Gradovi bavarske 3 dni

1. dan: Ljubljana - Kimsko jezero - Herreninsel
Odhod avtobusa ob 6. uri s parkirišča na Dolgem mostu v Ljubljani. Vožnja skozi Karavanški predor in nadaljevanje poti po slikoviti Turski avtocesti mimo Salzburga do Kimskega jezera (Chiemsee). Z ladjo se bomo peljali na otok Herren, na katerem si bomo ogledali bleščeči grad Ludvika II. Bavarskega, poln neverjetnega razkošja. Pozno popoldne nadaljevanje poti skozi idilično bavarsko podeželje v avstrijske Reutte do kraja, kjer bomo prenočili. Večerja in nočitev.

2. dan: Ettal - Linderhof - Neuschwanstein
Po zajtrku vožnja skozi Oberammergau, ki je svetovno znan po pasijonskih igrah. Po krajšem postanku se bomo odpeljali v bližnji Ettal in si ogledali mogočen benediktinski samostan s cerkvijo. Tukajšnji menihi še danes izdelujejo zdravilne zeliščne likerje po starodavnih receptih. Popoldne nadaljevanje poti do romantičnega rokokojskega gradiča Linderhof, ki je kot bleščeč biser sredi neokrnjene narave. Po ogledu vožnja do slovitega gradu Neuschwanstein, zadnjega v vrsti gradov Ludvika II. Bavarskega, ki nas popelje v srednjeveški svet vitezov, trubadurjev in starogermanskih junakov. Vrnitev in postanek za ogled cerkve v Wiesu, najlepše rokokojske cerkve v Nemčiji. Večerja in nočitev.

3. dan: Reutte - Innsbruck - Lienz - Ljubljana
Po zajtrku vožnja v osrčje Tirolske, do Innsbrucka. Ogled starega dela mesta in prosto za kosilo. Zgodaj popoldne nadaljevanje poti po slikoviti Tirolski in čez Brennerski prelaz, kjer bomo prestopili italijansko mejo. Vožnja mimo zgodovinskega Brixena, Brunnecka do kraja Innichen ali S. Candido, ki se ponaša s staro romansko cerkvijo. Vrnitev domov skozi Lienz, Spittal in skozi Karavanški predor. Prihod v Ljubljano, predvidoma ob 22. uri

CENA VKLJUČUJE:
prevoz z avtobusom na navedeni relaciji, 2x polpenzion v hotelu 3*, cestnine, tunelnine, osnovno nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje Coris, vodstvo in organizacijo izleta.

DOPLAČILA IN POPUSTI:
Doplačila: enoposteljna soba 25 EUR/noč, vstopnine pribl. 35 EUR. Otroci do 15. leta ne plačajo vstopnine.
Popusti: za otroke do 12. leta na tretjem ležišču 18 EUR.


Cena pri najmanj 45 udeležencih: 186€

Cena pri najmanj 35 udeležencih: 199€

 

ODHODI: 24.8., 21.9., 27.10., 9.11.2012

 

 

Zaključene skupine izbirajo datum po želji!

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

 


Gradovi bavarske 3 dni

Deli to vsebino še z ostalimi: