Skandinavske prestolnice

1. dan: LJUBLJANA–BENETKE–STOCKHOLM–HELSINKI
DOBRODOŠLI NA ŠVEDSKEM
Zbirališče potnikov na beneškem letališču v zgodnjih jutranjih urah, ali na Miklošičevi ulici v Ljubljani (doplačilo za prevoz), ter vožnja do letališča. Polet v Stockholm. Mesto odlikuje ena najprivlačnejših leg, na stiku jezera Mälaren s slanim arhipelagom tisočih otokov pred obalo. Avtobusni ogled mesta; mimo parlamenta, opere, koncertne dvorane, do muzeja vojne ladje Vasa po aveniji Strandvägen, kjer imajo meščani zasidrana svoja plovila. Popoldan vkrcanje na razkošno ladjo in plovba po Baltskem morju proti Helsinkom. Prenočevanje v štiriposteljnih notranjih kabinah.

2. dan: HELSINKI–STOCKHOLM / zajtrk
HELSINKI, ČUDOVITA FINSKA PRESTOLNICA
Zajtrk na ladji. Po izkrcanju ogled Helsinkov: Senatni trg s stolnico, senatom in staro univerzo, živilski in ribji trg, moderni bulvarji, v skalo vklesana cerkev Temppeliaukio, Sibeliusov spomenik, olimpijski stadion, koncertna in kongresna dvorana Finlandia, funkcionalistična Železniška postaja... Popoldan nekaj prostega časa za samostojne oglede ali nakup finskih spominkov. Pozno popoldne vkrcanje na ladjo in nočna plovba v Stockholm. Prenočevanje v notranjih štiriposteljnih kabinah.

3. dan: STOCKHOLM–KARLSTAD / zajtrk (320 km)
SONČNO MESTO OB DELTI REKE KLARÄLVEN
Po zajtrku izkrcanje in nadaljevanje ogleda mesta, nato tudi prosto za samostojne oglede in nakupe. Vožnja proti Karlstadu, mestu, ki leži ob najdaljši reki (Klarälven) in največjem jezeru (Vänern) na Švedskem. Mesto naj bi veljalo tudi za enega najbolj sončnih mest na Švedskem. Po prihodu ogled mesta, nastanitev v hotelu in prenočevanje.

4. dan: KARLSTAD–OSLO / zajtrk (230 km)
OSLO, NAJMANJŠA SKANDINAVSKA PRESTOLNICA
Zajtrk, nato vožnja po panoramski poti proti Oslu, glavnemu mestu norveške prestolnice. Po velikosti je Oslo najmanjša prestolnica v Skandinaviji, leži na veliki kopenski površini in je obkrožena s številnimi parki, kar daje mestu poseben čar. Za prvi vtis, se boste odpeljali do skakalnice Holmenkollen nad mestom, kjer se odpira čudovit pogled na Oslo in fjord. Nastanitev v hotelu ter prenočevanje.

5. dan: OSLO–KOPENHAGEN / zajtrk
MESTO S 40 OTOKI IN VEČ KOT 340 JEZERI - OSLO
Po zajtrku si boste ogledali znamenitosti norveške prestolnice: mestno hišo, univerzo, muzej vikinških ladij, muzej polarno raziskovalne ladje Fram, Muzej Kon Tiki, Vigelandov park skulptur, kraljevo palačo... Popoldne prevoz v pristanišče, vkrcanje na ladjo. Nastanitev v notranjih štiriposteljnih kabinah. Plovba proti Kopenhagnu in prenočevanje.

6. dan: KOPENHAGEN–BENETKE–LJUBLJANA / zajtrk
ZA SLOVO VAS BO POZDRAVILA MORSKA DEKLICA
Po zajtrku na ladji bo avtobusni ogled Kopenhagna: vožnja mimo gradu Rosenborg in botaničnega vrta do kipa Morske deklice, ki je zaščitni znak mesta. Pot boste nadaljevali mimo starega pristanišča Nyhavna, Kraljevega gledališča, postanek ob palači Kristiansborg (sedaj parlament) in kraljevi palači Amalienborg. Sprehod po starem delu mesta in prosto za samostojne oglede ali potepanje po mestu. Pozno popoldne prevoz na letališče in večerni let proti Benetkam. Prevoz do Ljubljane (doplačilo).


CENA :
pri udeležbi najmanj 20 oseb je cena 889 €
pri udeležbi najmanj 30 osebse cena zniža na 849 €

Datumi odhodov: 
20.9.

V ceno je vključeno:
navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu
letališke in varnostne pristojbine v vrednosti 115 €
avtobusni in ladijski prevoz po programu
2 prenočevanji z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3*
3 prenočevanja z zajtrkom na ladji v štiriposteljnih notranjih kabinah
slovensko vodenje
organizacija potovanja

Cena ne vključuje:
navedenih doplačil storitev po posebnih naročilih
napitnin za voznike in vodnike

Popusti:
10 % do 12 let starega otroka v spremstvu ene odrasle osebe
15 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Doplačila ob prijavi(po želji):
enoposteljna soba /kabina 399,00 EUR/osebo
vstopnina (Švedska: mestna hiša. Muzej Vasa, kraljeva palača, Norveška: muzej vikinških ladij, Fram, Kon Tiki, Holmenkollen) pribl. 80,00 EUR/osebo
notranja dvoposteljna kabina 92,00 EUR/osebo
polpenzion 160,00 EUR/osebo
prevoz na letališče (najmanj 15 oseb) 45,00 EUR/osebo

Pomembno
Vse cene vsebujejo letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo v znesku, ki je bil poznan ob pripravi programa. Končni znesek le teh se lahko spremeni in bo obračunan najkasneje 2 dni pred odhodom na potovanje. Vsi popusti, ki so izraženi v odstotkih ( npr. popusti za otroke, popusti za dodatno ležišče), bodo obračunani na znesek, ki ne vključuje letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatka za gorivo in morebitnih dugih doplačil.


Skandinavske prestolnice


Ugodna ponudba potovanj po Evropi:

Deli to vsebino še z ostalimi: