Moskva

 

 

PRVI DAN: SLOVENIJA - MOSKVA nočitev
V dopoldanskih urah polet z letališča JP Ljubljana. Po popoldanskem pristanku sledi vožnja do hotela in nastanitev. Zvečer sledi prvi sprehod po moskovskih ulicah, posebno doživetje pa bo tudi vožnja z metroji, saj moskovske metro postaje sodijo med najlepše na svetu. Nočitev.

DRUGI DAN: MOSKVA zajtrk, nočitev
Po zajtrku sledi avtobusni ogled mesta: Bolšoj teater, stadion Lužniki, Univerza Lomonosov, pisana katedrala Vasilija Blaženega, mavzolej Vladimirja I. Lenina, ter seveda obiskali znameniti Kremelj s svojim dolgim obzidjem, ki skupaj z Rdečim trgom spada tudi pod Unescovo zaščito. Popoldne se boste ob doplačilu lahko podali v notranjost Kremlja, kjer si boste poleg cerkva in palač ogledali tudi orožarno. Zvečer ob doplačilu obisk predstave Bolšoj teatra ali katerega izmed svetovno znanih gledališč.

TRETJI DAN: MOSKVA (SERGIEV POSAD, VLADIMIR/SUZDAL) zajtrk, nočitev
Prost dan za samostojno raziskovanje ruske prestolnice. Ob doplačilu predlagamo izlet v mesto Sergiev Posad, kjer boste dobili vpogled v življenje pravoslavnih menihov. Tu namreč stoji eden najpomembnejših ruskih pravoslavnih samostanov, Sergejev samostan, ter cerkev Sv. Trojice s čudovitimi ikonami, privoščili pa si boste tudi pravo rusko kosilo z borščem. Odpravite se lahko tudi na izlet v Vladimir in Suzdal. Vladimir, v srednjem veku pomembno rusko mesto se ponaša z zanimivo katedralo in znamenitimi „Zlatimi vrati", Suzdal, eno najstarejših ruskih mest, pa krasijo številne stare zgradbe, utrdbe in kar 25 cerkva. Nočitev v hotelu.

ČETRTI DAN: MOSKVA (TRETJAKOVSKA GALERIJA/MUZEJ BORODINSKE BITKE) - SLOVENIJA zajtrk
Dopoldne se boste lahko sprehodili po znani ulici Arbat, znano po mnogih trgovinicah in umetniki, z obilico možnosti za nakup spominkov. Ob doplačilu predlagamo ogled Tretjakovske galerije, ki hrani obsežno zbirko od srednjega veka do začetka 20. stoletja, ali pa muzej Borodinske bitke, ki je posvečen eni najbolj krvavih bitk med Napoloenovim vdorom v Rusijo. Popoldan vožnja na letališče in polet v Slovenijo.

CENA:
min. 30 potnikov 673 €
min. 20 potnikov 713 €

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana - Moskva - Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, tri nočitve z zajtrki v hotelu 3/4*, avtobusne prevoze po programu, panoramski ogled Moskve, spremstvo in organizacijo potovanja.

ODHODI: 14.8., 28.8., 25.9., 30.10.2012

DOPLAČILA PO ŽELJI, ob prijavi:
- enoposteljna soba 150 € ,
- ruski vizum 60 €

DOPLAČILA PO ŽELJI, na poti:
gledališče Bolšoj 100-150€ (na vprašanje)
izlet v Sergiev Posad 70€
v Vladimir in Suzdal 85 €
ogled Tretjakovske galerije 40€
muzej Borodinske bitke 35€
ogled Kremlja z orožarsko zakladnico 60 €
vstopnine v muzeje in druge znamenitosti
večdnevna vozovnica za metro približno 8 €

POMEMBNO: vse dodatne izlete v Rusiji je potrebno najaviti ob rezervaciji aranžmaja, plačilo na poti.

 

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

 


Moskva

Deli to vsebino še z ostalimi: