Malta - otok križarjev

 

PRVI DAN: SLOVENIJA - MALTA večerja, nočitev
Avtobusni prevoz na letališče v Benetkah in polet na Malto. Po prihodu prevoz v hotel, večerja in nastanitev.

DRUGI DAN: LA VALETTA - MDINA - LA VALETTA zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku panoramski ogled glavnega mesta La Valletta, ki so ga zgradili križarji reda Svetega Janeza in ki ga obdaja veličastno obzidje. Med sprehodom bomo sprva obiskali zgornje vrtove Barracca, ki ponuja čudovit razgled na največje naravno pristanišče na svetu. Obiskali bomo katedralo sv. Janeza, ki velja za eno najrazkošnejših cerkva v Evropi, njeno notranjost krasijo tudi dela Caravaggia. Kasneje si bomo ogledali še Palačo Velikega mojstra, ki ima dve lepi dvorišči. V sobani tapiserij se nahaja neprecenljiva zbirka tapiserij. Z vrha mesta se bomo spustili do trdnjave St. Elmo, v popoldanskem času se bomo odpeljali do Mdine - staro prestolnico Malte in si pogledali zunanjost katedrale ter se sprehodili po ozkih in zavitih uličicah.

TRETJI DAN: OTOK GOZO zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku se bomo z avtobusom zapeljali do Cirkewwe in se vkrcali na trajekt, ki nas bo odpeljal na otok Gozo. Otok Gozo slovi po slikoviti pokrajini in nenavadno velikem številu cerkva. Med obiskom otoka bomo obiskali Ggantija tempelj in Xaghra, ki sta bila zgrajena med leti 3600 in 2400 p. n. š. in veljata za ene najstarejših zgradb na svetu. Največje mesto na otoku je Victoria, znana po mogočni citadeli, kjer so ohranjene številne stavbe še iz arabskih časov. V popoldanskem času bomo obiskali votlino še zaliv Xlendi, malo vasico z mogočnimi klifi in kristalno čisto vodo. Pred odhodom še postanek na obali Dwejra, ki slovi po visečem oknu, igri narave. Povratek s trajektom na Malto in v hotel. Večerja in nočitev. Sledila bo »malteška noč« z brezplačno degustacijo malteških vin.

ČETRTI DAN: LA VALLETTA- BENETKE-SLOVENIJA zajtrk
Prosto za samostojne oglede, nakupe, sončenje in plavanje. Avtobusni prevoz na letališče in polet v Benetke, odkoder bo organiziran avtobusni prevoz v Slovenijo.

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Benetke - Malta - Benetke, letalske in
varnostne pristojbine, avtobusne prevoze po programu, tri polpenzione v hotelu 3*, vstopnine pri ogledih, ki so navedeni v programu, izlet na otok Gozo, spremstvo slovenskega vodnika, stroške organizacije potovanja.

CENA: 629 €

ODHODI: 20.9., 18.10. 2012

DOPLAČILA PO ŽELJI, ob prijavi: enoposteljna soba 78 €, prevoz z/na letališče v Benetkah 55 € (najmanj 15 prijavljenih potnikov).

DOPLAČILA PO ŽELJI, na poti: vstopnine v posamezne muzeje in arheološke parke.

 

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

 


Malta - otok križarjev

Deli to vsebino še z ostalimi: