJA, OGLED VINARIJE, KOSILO IN POKUŠINA VIN V VINSKI KLETI IN NAZAJ DOMOV
Po zajtrku odhod avtobusa po rodovitnem Prilepskem polju mimo Prilepa do vinogradniškega področja Tikveš/Kavadarci. Ogled vinogradov in ene od številnih vinskih kleti. Za zaključek kosilo v vinski kleti in pokušina njihovih vin. V zgodnjih popoldanskih urah odhod proti skopskemu letališču. Vožnja mimo Velesa do skopskega letališča. Odhod letala Adrie Airways proti Ljubljani ob 15.50 in pristanek na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana ob 17.20.

CENA:

pri najmanj 30 prijavljenih 678,00 EUR

Datumi odhodov:  23.8., 20.9., 11.10.

V ceno je vključeno
letalski prevoz Ljubljana–Skopje–Ljubljana
letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo v znesku 109 €
avtobusni prevozi po programu
2 polpenziona v dvoposteljnih sobah v hotelu Drim 4* ob Ohridskem jezeru
1 polpenzion v hotelu najmanj 3* v Bitoli
1x tipična večerja
izlet z ladjo
1 x ogled kleti s kosilom in degustacijo vin
ogledi in vstopnine po programu
pokušina po programu
organizacija in vodenje potovanja

Popusti

10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Doplačila ob prijavi:
enoposteljna soba 65,00 EUR/osebo


 

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

 


Makedonija za gurmane

Deli to vsebino še z ostalimi: