Čarobna Poljska

 

PRVI DAN: SLOVENIJA POLJSKA nočna vožnja
Odhod v večernih urah in vožnja proti Poljski

DRUGI DAN: VARŠAVA večerja, nočitev
Po prihodu ogled mesta, kjer se tradicija prepleta z modernizmom: trg Zamkowy, kraljevi grad, cerkev sv ane, Switojanska ulica, ki vodi v staro mestno jedro, zaznamovano z barvami in pridihom srednjega veka in prepleteno s številnimi galerijami in restavracijami Nekaj prostega časa za samostojne oglede. V popoldanskih urah nastanitev v mestu ali okolici.

TRETJI DAN: CZESTOCHOVA KRAKOW zajtrk, večerja, nočitev
Dopoldan se boste popeljali do najbolj obiskanega romarskega središča Poljske. Po prihodu si boste ogledali del starega mestnega jedra, nato pa popeljali do znanega Pavlinskega samostana na Jasni gori, kjer Poljaki slavijo podobo črne Marije. V popoldanskih urah nadaljevanje poti do krakowa in krajši informativni ogled. Nastanitev v mestu ali okolici.

ČETRTI DAN: KRAKOW zajtrk, večerja, nočitev
V dopoldanskih urah ogled najlepšega poljskega mesta: obzidje z utrdbo Barbikon, florjanska ulica, ki vodi do osrednjega trga Rynek Glowny s pokrito tržnico Sukenice, ki vas bo s svojo bogato ponudbo prav gotovo zvabila med svoje stojnice ob doplačilu si boste lahko ogledali tudi notranjost gradu Wawel, ki je urejen kot muzej z dvoranami, v katerih se nahajajo znameniti flamski gobelini iz stoletja. Predlagamo, da si ob doplačilu ogledate še dve notrajnosti veličastnih znamenitosti; katedralo z grobnicami pomembnih poljskih kraljev in Marijino katedralo s let starim oltarjem draguljem rezbarske umetnosti. Nato še sprehod do stare Univerze in Škofi jske palače Vrnitev v hotel.

PETI DAN: WIELICZKA WADOWICE OLOMOUC zajtrk, večerja, nočitev
Nadaljevanje poti proti Wieliczki. Po prihodu in ob doplačilu ogled rudnika, ki je stoletja „prinašal” blaginjo poljskim vladarjem. V rudniku, ki ima površino okoli km si boste lahko ogledali številne sobane, ki so pravi čudež narave in dela človeških rok. Tam razstavljajo številne kipe, lestence in kapelo, vse pa je izklesalno iz soli. Po ogledu vožnja do Wadowic, kjer je bil rojen papež Janez Pavel II. karol Woytila Vožnja proti olomoucu. Nastanitev v mestu ali okolici.

ŠESTI DAN: OLOMOUC SLOVENIJA zajtrk
Dopoldan ogled olomouca, ki je prava zakladnica kulturnih in zgodovinskih spomenikov: mestna hiša, filharmonija, terezijanska zbornica, cerkev Sv. Vaclava, baročni vodnjaki. Po ogledih odhod proti Sloveniji. Prihod v poznih večernih urah.

CENA:
359 € za min. 45 potnikov
389 € za min. 35 potnikov

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestne in ostale pristojbine, štiri polpenzione v hotelih 3 *, zunanje oglede po programu, spremstvo in organizacijo potovanja.

ODHODI:  26.4., 21.6., 25.6., 23.7., 27.8., 24.9., 29.10.2013

DOPLAČILA PO ŽELJI, ob prijavi: enoposteljna soba 21 €/noč.

DOPLAČILA PO ŽELJI, na poti: vstopnine: kraljevi grad v Varšavi, Pavlinski
samostan na Jasni gori, katedrali v krakowu, morebitne ostale vstopnine.

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

 


Čarobna Poljska

Deli to vsebino še z ostalimi: