Kopenhagen in Oslo

1. dan: LJUBLJANA–KOPENHAGEN / nočna plovba
DOBRODOŠLI NA DANSKEM
V jutranjih urah polet iz Ljubljane v Kopenhagen, glavno mesto Danske. Njegova lega na največjem danskem otoku Zealand plete močno vez z morjem in mu omogoča spogledovanje s Švedsko prek morske ožine Oresund. Sprva mala ribiška vasica se je razvila v pomembno trgovsko mesto, ki so ga poimenovali koben havn – trgovsko pristanišče. Oblikovalo se je kot središče trgovine, postalo prestolnica kraljevine in do danes ostalo središče države ter največje mesto Skandinavije. Navdušila vas bo dediščina bogate zgodovine, ki se zrcali v slikovitem starem pristanišču Nyhavn ter skozi stavbe renesančne borze, dvorca Cristiansborg (danes sedež danskega parlamenta), kraljeve rezidence Amalienborg, stare univerze in mestne hiše … Bogati arhitekturni dediščini je podala roko moderna arhitektura, ki daje mestu dinamiko oblikovanja. Postanek še pri kipu Male morske deklice, ki je bila oblikovana po predlogi pravljice Hansa Christiana Andersena. Čas za sprehod in nakupe na najdaljši nakupovalni peš ulici v Evropi – Strogetu. Popoldan vkrcanje na ladjo, nastanitev v notranjih štiriposteljnih kabinah ter plovba v Oslo. Prenočevanje.

2. dan: OSLO / zajtrk, nočna plovba
OSLO – NAJMANJŠA SKANDINAVSKA PRESTOLNICA
Jutranja plovba skozi fjord Oslo. Že pred zajtrkom se boste lahko naužili svežega zraka in občudovali živobarvne lesene hiše na bližnjem bregu ter številnih malih otočkih. Po samopostrežnem zajtrku izkrcanje v Oslu, glavnem mestu Norveške. Dan bo namenjen odkrivanju Osla. Mesto je izbralo svojo lego nad morjem, o čemer danes priča srednjeveška trdnjava Akerhus. Vendar se je od takrat precej razširilo in dobilo nove ulice in trge. Tako se v središču mesta spogledujeta prek trga parlament in narodno gledališče, malce višje nad njima pa sredi širokega parka nad mestom bedi kraljeva palača. Priložnost boste imeli videti mestno hišo, kjer podeljujejo Nobelovo nagrado za mir ter se sprehoditi po dinamično oblikovani moderni Operi. Na polotoku Bygdoy vas pričakujejo izredno zanimivi muzeji: muzej vikinških ladij (primerki iz 9. stoletja), muzej polarno raziskovalne ladje Fram (s pomočjo katere so prvič osvojili južni tečaj) ter muzej Kon Tiki s predstavitvijo ekspedicij raziskovalca Thora Heyerdala. Ob zaključku dneva še nekaj prostega časa za samostojno potepanje po mestu, nakup spominkov ali morda čas za kavico v živahnem predelu Aker Brygge. Vkrcanje na ladjo, nastanitev v notranjih štiriposteljnih kabinah ter plovba v Kobenhavn. Prenočevanje.

3. dan: KOPENHAGEN (SEVERNI ZEALAND)/ zajtrk
VAS ZANIMA, KAKO IZGLEDA »DANSKI VERSAILLES«?
Po bogatem samopostrežnem zajtrku na ladji izkrcanje v Kopenhagnu. Za doplačilo možnost izleta na Severni Zealand: vožnja do Hilleroda, zunanji ogled Frideriksborga, renesančnega dvorca Christiana IV., ki ga imenujejo tudi »Danski Versailles« in slovi po lepo urejeni notranjosti ter čudovitih vrtovih. Po končanem ogledu dvorca nadaljevanje vožnje do Helsingorja, kjer se boste sprehodili do enega najlepših renesančnih gradov Severne Evrope - Kronborga, ki je bolj poznan zaradi tega, ker je veliki William Shakespeare tja postavil dogajanje svoje tragedije Hamlet (ogled zunanjosti). V Kopenhagen se boste vračali po obalni cesti ob zahodni obali Oresundskega preliva ter vmes obiskali še Louisiano, enega najobsežnejših severnoevropskih muzejev moderne umetnosti. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

4. dan: (ROSKILDE)–KOPENHAGEN–LJUBLJANA / zajtrk
POKLON DANSKIM KRALJEM IN VIKINGOM Zajtrk.
Za doplačilo se boste odpeljali v nekdanjo veličastno prestolnico Roskilde. Obisk katedrale, v kateri so grobnice danskih kraljev, in vikinškega muzeja v roskildskem fjordu s številnimi vikinškimi najdbami, ki pričajo o njihovem življenju, v katerem boste med drugim lahko v živo videli, kako poteka obnova vikinških ladij. Vrnitev v Kopenhagen, kjer se boste odpeljali do pivovarne Carlsberg in si boste ogledali proizvodnjo hmeljnega napitka ter imeli možnost pokušnje več kot 300 vrst piva. Prevoz na letališče in polet proti Ljubljani s prihodom v večernih urah.

Datumi odhodov: 16.8., 20.9.

16.8.12

pri udeležbi najmanj 15 oseb je cena 719 €
pri udeležbi najmanj 25 oseb se cena zniža na 689 €

20.9.12

pri udeležbi najmanj 15 oseb je cena 749 €
pri udeležbi najmanj 25 oseb se cena zniža na 725 €V ceno je vključeno:
navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu
letališke in varnostne pristojbine in dodatek za gorivo v vrednoti 115 €
avtobusni in ladijski prevoz po programu
2 prenočevanji z zajtrkoma na ladji v notranjih štiriposteljnih kabinah
1 prenočevanje v dvoposteljni sobi z zajtrkom v hotelu 3*
slovensko vodenje organizacija potovanja

Popusti :
10 % do 12 let starega otroka v spremstvu ene odrasle osebe
15 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Doplačila ob prijavi(po želji): dvoposteljna notranja kabina 65,00 EUR/osebo

enoposteljna soba / kabina 220,00 EUR/osebo

2x polpenzion na ladji 99,00 EUR/osebo

Na kraju samem: (vodniku na poti) vstopnine pribl. 35 € (Norveška: muzej vikinskih ladij, Fram, Kon Tiki)
izlet 3. dan (Severni Zealand) vstopnino v grad Frederiksborg 48 € izlet
4. dan (Roskilde) 45 € (pri najmanj 20 prijavljenih potnikih)

Pomembno: Vse cene vsebujejo letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo v znesku, ki je bil poznan ob pripravi programa. Končni znesek le teh se lahko spremeni in bo obračunan najkasneje 2 dni pred odhodom na potovanje Vsi popusti, ki so izraženi v odstotkih (npr. popusti za otroke, popusti za dodatno ležišče), bodo obračunani na znesek, ki ne vključuje letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatka za gorivo in morebitnih dugih doplačil.


Kopenhagen in Oslo


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

Deli to vsebino še z ostalimi: