Transilvanija

 

PRVI DAN: SLOVENIJA - MADŽARSKA - ROMUNIJA (ORADEA) večerja, nočitev
Odhod iz Slovenije v zgodnjih jutranjih urah ter vožnja čez mejni prehod Dolga Vas na Madžarsko. Potovanje bo s krajšimi postanki minilo v opazovanju zanimive pokrajine. V poznih popoldanskih urah prihod na madžarskoromunsko mejo. Nadaljevanje vožnje v Oradeo. Po prihodu panoramski ogled mesta in namestitev v hotelu.

DRUGI DAN: ORADEA - CLUJ NAPOCA - TIRGU MURES - SIGHISOARA zajtrk, večerja, nočitev
Vožnja v Cluj Napoco, postanek in krajši informativni ogled mesta. Nadaljevanje vožnje v Tirgu Mures, kjer si boste ogledali Palačo kulture, pravoslavno in katoliško cerkev. Po ogledih slovo in vožnja do Sighisoare, mesta kjer se je rodil Vlad Tepeš oz. transilvanski grofa Drakula. Nastanitev v hotelu.
.
TRETJI DAN: SIGHISOARA - BRAN - BRASOV - SIBIU zajtrk, večerja, nočitev
Ogled Sighisoare, za mnoge najbolj romantičnega mesta v Romuniji: citadela edina še naseljena v Evropi, urni stolp, cerkev na griču z ostanki obzidja. Po ogledih nadaljevanje potovanja proti jugu v Bran, kjer si boste ogledali grad grofa Dracule. Sprehodili se boste skozi temačne in skrivnostne sobe polne različnega pohištva. Popoldan vožnja v Brasov, mesto ki ga imenujejo tudi „Vrata Transilvanije“ Po prihodu ogled glavnih mestnih znamenitosti: „črna cerkev“, muzej „Najstarejše romunske šole“ Po ogledih vožnja v Sibiu, nastanitev v hotelu.

ČETRTI DAN: SIBIU - TIMISOARA - SLOVENIJA zajtrk, nočna vožnja
Po zajtrku ogled mesta z manjšimi in večjimi trgi, liarskim mostom, katoliško katedralo, evangeličansko cerkvijo, nato vožnja v Timisoaro, mesto, ki se razprostira na bregovih reke Bega ogled veličastnega mestnega trga, ki je odigral pomembno vlogo pri strmoglavljenju nekdanjega romunskega predsednika Ceauşesca. V poznih popoldanskih urah boste zapustili Romunijo in pričeli s pot proti domu.

PETI DAN: SRBIJA - HRVAŠKA - SLOVENIJA
Po večerni in nočni vožnji prihod v Slovenijo v jutranjih urah.

CENA:
279€ min. 45 potnikov
309€ min. 30 potnikov

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestne in ostale pristojbine, tri polpenzione v hotelih 3*, zunanje oglede po programu, slovensko spremstvo in organizacijo potovanja.

ODHODI:22.8., 21.9., 26.10.

DOPLAČILA PO ŽELJI, ob prijavi:
enoposteljna soba 24€/noč
večerja s folklornim programom in prevozom 39€

DOPLAČILA, PO ŽELJI, na poti: vstopnine po izbiri.

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

 


Transilvanija

Deli to vsebino še z ostalimi: