Vikend v Lizboni

 

PRVI DAN: SLOVENIJA - LIZBONA nočitev
Zbirališče potnikov na letališču v Benetkah, oz. za doplačilo na odhodnih mestih v Sloveniji. Polet v Lizbono. Avtobusni ogled portugalskega glavnega mesta, ki leži na sedmih gričih ob obali reke Tejo: trg Rossio s stolpom - dvigalom S. Justa (po načrtih Eiffla) v njegovi bližini, stolnica, slavolok zmage in dragulj pod zaščito Unesca - Belemski stolp iz 16.stol., samostan Sv. Jeronima s cerkvijo, v kateri so grobnice portugalskih kraljev. Prav tako ogled sarkfaga pesnika Camoesa in pomorščaka Vasca De Game. Postanek ob spomeniku slavnih pomorščakov - raziskovalcev. Nastanitev v hotelu.

 

DRUGI DAN: LIZBONA - SINTRA - CABO DE ROCA zajtrk, nočitev
Izlet v okolico Lizbone. Vožnja s krajšimi postanki ob »sončni obali«, skozi mondena letovišča Estoril in Cascais, do najzahodnejše točke Evrope - Cabo De Roca in nadaljevanje vožnje v Sintro, ki velja za enega najlepših mest Pirenejskega polotoka. Obisk kraljeve palače, najlepšega primerka portugalske romantične arhitekture. Popoldne povratek v Lizbono in sprehod po stari mestni četrti Alfama, ki je duša stare Lizbone. Po želji in za doplačilo obisk gradu S. Jorge s čudovitim pogledom na mesto. Ob doplačilu priporočamo obisk lokala s tipičnim, otožno hrepenečim portugalskim fadom in večerjo.

 

TRETJI DAN: LIZBONA (ALCOBAÇA - BATALHA - NAZARÉ - FATIMA - ÓBIDOS)
zajtrk, nočitev
Prosto v Lizboni. Predlagamo obisk katerega od muzejev ali obisk akvarija. Priporočamo izlet v okolico Lizbone. Ogled slikovitega, z obzidjem obdanega Obidosa. Krajši postanek v nepozabni in slikoviti ribiški vasici Nazare, ki je danes letoviško mesto na obali Oceana. Obisk mesta Alcobaça in ogled cistercijanskega samostana iz 12. stol. Popoldan nadaljevanje poti v Batalho, znano po eni najlepših gotskih cerkva na Portugalskem - Santa Maria da Victoria s samostanom in znamenito nedokončano kapelo. Na poti nazaj v Lizbono še postanek v znanem romarskem središču Fatima. Vrnitev v hotel.

 

ČETRTI DAN: LIZBONA - SLOVENIJA zajtrk
Prevoz na letališče od koder boste poleteli proti Benetkam.

CENA: 569 €

 

ODHODI: 15.08., 13.09., 27.10., 01.11.2012


CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Benetke - Lizbona - Benetke, tri nočitve z zajtrki v hotelu 3* v Lizboni, triurni avtobusni ogled Lizbone brez vstopnin, poldnevni izlet v Sintro in na Cabo de Roca, spremstvo lokalnega in slovenskega vodnika, stroške spremstva in organizacije potovanja.

 

POMEMBNO: za doplačilo in pri minimalnem številu
20 potnikov, bo organiziran avtobusni prevoz na / z letališča Benetke.

 

DOPLAČILA PO ŽELJI, OB PRIJAVI:
enoposteljna soba: Vikend v Lizboni 89€

 

DOPLAČILA PO ŽELJI, NA POTI:izlet Alcobaca- Batalha - Nazare - Fatima - Obidos brez vstopnin, min. udeležba 25 oseb 35€,
vstopnine: San Jeronimo 7€, grad San Jorge 7€, palača v Sintri 7€, vstopnina za akvarij na EXPU 11€, Alcobaca 6€, Batalha 6€.

 

PO ŽELJI OB PRIJAVI: večerja s fadom 45€, avtobusni prevoz na letališče v Benetke in nazaj 55€ (min. 15 potnikov).

 

OPOMBA: cene dodatnih izletov so izračunane pri udeležbi min. 25 potnikov!

 

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

 


Vikend v Lizboni

Deli to vsebino še z ostalimi: