Od Lizbone do Porta

 

 


1. DAN: SLOVENIJA - LIZBONA
Zbirališče potnikov v Ljubljani (doplačilo avtobus) ali v Benetkah. Polet v Lizbono. Po pristanku ogled znamenitosti portugalskega glavnega mesta: trg Rossio s stolpom in dvigalom S. Justa, stolnica, slavolok zmage, Belemski stolp iz 16. stol., spomenik slavnih pomorščakov - raziskovalcev, samostan Sv. Jeronimo s cerkvijo, v kateri so grobnice portugalskih kraljev. Po želji obisk lokala s tipičnim, otožno hrepenečim fadom in večerjo. Nastanitev v hotelu in nočitev.

 

2. DAN: LIZBONA - SINTRA - CABO DA ROCA - BATALHA - COIMBRA
Zajtrk in vožnja iz Lizbone ob »sončni obali«, skozi mondena letovišča Estoril in Cascais, do najzahodnejše točke Evrope - Cabo De Roca. Sledi obisk »čudežnega raja« Sintre. Ogled palače in vožnja v Batalho, znano po eni najlepših gotskih cerkva na Portugalskem - Santa Maria do Victoria s samostanom in znamenito nedokončano kapelo. Po ogledu vožnja do starega univerzitetnega mesta Coimbre. Ogled univerze, katedrale in starega mestnega jedra. Nočitev.

 

 

3. DAN: COIMBRA - AVEIRO - PORTO
Zajtrk. Vožnja do Aveira, ki ga imenujejo tudi portugalske Benetke. Navdušila vas bo laguna s sipinami in obdana z vasmi. Sledi odhod v Porto, prestolnico severne Portugalske in za mnoge najlepše mesto ob Atlantiku. Pokušina desertnega porta v znamenitih vinskih kleteh ob Douru in ogled mesta, ki je pod zaščito Unesca: stolnica iz 12. stol., borza, cerkev sv. Frančiška, razgledni zvonik Torre dos Clérigos, sprehod po Ribeiri, najstarejšem mestnem predelu ob reki Duouro, kjer so danes številne restavracije in bari. Po želji vožnja z ladjico po reki. Nastanitev v hotelu in nočitev.

 

4. DAN: PORTO - FATIMA - LIZBONA - BENETKE - SLOVENIJA
Po zelo zgodnjem zajtrku vožnja proti lizbonskemu letališču s krajšim postankom v svetem mestu Fatimi. Polet iz Lizbone in pristanek v Benetkah v popoldanskih urah. Prevoz v Ljubljano.

 

CENA VKLJUČUJE:
polet Benetke - Lizbona - Benetke, letališke pristojbine pribl. 115 EUR, avtobusne prevoze po programu, 3x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* v Lizboni, Coimbri in v Portu, stroške lokalnega vodnika v Portu, degustacijo vina v Portu, lokalne pristojbine, zunanje oglede, osnovno nezgodno zavarovanje, zdravstveno zavarovanje Coris, vodenje in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA IN POPUSTI:
Doplačila: enoposteljna soba 89 EUR, avtobusni prevoz na beneško letališče, min. 20 potnikov 50 EUR, Fado večerja (s pijačo in programom) pribl. 47 EUR, vstopnine pribl. 40 EUR, vožnja z ladjico po reki Douro v Portu pribl.15 EUR.
Popust: otrok do 12. leta na tretjem ležišču je 15%.

 


Cena pri najmanj 25 udeležencih: 549 Eur

 

ODHODI: 18.2.,25.3.,29.4

 

25 potnikov 549 Eur 628 Eur 598 Eur
15 potnikov 639 Eur 708 Eur 678 Eur

 

 

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

 


Od Lizbone do Porta

Deli to vsebino še z ostalimi: