Moskva in St.Peterburg

 

PRVI DAN: SLOVENIJA - MOSKVA nočitev
V dopoldanskih urah polet z letališča JP ljubljana. Po popoldanskem pristanku sledi vožnja do hotela in nastanitev. Zvečer sledi prvi sprehod po moskovskih ulicah, posebno doživetje pa bo tudi vožnja z metroji, saj moskovske metro postaje sodijo med najlepše na svetu. Nočitev.

DRUGI DAN: MOSKVA zajtrk, nočitev
Po zajtrku sledi avtobusni ogled mesta: Bolšoj teater, stadion lužniki, Univerza Lomonosov, pisana katedrala Vasilija Blaženega, mavzolej Vladimirja I. Lenina, ter seveda obiskali znameniti kremelj s svojim dolgim obzidjem, ki skupaj z Rdečim trgom spada tudi pod Unescovo zaščito. Popoldne se boste podali v notranjost Kremlja, kjer si boste poleg cerkva in palač ogledali tudi orožarno. Zvečer ob doplačilu obisk predstave Bolšoj teatra ali katerega izmed svetovno znanih gledališč.

TRETJI DAN: MOSKVA (SERGIEV POSAD, VLADIMIR/SUZDAL) - ST. PETERBURG zajtrk, nočitev
Prost dan za samostojno raziskovanje ruske prestolnice. Ob doplačilu predlagamo izlet v mesto Sergiev Posad, kjer boste dobili vpogled v življenje pravoslavnih menihov. Tu namreč stoji eden najpomembnejših ruskih pravoslavnih samostanov, Sergejev samostan, ter cerkev Sv. Trojice s čudovitimi ikonami, privoščili pa si boste tudi pravo rusko kosilo z borščem. Odpravite se lahko tudi na izlet v Vladimir in Suzdal. Vladimir, v srednjem veku pomembno rusko mesto se ponaša z zanimivo katedralo in znamenitimi „zlatimi vrati", Suzdal, eno najstarejših ruskih mest, pa krasijo številne stare zgradbe, utrdbe in kar 25 cerkva. Zvečer prevoz na železniško postajo, od koder se boste z nočnim vlakom odpravili v St. Peterburg. Nastanitev in nočitev v 4-posteljnih kupejih.

ČETRTI DAN: ST. PETERBURG zajtrk, nočitev
Zjutraj se boste podali na ogled tega elegantnega mesta ob reki Neva, ki velja za eno najlepših evropskih mest. Podali se boste na znameniti Dvorni trg, nekdanje središče ruskega imperija in si ogledali tudi monumentalni zimski dvorec, nekoč sedež ruskih carjev. Videli boste tudi sedež admiralitete, ploščad dekabristov z znamenitim spomenikom Petra Velikega, Poletno palačo s parkom, največjo pravoslavno katedralo v mestu, katedralo Sv. Izaka, kazansko stolnico, stolnico Smolny in Vasiljev otok, kjer sta danes univerza in umetnostna akademija. Ustavili se boste tudi pred znamenito križarko Auroro. Popoldne obisk enega izmed najpomembnejših svetovnih muzejev, Ermitaža, ki hrani neprecenljive zbirke umetnin iz vsega sveta. Doživeli boste tudi utrip najbolj znane ulice Nevski prospekt, na kateri so številne restavracije, trgovine in trgi. Nočitev.

PETI DAN: ST. PETERBURG (PETERHOF/CARSKOJE SELO) - MOSKVA zajtrk, nočitev
Dan bo namenjen obisku muzejev ali samostojnemu raziskovanju mesta. Ob doplačilu predlagamo celodnevni izlet v Peterhof in Carskoje selo. V Peterhofu se nahaja ena najsijajnejših in najbolje ohranjenih podeželskih palač carske družine Romanovih, obdana z enim največjih in najslikovitejših parkov, zaradi česar mu pravijo tudi ruski Versailles. Nadaljevanje v Carskoje selo, kjer stoji znana Katarinina palača s sijajnimi stopnišči, dvoranami in saloni, ter z znamenito jantarjevo sobo s stenami, obloženimi z jantarjem. Zvečer prevoz na železniško postajo, od koder se boste z nočnim vlakom odpravili v Moskvo. Nastanitev in nočitev v 4-posteljnih kupejih.

ŠESTI DAN: MOSKVA (TRETJAKOVSKA GALERIJA/MUZEJ BORODINSKE BITKE) - SLOVENIJA zajtrk
Dopoldne po prihodu sprehod po znani ulici arbat, znano po mnogih trgovinicah in umetniki, z obilico možnosti za nakup spominkov. Ob doplačilu predlagamo ogled Tretjakovske galerije, ki hrani obsežno zbirko od srednjega veka do začetka 20. stoletja, ali pa muzej Borodinske bitke, ki je posvečen eni najbolj krvavih bitk med Napolenovim vdorom v Rusijo. Popoldan vožnja na letališče in polet v Slovenijo.

CENA:
min. 35 potnikov 1.012 €
min. 25 potnikov 1.073 €

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana - Moskva - Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, nočno vožnjo s spalnikom Moskva - St. Peterburg - Moskva (nastanitev v štiri posteljnih kupejih), tri nočitve z zajtrki v hotelu 3/4*, obisk Ermitaža in kremlja z orožarno, avtobusne prevoze po programu, spremstvo in organizacijo potovanja.

ODHODI: 14.8., 18.8., 25.9., 30.10.

DOPLAČILA PO ŽELJI, ob prijavi:
- enoposteljna soba 135 €,
- ruski vizum 60 €.

DOPLAČILA PO ŽELJI, na poti:
- izlet v Peterhof in Carskoje selo 80 €,
- izlet v Pavlovsk (samo odhod 27.4.) 30 €, izlet v Peterhof (brez Carskojeg sela, samo odhod 27.4.) 45 €.
- gledališče Bolšoj 100-150€ (potrebna predhodna najava!),
- izlet v Sergiev Posad 70 €,
- v Vladimir in Suzdal 85 €,
- ogled Tretjakovske galerije 35 €,
- muzej Borodinske bitke 35 €,
- vstopnine v muzeje in druge znamenitosti,
- vozovnica za metro približno 8 €

POMEMBNO: vse dodatne izlete v Rusiji je potrebno najaviti ob rezervaciji aranžmaja, plačilo na poti.

 

 


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

 


Moskva in St.Peterburg

Deli to vsebino še z ostalimi: