Romunska pravljica

 

PRVI DAN: SLOVENIJA - BURGAS - ZLATA OBALA večerja, nočitev
Z letališča JP Ljubljana boste poleteli proti Bolgariji ( Burgas ali varna). Po pristanku sledi vožnja do enega najbolj znanih letovišč na črnomorski obali, Zlate obale pri Varni.

DRUGI DAN: ZLATA OBALA- CONSTANTA- BUKAREŠTA zajtrk, večerja, nočitev
Zgodaj zjutraj vožnja skozi pokrajino Dobrudža proti Romuniji. Pri mestu Vama Veche boste prestopili državno mejo in se popeljali proti enemu najstarejših in največjih romunskih mest, Constanti Sledi ogled glavnih znamenitosti: Ovidov trg, Genovski svetilnik, Casino. Popoldne nadaljevanje poti proti Bukarešti, kamor boste prišli v večernih urah.

TRETJI DAN: BUKAREŠTA- SINAIA BRAN BRASOV zajtrk, večerja, nočitev
Po zgodnješem zajtrku panoramski avtobusni ogled romunske prestolnice: zgardbe parlamenta, ki poleg ameriškega Pentagona sodi med največje zgradbe na svetu, Slavolok zmage, Trg revolucije, Knežji dvor, ki ga je srednjeveški vladar Vlad Drakul uporabljal za svojo rezidenco. Po ogledih vožnja do Sinaie, kjer boste obiskali enega najlepših evropskih gradov in renesančno mojstrovino Peles, kjer so shranjene številne evropske umetnine rezbarske umetnosti, keramike in tapiserije. Za zaključek še postanek v Branu, kjer se nahaja sloviti grad grofa Dracule, dan pa boste zaključili v Brasovu.

ČETRTI DAN: BRASOV - SIGHISOARA - SIBIU zajtrk, večerja, nočitev
Vožnja do Sighisoare, za mnoge najbolj romantičnega mesta Romunije: citadela edina še naseljena v Evropi, urni stolp, cerkev na griču z ostanki obzidja. Po ogledih vožnja v Sibiu, evropsko kulturno prestolnico leta in ogled enega najbolj ohranjenih romunskih srednjeveških mest: mestni trg, pravoslavna katedrala, obzidje s stolpi.

PETI DAN: SIBIU - RUSE zajtrk, večerja, nočitev
Pot nas bo vodila po Romuniji mimo Bukarešte proti bolgarski meji in petemu največjemu mestu Bolgarije, Ruse. Mesto je znano po čudoviti neobaročni in neorokokojski arhitekturi, zaradi česar nosi tudi vzdevek Mali Dunaj, sledi sprehod po mestnem središču.

ŠESTI DAN: RUSE - ZLATA OBALA zajtrk, večerja, nočitev
Nadaljevanje poti do Zlate obale, kamor boste prispeli v zgodnjih popoldanskih urah in nastanitev v hotelu Prosto popoldne.

SEDMI DAN: POČITNICE NA ZLATI OBALI zajtrk, večerja, nočitev
Dan namenjen sproščanju na peščeni črnomorski obali in raziskovanju bolgarskega letovišča.

OSMI DAN: BOLGARIJA - SLOVENIJA zajtrk
Prosto do odhoda na letališče v Burgasu (Varni), od koder boste poleteli proti Sloveniji.

CENA: 689 €

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz, letališke in varnostne pristojbine, avtobusne prevoze po programu, sedem polpenzionov v hotelih 3*/4*, zunanje oglede po programu, slovenskega spremljevalca in organizacijo potovanja.

ODHODI:20.8., 27.8., 10.9.

DOPLAČILA PO ŽELJI, ob prijavi: enoposteljna soba 24 €/dan, večerja s folklornim programom in prevozom 39 €.

DOPLAČILA, PO ŽELJI, na poti: vstopnine po izbiri: muzej v Sighisoari 5 €, ostali muzeji in galerije od 2 do 6 €. Cene so informativne, agencija en odgovarja za spremembe.

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

 


Romunska pravljica

Deli to vsebino še z ostalimi: